Honda RC211v'03 Motociclea Honda RC21 1:12
Postat 29 June 2010 - 12:40 AM
Las pozele sa vorbeasca de la sine
aceasta e imaginea de pe cutie:
am decupat detaliile de pe rame, grupat si vopsite cu premier de de la Zero Paint, ei produc vopsele special pentru auto si moto
De obicei metalicele trebuiesc sa fie puse pe negru, deci dupa stratul de ground vine un strat de negru, motorul este deja dat si cu natural steel.
Iinca un set de fotografii:
motorul in etapa finala:
Postat 29 June 2010 - 10:18 AM
Ai mai vopsit cu vopsele Zero paints pina acum? Cum este grundul?
Motorul este realizat foarte frumos, ai folosit acrilicele Tamiya din instructiuni?
Astept cu nerabdare noutati si daca se poate poze mai mari si mai clare!
Succes la motocicleta lui Sete Gibernau!
@ Gobi : cauciucuriel nici nu sunt in poze, tot ce vezi sunt jentile. Cauciucurile sunt dintr-o bucata si arata exact ca cele reale!
Aceasta postare a fost editata de tibi22: 29 June 2010 - 10:24 AM
Postat 29 June 2010 - 11:56 PM
gobi71, la 29 Jun 2010, 11:13, a spus:
Motocicleta aceasta e prima mea macheta din subiectele auto/moto. Am facut o multime de erori in mare masura cu lipirea decalurilor. Dar sper sa imi fie de invatatura. Zic sa incepi cu aia de strada ca nu are atitea decaluri si o sa fie mai usor la prima.
A fost prima data cind am folosit vopsele Zero, si am ramas incintat, se aseaza foarte bine si ce e minunat ca vin in seturi pe model, sau chiar poti sa faci si la comanda. De ex in setul de culori al acestei motociclete sunt 2 vopsele, unul metalic- de baza si unul albastru semitransparent. Care lundul-le impreuna iese si mai ieftin ca un tub de vopsea TS sau PS de la tamiya.
Pentru motor am folosit un set de vopsele, nu numai tamiya, am folosit si acrilice de la vallejo chiar culoarea de baza e natural steel de la vallejo capacul motorului e din instructiunile care vine cu macheta in rest am aplicat combinatii de culori metalice pentru a evedentia detaliile. Zice lumea ca Alclad-urile sunt cele mai bune pentru acest lucru, cred ca la urmatoarea motocicleta le voi incerca si eu.
tibi22, la 29 Jun 2010, 11:18, a spus:
Ai mai vopsit cu vopsele Zero paints pina acum? Cum este grundul?
Motorul este realizat foarte frumos, ai folosit acrilicele Tamiya din instructiuni?
Astept cu nerabdare noutati si daca se poate poze mai mari si mai clare!
Succes la motocicleta lui Sete Gibernau!
@ Gobi : cauciucuriel nici nu sunt in poze, tot ce vezi sunt jentile. Cauciucurile sunt dintr-o bucata si arata exact ca cele reale!
Continui cu un set noi de poze. Care mai bune care mai rele, deja cum sau primit, e tirziu deja sa fac ceva noi.
Aceasta e amortizatorul spate, imi pare rau de calitatea pozei dar asta e ce am,
furca spate
motorul montat pe rama, vedere de deasupra:
vizualizare laterala a motorului pe rama:
Lucrat lantul, continuat lucrul la furca spate si inca poze cu motorul montant:
Incep sa conectez ceia ce am facut pina acum.
Problema deja exista, nu stiu de unde a aparut pata aia alba dupa ce am lipit decalul,
roata fata:
Postat 01 July 2010 - 12:41 AM
vopsirea carcasei
Primul strat e un metailc argintiu, din setul zero paints.
stratul de metalic albastrui transparent:
inca un set de poze din diferite unghiuri:
Aceasta postare a fost editata de oleg: 01 July 2010 - 12:42 AM
Postat 02 July 2010 - 12:27 AM
Ceia ce m-ar deranja e ca s-ar uza rapid duzele din plastic si ar putea sa inceapa sa sufle strimb. Nu l-am folosit inca la ceva lucruri marunte, am lucrat cu el mai mult la suprafete mari de acoperire.
In continuare mai atasez ceva imagine cu progresul lucrului, am incercat sa le fac afra dar nu cred ca mi-au reusit, am lipit fibra de carbon si unele decaluri deja pe placile care atirna pe moto.
Postat 02 July 2010 - 02:27 PM
vopseaua luceste de la sine, inca nu am aplicat stratul de lac, dupa decaluri vine si lacul, si lustruirea. Inca odata mentionez ca Zero fac vopsele super faine, pretul e rezonabil de asemenea, luind un set pentru o macheta poti vopsi 3-4 la scara 12.
Postat 02 July 2010 - 04:26 PM
Un decal de la Scale Motorsports am si eu dar inca nu l-am folosit. Este special cumparat pentru motociclete . Daca zici ca se aplica bine atunci eu sper sa am norocul tau.
Vopseaua presupun ca ai cumparat-o de la Hiroboy, cit a costat tot setul cu costurile de livrare cu tot?
Postat 02 July 2010 - 05:05 PM
Da vopselele sunt de la hiro. Eu sunt in UK, si pe mine m-a costat livrarea putin, nu stiu cit ar costa spre romania cu atit mai mult ca posibil ele nu vor merge cu avionul, insa aceasta trebuie de intrebat la magazin. Setul de culori (2 in el) m-a costat 5.5 lire, ce e cred ca undeva 6-7 euro, insa vopsea cred ca este suficienta pentru 3-4 machete cred asa ca as recomana sa lucrezi la 2 machete de aceiasi culoare (sau sa gasesti un coleg cu care ai imparti vopseaua).
Iata de exemplu eu acum am inceput 2 Nissan Nismo numai din cauza ca am vopsea multa :), plus ar mai fi un beneficiu din cauza ca se primeste ca experimentezi pe una :) si a doua va iesi mai frumoasa, alfel s-ar fi uitat tehnicile.
Postat 02 July 2010 - 05:18 PM
Costurile de livrare pentru un set de doua vopsele in valoare de 6,59 EUR este de 7,18 EUR . Nu stiu daca in acest caz se va aplica aici la posta si TVA. In orice caz, stiu ca sunt vopsele bune, dar pentru noi aici in RO se renteaza mai mult vopsele Tamiya seria TS (spray la 100 ml).
Pentru decaluri folosesc numai Micro Set si Sol dar cel din urma nu reactioneaza bine cu anumite decaluri... Din cauza asta folosesc tot mai mult apa fierbinte, uscatorul de par si multe multe betisoara cu vata
Numai bine si spor la RC211V!
Postat 04 July 2010 - 11:14 AM