Forum Machete,Modelism,Hobby: Honda RC211v'03 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Honda RC211v'03 Motociclea Honda RC21 1:12

#1 Useril este offline   oleg 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 74
  • Inregistrat: 12-January 05

Postat 29 June 2010 - 12:40 AM

De mult timp nu am mai postat nimic pe aici, din pacate nu prea am avut timp. Sau schimbat multe in ultimul timp in viata mea :). Daca initial lucram la avioane si blindate nu stiu ce m-a apucat sa incerc ceva de genul auto/moto. E cu totul alt curent si e nevoie de cu totul alt set de tehnici. Pe parcursul constructiei acestei motociclete am facut citeva poze, unele mai reusite altele mai putin.

Las pozele sa vorbeasca de la sine

aceasta e imaginea de pe cutie:

Imagine postata

am decupat detaliile de pe rame, grupat si vopsite cu premier de de la Zero Paint, ei produc vopsele special pentru auto si moto
Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

De obicei metalicele trebuiesc sa fie puse pe negru, deci dupa stratul de ground vine un strat de negru, motorul este deja dat si cu natural steel.

Iinca un set de fotografii:

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

motorul in etapa finala:

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

#2 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior
  • Postari: 1267
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:navomodelismul

Postat 29 June 2010 - 10:13 AM

Mi se pare sau cauciucurile sunt din doua jumatati, impreunate deja cu ...jumatatile de janta aferente? Detaliaza, te rog, cand ajungi la faza asta.

#3 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 29 June 2010 - 10:18 AM

Topicul tau este bine venit, demult astept sa construiasca cineva o motocicleta. Asta poate ma va motiva si pe mine sa ma apuc cit de curind de o Yamaha de strada, dar mai am doua motociclete Moto GP si unul de 500 ccm care asteapta cu multa rabdare in cutie :pardon:.

Ai mai vopsit cu vopsele Zero paints pina acum? Cum este grundul?
Motorul este realizat foarte frumos, ai folosit acrilicele Tamiya din instructiuni?

Astept cu nerabdare noutati si daca se poate poze mai mari si mai clare!
Succes la motocicleta lui Sete Gibernau!

@ Gobi : cauciucuriel nici nu sunt in poze, tot ce vezi sunt jentile. Cauciucurile sunt dintr-o bucata si arata exact ca cele reale!

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 29 June 2010 - 10:24 AM

#4 Useril este offline   GGG 

• Membru senior
  • Postari: 531
  • Inregistrat: 20-September 09

Postat 29 June 2010 - 01:42 PM

Foarte frumos pana acum, neaparat trebuie sa-mi spui ce vopsele ai folosit la motor !
Iar la roti ai putea sa le "tocesti" pe partea rulanta, ca tot e o motocicleta de curse.
Bafta si spor !

#5 Useril este offline   oleg 

• Membru deplin

Postat 29 June 2010 - 11:56 PM

Cauciucurile la etapa aceasta inca nu sunt montate pe jante. Cauciucurile sunt intregi si se imbraca pe jante, voi pune poze noi

Vezi postareagobi71, la 29 Jun 2010, 11:13, a spus:

Mi se pare sau cauciucurile sunt din doua jumatati, impreunate deja cu ...jumatatile de janta aferente? Detaliaza, te rog, cand ajungi la faza asta.

Motocicleta aceasta e prima mea macheta din subiectele auto/moto. Am facut o multime de erori in mare masura cu lipirea decalurilor. Dar sper sa imi fie de invatatura. Zic sa incepi cu aia de strada ca nu are atitea decaluri si o sa fie mai usor la prima.

A fost prima data cind am folosit vopsele Zero, si am ramas incintat, se aseaza foarte bine si ce e minunat ca vin in seturi pe model, sau chiar poti sa faci si la comanda. De ex in setul de culori al acestei motociclete sunt 2 vopsele, unul metalic- de baza si unul albastru semitransparent. Care lundul-le impreuna iese si mai ieftin ca un tub de vopsea TS sau PS de la tamiya.

Pentru motor am folosit un set de vopsele, nu numai tamiya, am folosit si acrilice de la vallejo chiar culoarea de baza e natural steel de la vallejo capacul motorului e din instructiunile care vine cu macheta in rest am aplicat combinatii de culori metalice pentru a evedentia detaliile. Zice lumea ca Alclad-urile sunt cele mai bune pentru acest lucru, cred ca la urmatoarea motocicleta le voi incerca si eu.

