Lucrarile mele - promo 1:72
Postat 26 July 2010 - 12:56 AM
pe langa alte hobby-uri pe care e am, mai fac si cate un kit din cand in cand. In acest thread am sa prezint lucrarile mele. Am ramas la stadiul de amator, si cred ca asa o sa raman deaocamdata.
-machetele sunt vopsite manual, si daca nu te uiti prea atent la ele arata binisor.
- imi plac modelele vechi si elicopterele.
o sa incep cu primele 2 modele facute acum vreo 2 ani, produse de PM models.
Hawker_Sea_Fury_FB-11
Supermarine_Spitfire Floatplane
Postat 21 August 2010 - 06:22 PM
deltadagger, la 30 Jul 2010, 19:23, a spus:
hm, ai dreptate !! cine stie..cunoaste !!
eu l-am montat dupa instructiuni, si la modelele PM sunt f. slabe...
inca un model, de data aceasta un elicopter.
Bell UH - 1:72 - kit revell
Postat 24 August 2010 - 09:28 PM
Acum vad si eu cum se monta antenuta aia de deasupra rotorului mic ... din instructiunile pe care le aveam nu intelesesem nimic.
Spor in continuare
Postat 08 September 2010 - 11:45 PM
HIND, la 23 Aug 2010, 16:34, a spus:
Pacat ca ai pus invers (cu capul in jos)cocardele pe fuselaj
ce inseamna ochi de expert, asa e ...este kit italeri.
cat despre cocardele...le-am pus dupa instructiuni....
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ultimul model montat este Junkers Ju 87 B2 Stuka 1:72 italeri.
a fost un kit "all inclusive"
Aceasta postare a fost editata de promo: 08 September 2010 - 11:46 PM
Postat 09 September 2010 - 08:16 AM
Niste sfaturi: decalurile se pun pe suprafata lucioasa, altfel apare acea "stralucire" (silvering) sub ele. Dupa ce ai vopsit macheta, da cu un strat de lac lucios, apoi pune decalurile. Culoarea de pe Stuka, probabil ai folosit culoarea indicata (furnizata) de ei, este cam departe de RLM 79. Incearca si o usoara detaliere a panourilor folosind tehnicile specifice modelistilor, macheta va prinde mai multa viata.
Postat 14 March 2011 - 10:02 PM
Z-mare, la 9 Sep 2010, 08:16, a spus:
Niste sfaturi: decalurile se pun pe suprafata lucioasa, altfel apare acea "stralucire" (silvering) sub ele. Dupa ce ai vopsit macheta, da cu un strat de lac lucios, apoi pune decalurile. Culoarea de pe Stuka, probabil ai folosit culoarea indicata (furnizata) de ei, este cam departe de RLM 79. Incearca si o usoara detaliere a panourilor folosind tehnicile specifice modelistilor, macheta va prinde mai multa viata.
mersi de aprecieri si sfaturi.
decalurile dupa ce le lipsec le dau cu lac transparent sa fiu sigur sa nu mai zboara....
intre timp ca tot a fost frig afara am mai lucrat la cateva modele. Pentru azi :
P-47 D Thunderbolt 1/72 Revell 1:72 - (vopsit la pensula)
Postat 15 March 2011 - 10:26 AM
Cind vopsesti cupola la un avion, vopsesti mai intii culoarea din interior (in cazul tau, verdele din cocpit), apoi, dupa ce aceasta s-a uscat, se vopseste culoarea din exterior. Asa nu mai ai, cum se vede la tine, rama rosie si pe inetrior.
Postat 15 March 2011 - 11:38 PM
O mica observatie:ai exagerat cu galbenul pe palele elicei,trebuia doar pe varful lor si culoarea elicei nu era verde,in instructiuni era trecut gri antracit.Un pic mai multa atentie pe viitor la intructiuni.
Un mare plus pentru vopsirea la pensula,bravo!
Spor si numai bine
Postat 16 March 2011 - 01:49 PM
@Z-mare > s-a notat
@ axor > citesc instructiunile, dar recunosc ca se intampla sa nu am culoarea respectiva si pun ceva apropiat, cat despre pale, era culoarea aplicata pe o suprafata mai mica..dar am imuiat in galben o pala prea mult si apoi le-am adus si pe restul la aceasi marime :) .... greseli de amator.
si eu am ramas surprins de cum s-a aplicat vopseaua, nici eu nu ma asteptam sa iasa asa bine...
Postat 19 March 2011 - 03:15 PM
Interiorul carenajelor ar fi trebuit voprite in "green zinc cromate" (mai exact grundul galben verzui american).
Ca sa mai estompezi aspectul dat de vopsirea la pensula, incearca un lac spray.
Rotile par a necesita unele retusuri.
Esapamentele se cer vopsite.
Daca te tine, marcarea panourilor ar avea un important impact vizual.
Postat 20 March 2011 - 04:59 PM
alexelu_marinelu, la 19 Mar 2011, 15:15, a spus:
Interiorul carenajelor ar fi trebuit voprite in "green zinc cromate" (mai exact grundul galben verzui american).
Ca sa mai estompezi aspectul dat de vopsirea la pensula, incearca un lac spray.
Rotile par a necesita unele retusuri.
Esapamentele se cer vopsite.
Daca te tine, marcarea panourilor ar avea un important impact vizual.
cand o sa am timp o sa il mai bag la retus. mersi de informatii.
axor, la 17 Mar 2011, 00:59, a spus:
Cum spuneam,chiar si asa imi place macheta !
Spor in continuare
pe instructiuni, toate hasurile sunt nuante de verde....deci in final..a ramas cu verde
tot din colectia "toamna-iarna" am si Airfix DH Tiger Moth 1:72
un kit foarte slab in opinia mea. interiorul lipsea cu desavarsire, am reusit sa incropesc "ceva"
aici vopseaua nu a mai iesit asa bine, dar de la distanta arata bine