Coltul cu P-40-uri La 1/72
Postat 02 July 2011 - 06:22 PM
Trei britanice, doua americane si un francez:
Celebrul GA-Y din escadrila 112 :
Kitul este Hasegawa, mai vechiut si cu cockpitul pustiu. I-am scratchuit prin interior ceva, sa dea bine.
Un K tarziu, cu coada lunga, GA-J (jinx) tot din 112:
Kitul Academy M, cu mai multe modificari : fuselajul ingustat si scurtat in inaltime, aerisirile de M acoperite , ceva carenaje adaugate si ceva scratch prin cockpit:
Un N bestial , la care m-a impresionat o poza in care cara nu mai putin de trei bombe:
Kitul, Hasegawa, doborat o data de fiu si inca o data de sotie.
Si aici, ca si la celelalte, colimatorul scratchuit si ceva prin interior:
Americanii; un L din faimosul grup Checkertails, 44 alb, poreclit Lighthouse Louie:
Kitul este cel nou , de la Special Hobby- frumos rau, nu prea am avut ce sa modific in afara de tevile de la mitraliere , care erau prea "strinse" si ceva prin cockpit.
Un alt L, impopotonat ca un papagal, dar cu o poveste foarte interesanta, Skipper:
Acelasi kit de la Special Hobby, acesta spre deosebire de alte L-uri, are 6 mitraliere:
Cireasa de pe tort, un F francez din escadrila Lafayette; 8 alb, poreclit P'tit Quinquin:
Kitul tot de la Special hobby, dar e cu coada scurta.
Am lucrat la scaunele, si cea mai mare parte a zilei am petrecut-o scratchuind colimatoarele (6 bucati, de trei tipuri)
Postat 03 July 2011 - 11:43 PM
1-0-9, la 02 July 2011 - 06:22 PM, a spus:
Trei britanice, doua americane si un francez ...
Domnu, noi, astia, care facem cate o macheta, si aia ne ia 6 luni, putem sa va atingem? ...
Acuma pe bune. Am avut privilegiul sa vad machetele astea acum o saptamana, la o sueta si m-am umplut de avant productiv.
Ti-as ura spor, da' vad ca nu inseamna acelasi lucru pentru amandoi.
Postat 04 July 2011 - 11:58 AM
Apropo de facut machete in 6 luni, eu zic sa termini repede Birdogul ala, pentru ca o sa apara la Special Hobby
Postat 04 July 2011 - 03:04 PM
1-0-9, la 04 July 2011 - 11:58 AM, a spus:
Nici nu deschid link-ul postat de tine. Ca sa nu-ti dau satisfactie si ca sa nu arunc macheta pe geam.
Si eu te iubesc.
Postat 04 July 2011 - 06:41 PM
Pentru kiturile de la Special Hobby am achizitionat de la Pavel masti de la Montex. Nu le-am probat inca.
Pentru N am un set tot de la eduard, nu ma astept la minuni insa...
Alexelule, nu arunca nimic. Am patit si eu asta , am uitat de cite ori...ultima data cu 78-ul de sus.
Postat 10 July 2011 - 11:22 AM
Sint la un pas de a inchide cabinele si a purcede la vopsire:
GA-Y.
La hasegawa si academy, geamurile laterale sint gresite, in sensul ca sint plate, in loc sa aiba forma usor bombata a fuselajului. Nu ma deranjeaza atit de tare incit sa incerc sa le schimb, dar am facut o mica jmecherie :
Le-am lipit cu superglue, un pic mai in afara, dupa aceea le-am slefuit si polishat, luind forma fuselajului.
Ca sa nu mai am surprize cu tot felul de mizerii intrate intre geam si fuselaj, am "sigilat" temporar cu aracet zona.
GA-J:
Cam aceleasi probleme ca la Hase:
GA-?
Aici am o mica dilema, nu stiu ce culoare avea partea din spatele scaunului...intrior green sau culoarea exteriorului.
Lighthouse Louie:
La cele trei Special hobby, gemuletele sint bombate, le-am lipit si pe ele dar n-am apucat sa le polishez.