Vezi postareatibi22, la 29 Jun 2010, 11:18, a spus:

Topicul tau este bine venit, demult astept sa construiasca cineva o motocicleta. Asta poate ma va motiva si pe mine sa ma apuc cit de curind de o Yamaha de strada, dar mai am doua motociclete Moto GP si unul de 500 ccm care asteapta cu multa rabdare in cutie :pardon:.

Ai mai vopsit cu vopsele Zero paints pina acum? Cum este grundul?
Motorul este realizat foarte frumos, ai folosit acrilicele Tamiya din instructiuni?

Astept cu nerabdare noutati si daca se poate poze mai mari si mai clare!
Succes la motocicleta lui Sete Gibernau!

@ Gobi : cauciucuriel nici nu sunt in poze, tot ce vezi sunt jentile. Cauciucurile sunt dintr-o bucata si arata exact ca cele reale!

Continui cu un set noi de poze. Care mai bune care mai rele, deja cum sau primit, e tirziu deja sa fac ceva noi.

Aceasta e amortizatorul spate, imi pare rau de calitatea pozei dar asta e ce am,

Imagine postata

furca spate
Imagine postata

motorul montat pe rama, vedere de deasupra:
Imagine postata

vizualizare laterala a motorului pe rama:
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

Lucrat lantul, continuat lucrul la furca spate si inca poze cu motorul montant:

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Incep sa conectez ceia ce am facut pina acum.

Problema deja exista, nu stiu de unde a aparut pata aia alba dupa ce am lipit decalul,

Imagine postata
roata fata:
Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

#6 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 30 June 2010 - 07:12 AM

Imi place pina aici! :pardon:
Pata aia alba este posibil sa fie de la decal, sau a reactionat vopseaua cu apa nefiind suficient uscata!
Spor la treaba!

#7 Useril este offline   oleg 

• Membru deplin

Postat 01 July 2010 - 12:41 AM

inca citeva poze, cu majoritatea detaliilor atasate, inca nu sunt vopsite dar le-am atirnat din curiozitate

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

vopsirea carcasei

Primul strat e un metailc argintiu, din setul zero paints.

Imagine postata

Imagine postata

stratul de metalic albastrui transparent:
Imagine postata

inca un set de poze din diferite unghiuri:
Imagine postata

Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de oleg: 01 July 2010 - 12:42 AM

#8 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12660
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 01 July 2010 - 09:20 AM

Sincer, era mai, mai sa cred ca sunt poze dupa o motocicleta reala!
Bun revenit printre noi!! Cum te descurci cu Aztek-ul?

#9 Useril este offline   oleg 

• Membru deplin

Postat 02 July 2010 - 12:27 AM

Aztekul deja il manuiesc binisor. Mi-a fost cam greu, prea multe duze si prea multe ginduri care si cum sa folosesc. Apoi pina mi-am dat seama ca trebuie sa ajustez la diferite presiuni pentru fiecare duza si pentru diferit lucru mi-a mai luat ceva timp. Oricum nu cred ca stiu sa il folosesc la max, dar cel putin imi merge.

Ceia ce m-ar deranja e ca s-ar uza rapid duzele din plastic si ar putea sa inceapa sa sufle strimb. Nu l-am folosit inca la ceva lucruri marunte, am lucrat cu el mai mult la suprafete mari de acoperire.

In continuare mai atasez ceva imagine cu progresul lucrului, am incercat sa le fac afra dar nu cred ca mi-au reusit, am lipit fibra de carbon si unele decaluri deja pe placile care atirna pe moto.

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

#10 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 02 July 2010 - 09:52 AM

Arata grozav!!!
Citeva intrebari :
- decalurile de fibra de carbon sunt de la Kit sau "After Market", daca cea de adoua, de la care producator?
- ai dat cu lac lucios peste vopsea sau asa luceste vopseaua albastru semitransparent?

Spor in continuare!

#11 Useril este offline   oleg 

• Membru deplin

Postat 02 July 2010 - 02:27 PM

Fibra de carbone nu e din kit. Tamiya abia acum a inceput sa suplimenteze fibra in kit, si nu la toate machetele, din pacate. Am folosit 2 seturi de decal pentru fibra, ceia pe aripa din spate e de la microscale, ceva mai ieftin si respectiv nu prea incintat de cum se aplica, in schimb cealalta (nu stiu cum sa ii zic pe ce parte am pus-o ca nu sunt familiar chiar cu constructia motocicletei :) ) este de la scale motosport se intinde bine, nu crapa, cu alte cuvinte m-a impresionat.

vopseaua luceste de la sine, inca nu am aplicat stratul de lac, dupa decaluri vine si lacul, si lustruirea. Inca odata mentionez ca Zero fac vopsele super faine, pretul e rezonabil de asemenea, luind un set pentru o macheta poti vopsi 3-4 la scara 12.

