Pagina 1 din 1
Ajutor la vopsele !
Postat 19 June 2010 - 12:08 PM
anakinu, la 19 Jun 2010, 12:15, a spus:
Mersi Dane,dar da-mi si mie echivalentele (Revell) pentru FS-urile astea .Aceste FS sunt cumva Model Master?
Uite aici un tabel de echivalente. Stiu ca nu e 100% exact, dar e mai mult decat nimic :
http://www.paint4models.com/paintchart/pai...20100101a.html#
Bifezi jos ce coduri de firme sa apara si compari cu FS-urile alea. Spor
Postat 19 July 2010 - 07:31 AM
Va salut!
Fara a avea legatura cu topicul de mai sus, dar ca sa nu creez alt topic aiurea, vreau o parere!
Am vreo 15 vopsele MM email, sigilate, dar care sunt cumparate de cam 8 ani (de la benzinariile SHELL) !!!
Vreau sa stiu daca mai pot fi folosite la ceva sau sunt bune de aruncat (le-am mai agitat cam de 2 ori pe an, sa nu se depuna pigmentul).
Multumesc!
Fara a avea legatura cu topicul de mai sus, dar ca sa nu creez alt topic aiurea, vreau o parere!
Am vreo 15 vopsele MM email, sigilate, dar care sunt cumparate de cam 8 ani (de la benzinariile SHELL) !!!
Vreau sa stiu daca mai pot fi folosite la ceva sau sunt bune de aruncat (le-am mai agitat cam de 2 ori pe an, sa nu se depuna pigmentul).
Multumesc!
Postat 19 July 2010 - 08:54 AM
Depinde. Depinde de culoare, adica de pigmenti, unele vopsele rezista mai mult, altele mai putin. Eu am vopsele de 15 ani si sunt foarte bune. Solutia este sa le testezi. Daca la deschiderea recipientului, deasupra este o pojghita de vopsea, ca un cauciuc, nu prea mai e mare lucru de facut. La amesteci foarte bine (cam 5 minute) cu o ansa (nu prin agitare!), apoi incerci sa vopsesti o bucatica de plastic. Daca la amestecare apare fenomenul de brinzire, iar nu mai e mare lucru de facut. Daca sunt prea consistente, dilueaza-le, nu in sticluta originala, ci doar cantitatea de care ai nevoie.
Daca la dilutie apare fenomenul de brinzire sau de maioneza, vopseaua nu mai poate fi utilizata. Dilueaza cu diluantul oridinal sau daca nu ai, foloseste D509, D506 sau chiar Nitrosolv. Atentie, Nitrosolvul nu se recomanda daca lucrezi cu pensula!
Daca la dilutie apare fenomenul de brinzire sau de maioneza, vopseaua nu mai poate fi utilizata. Dilueaza cu diluantul oridinal sau daca nu ai, foloseste D509, D506 sau chiar Nitrosolv. Atentie, Nitrosolvul nu se recomanda daca lucrezi cu pensula!
Postat 23 August 2010 - 07:29 AM
Revin cu alta problema la care am nevoie de lamuriri:
FS 35327 - Gray Blue ... nu exista in standardul Federal! (cel putin asta am gasit pe gugal).
Trimiteri de genul XF20 sau alte vopsele Gunze, Mr. Color... nu au nicio relevanta ( Greysh blue e data ca nuanta compatibila)
Intrebarea este: Exista sau nu aceasta nuanta in FS?
Daca da, care e culoarea ce o reprezinta (nu conteaza producatorul, sa fie corecta si enamel)?
Am nevoie pt un Tornado inmatriculat in Luftwaffe (aceasi culoare e data si pt Eurofighter).
Multumesc.
FS 35327 - Gray Blue ... nu exista in standardul Federal! (cel putin asta am gasit pe gugal).
Trimiteri de genul XF20 sau alte vopsele Gunze, Mr. Color... nu au nicio relevanta ( Greysh blue e data ca nuanta compatibila)
Intrebarea este: Exista sau nu aceasta nuanta in FS?
Daca da, care e culoarea ce o reprezinta (nu conteaza producatorul, sa fie corecta si enamel)?
Am nevoie pt un Tornado inmatriculat in Luftwaffe (aceasi culoare e data si pt Eurofighter).
Multumesc.
Postat 23 August 2010 - 09:50 AM
Nu, nu exista acea culoare, undeva este o greseala. Cineva a copiat gresit codul. Ce pot sa-ti spun, dupa primele doua cifre: e vorba de o vopsea mata, de culoare albastra. Urmatoarele trei cifre ar trebui sa dea nuanta exacta, dar aici este eroarea. Daca e pe intrados, ar putea fi vorba de asta: http://www.colorserv...or.asp?fs=35526 ???
Postat 23 August 2010 - 05:04 PM
Cred ca e vorba de asta: http://www.colorserv...or.asp?fs=35237
Arata acest topic
Pagina 1 din 1