Skipper:
P'tit Quinquin:
Cu putina liniste, azi voi lipi gemuletele la colimatoare si voi inchide cupolele.
Postat 15 July 2011 - 12:41 AM
Skipper, Lighthouse Louie si Micutul Quinquin au primit mastile de la Montex pe cabine.
S-au potrivit mult mai bine decit cele de la eduard, asa ca a durat foarte putin aplicatul, pentru toate trei.
Cabinele insa arata destul de ciudat, ramele partii mobile par mult mai groase si implicit geamurile mai mici.
Nu stiu cit de rau o sa se vada odata gata, dar cu siguranta arata altfel decit academy sau hasegawa. Nu e vina Montexului, ei au urmat cu precizie contururile plasticului.
La GAoY am reciclat mastile de la unul din Warhawkurile facute deja, hartia asta Kabuki, din care sint facute, e excelenta. Practic, desi au 2-3 straturi de vopsea, 2 de future si unul de lac mat, s-au comportat ca noi.
Am dat un strat de interior green (sa se vada ramele dinauntru verzi) si un strat de negru peste, ca sa nu am surpriza sa iasa ramele translucide.
La GAoJinx , acelasi tratament. Lui i-am inghesuit o cupola de la un hasegawa.
La GAo? am decis sa vopsesc in interior green partea din spatele scaunului.
Postat 23 July 2011 - 12:36 AM
Stateam si ma uitam prin cutii si am gasit o gramada de goodies pe care le-am procurat sau facut pentru p-40urile astea...si n-am apucat sau n-am vrut sa le folosesc...Asa ca am scuturat cutiile si am mai gasit 6 bucati de warhawkuri de la Hasegawa, pe care as vrea sa le fac cam asa:
Un E , "Aleutian tiger"
Un alt E pe care vreau sa-l transform in K, nu sint foarte hotarat inca daca va fi asa:
sau asa:
Un N, cocosel:
Unul chinez:
Unul timpuriu, cu cabina de E si 6 mitraliere:
Un alt N cu gurita comica:
Am purces deci la lucru, folosind interioarele de la true details - formidabile:
Unul din punctele slabe ale kitului de la hasegawa e baia trenului, inchisa, dar complet goala.
Am taiat "ligheanele" aflate pe aripa inferioara, am nivelat interiorul aripii si am lipit cu superglue copii in rasina ale
unui interior din photoetch de la Verlinden. A iesit ceva mult mai decent...acum imi pare rau ca aceasta operatiune de maxim doua ore,
pentru toate 6, nu am facut-o si pentru cele 8 precedente...
Postat 24 July 2011 - 04:35 PM
Deci o sa ai 12...Asta daca te-ai oprit la timp si nu mai astepti inca 3 colete dublate de pe e-vay.
Pai, ce sa zic, astept cu rabdare sa avem o dicutie despre Ki 27 cand o sa te apuci de alea.... 8 probabil.
Oricum, ma bucur ca tu te simti bine. Asta e important. Si se vede ca te simti bine, dupa cum iti ies.
Postat 24 July 2011 - 10:09 PM
Ar trebui sa am in final 15....doua care-s deja gata, cele doua seturi a cite 6 in lucru, plus ca un asa zis prieten mi-a bagat strimba sa-mi fac si unul sovietic, asa ca intr-adevar, un alt p-40N de la hase e pe drum iar decalurile in cos la Hannants.
E vorba de asta :
Cele 6 "vechi" sint la uscat, nu ma ating de ele inca citeva zile.
La "cele noi", am vopsit interioarele si le-am dat un wash de tus cu future:
Postat 01 August 2011 - 11:27 PM
acum trei din cele "vechi" au primit si un Dark Earth de la White ensign pe ele:
P'tit Quinquin:
Skipper:
Lighthouse Louie:
La cele "noi" am dat cu un lac mat prin cockpituri,
am lipit aripile si cit de curand voi lipi si fuselajele.
Ma plictiseam, asa ca am vopsit mai multe tablouri de bord, sa am de unde alege :