#12 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 02 July 2010 - 02:42 PM

:pardon:
Foarte frumos!

#13 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 02 July 2010 - 04:26 PM

Multumesc pentru raspuns oleg!

Un decal de la Scale Motorsports am si eu dar inca nu l-am folosit. Este special cumparat pentru motociclete :pardon:. Daca zici ca se aplica bine atunci eu sper sa am norocul tau.
Vopseaua presupun ca ai cumparat-o de la Hiroboy, cit a costat tot setul cu costurile de livrare cu tot?

#14 Useril este offline   oleg 

• Membru deplin

Postat 02 July 2010 - 05:05 PM

La aplicarea decalului numaidecit sa folosest solutiile microset si microsol, sau alte solutii pentru decaluri.

Da vopselele sunt de la hiro. Eu sunt in UK, si pe mine m-a costat livrarea putin, nu stiu cit ar costa spre romania cu atit mai mult ca posibil ele nu vor merge cu avionul, insa aceasta trebuie de intrebat la magazin. Setul de culori (2 in el) m-a costat 5.5 lire, ce e cred ca undeva 6-7 euro, insa vopsea cred ca este suficienta pentru 3-4 machete cred asa ca as recomana sa lucrezi la 2 machete de aceiasi culoare (sau sa gasesti un coleg cu care ai imparti vopseaua).

Iata de exemplu eu acum am inceput 2 Nissan Nismo numai din cauza ca am vopsea multa :), plus ar mai fi un beneficiu din cauza ca se primeste ca experimentezi pe una :) si a doua va iesi mai frumoasa, alfel s-ar fi uitat tehnicile.

#15 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 02 July 2010 - 05:18 PM

Multumesc pentru informatii!
Costurile de livrare pentru un set de doua vopsele in valoare de 6,59 EUR este de 7,18 EUR . Nu stiu daca in acest caz se va aplica aici la posta si TVA. In orice caz, stiu ca sunt vopsele bune, dar pentru noi aici in RO se renteaza mai mult vopsele Tamiya seria TS (spray la 100 ml).

Pentru decaluri folosesc numai Micro Set si Sol dar cel din urma nu reactioneaza bine cu anumite decaluri... Din cauza asta folosesc tot mai mult apa fierbinte, uscatorul de par si multe multe betisoara cu vata :pardon:

Numai bine si spor la RC211V!

#16 Useril este offline   oleg 

• Membru deplin

Postat 04 July 2010 - 11:14 AM

Aproape gata. Am lipit decalurile, am dat cu lac lucios si am lustruit cu hirtie abraziva si compound. Problemele toate au fost anume la aceasta faza, nu am experienta cu intiderea decalurilor pe suprafete reliefate mari, pe alocuri mi-a crapat decalul in alte parti am scapat buline cu aier. Acelasi lucru la straturile de lac, cred ca am dat la presine prea inalta si din aceasta cauza mi sa primit suprafata cam neuniforma, din fericirea am reusit sa fixez aceasta cu hirtie abraziva si compound. Dupa lac insa acolo unde sub decal ramasese aier a sarit decalul. Am sa scriu un topic separat cu problemele care le-am avut. Acestea sunt pozele machetei la 99% gata. Am sa incerc sa fac niste fotografii la o lumina mai buna si din alte unghiuri. Cam atit la aceasta macheta, a ramas sa fixez unele erori, dar in rest, pot sa zic ca e gata.

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

#17 Useril este offline   HIND 

• Membru senior
  • Postari: 624
  • Inregistrat: 02-October 06

Postat 04 July 2010 - 12:19 PM

FELICITARI! Inca o lucrare de mare clasa. :pardon: <_< :whistle:

#18 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 04 July 2010 - 05:03 PM

Very nice Mister! :pardon:
Singura sugestie ar fie sa faci niste forografii mai bune si sa le postezi la o rezolutie putin mai mare, este pacat sa nu pui in valoare calitatea constructiei!

#19 Useril este offline   GGG 

• Membru senior
  • Postari: 531
  • Inregistrat: 20-September 09

Postat 04 July 2010 - 07:26 PM

Foarte frumos !!! Felicitari !
Ai putea sa prinzi in spate niste verdeata, sa faci poze, cu motocicleta pe bordura, cred ca ar da impresia de realism absolut :D

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi