Forum Machete,Modelism,Hobby: Lungul drum spre Est - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Lungul drum spre Est

#1 Useril este offline   buha 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 266
  • Inregistrat: 31-December 08

Postat 08 June 2010 - 11:48 AM

Zilele trecute m-am impiedicat peste cutia de mai jos si am auzit ca ceva "zdrangane" in ea; mi-am adus aminte de aceste doua figurine pe care le am cam de un an de zile. Deoarece nu am bani nici macar sa trec strada darmite sa mai cumpar vopsele pentru alte machete, mi-am propus sa fac o vigneta cu ce am la indemana, sa lucrez mai mult seara si cel mai important: sa nu ma intind prea mult. :hi:
Am luat figurinele din cutie, m-am crucit cand am vazut cum sunt turnate si am inceput sa le finisez iar apoi sa chituiesc incheieturile mainilor. Mi-au iesit ochii cand am vopsit ochii: nu reusesc sa fac "punctul negru" (sugestii va rog!) si am lasat ochii doar albi. Acum soldatii mei arata mai mult precum niste fantome, tinand cont ca au murit cu vreo 65 de ani in urma, nu cred ca gresesc prea mult daca ii las asa. :hi:
Daca am gresit la alegerea culorilor va rog sa imi spuneti acum, deoarece maine seara incerc sa scot in evidenta detaliile.
Am in minte cateva idei referitoare la decor, deocamdata incerc sa aleg varianta cea mai usoara. In principiu vreau ca cei doi soldati sa mearga pe marginea unui drum de tara. Sugestii va rog!

Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata

M-am oprit asupra a doua variante pentru baza vignetei:

1. Un colt de trotuar, cu gard si probabil o borna kilometrica sau un stalpul din imagine. Ca baza o sa folosesc komatexul de la Corsar pe care il gravez.
Imagine postata

2. Drum de tara, gard tipic si cateva tufe de iarba (mult mai mici decat cele de mai jos).
Imagine postata
Cred ca la Crios am vazut iarba facuta dintr-un pamatuf pentru barberit. Am incercat sa reproduc culoarea pamantului si cred ca m-am apropiat de poza de mai sus. As vrea sa stiu cum fac "bulgarii" de pamant?
Imagine atasata: pamant.JPG

#2 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 08 June 2010 - 03:23 PM

Salutare!
Cel mai potrivit pt ceea ce vrei sa faci e diorama 2,iar in privinta culorilor uniformelor mie mi se pare ok.Ti-as recomanda sa le dai figurinelor o "spalare" cu burnt siena,pe fete si pe maini,si dupa aceea le poti face acel "punct" cu un varf de scobitoare.Ai mai putea sa le dai si pe uniforme o "spalare" cu negru diluat...

Bulgarii de pamant ii poti face usor din dop de pluta...rupi dopul in bucatele marunte,le lipesti si le vopsesti sau pigmentezi cum crezi tu de cuviinta.Uite aici, poate te ajuta:

http://www.youtube.c...h?v=n-Us30T7t_E

Spor in continuare!

#3 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4850
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 08 June 2010 - 05:26 PM

Salut , Buha . Pentru ochi poti incearca si metoda "liniutelor verticale ".Adica tragi linii verticale de pe frunte pe obraz ,acoperind ochii pe lungime . :----- alb +--- culoarea iris (albastru , maro ,roz ... ) ---+negru ( pupila ) -----+ aceeasi culoare iris ------+ alb -----. Apoi stergi cu putin diluant liniile din jurul ochilor (frunte obraz), lasand culoarea doar interiorul acestora .Daca figurinele sint mai mici ( 1/72 de ex) , poti sari peste culoarea irisului . Adica doar --- alb---+negru---+alb .

#4 Useril este offline   buha 

• Membru senior

Postat 12 June 2010 - 11:57 AM

Multumesc pentru sfaturi!!!

Am ales a doua varianta (drum de tara + gard). Deoarece sunt in timpul sesiunii nu am mai avut timp sa lucrez pana acum.
Baza am realizat-o din gips-carton (multumesc jhonyman!) pe care am aplicat un strat subtire de cutin de cutit (tinand cont de sfaturile lui corsar) pentru ca ulterior sa finisez marginile laterale. Gardul l-am realizat din baghete cumparate de la Div-Modelism pe care le-am lipit cu ciano-acrilat (oare tine?)
Ce parere aveti de gard? Care dintre cele doua variante da mai bine la ochi?

Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata

#5 Useril este offline   buha 

• Membru senior

Postat 28 June 2010 - 06:08 PM

Parerile, criticile constructive etc. sunt bine venite. :pardon:

Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de buha: 28 June 2010 - 06:31 PM

#6 Useril este offline   anakinu 

• Membru senior
  • Postari: 1077
  • Inregistrat: 14-March 08
  • Interests:Rock ,modelism,bere

Postat 28 June 2010 - 06:27 PM

Bravos!Felicitari!
Mie imi place! :pardon:

#7 Useril este offline   buha 

• Membru senior

Postat 02 July 2010 - 07:32 PM

Multumesc!

#8 Useril este offline   Cyborg 

• Membru senior
  • Postari: 566
  • Inregistrat: 01-April 09
  • Interests:WW2 armor, Sci-Fi scratchbuilding

Postat 04 July 2010 - 07:19 PM

Si mie-mi place! Felicitari! As fi fericit daca mie mi-ar iesi asa de bine soldateii 1/35!!!

#9 Useril este offline   buha 

• Membru senior

Postat 06 July 2010 - 02:02 PM

Multumesc! :pardon:
Incerc sa imi dau silinta cu soldateii dar ii consider jucarii pe langa ceilalti de pe forum.

#10 Useril este offline   anakinu 

• Membru senior
  • Postari: 1077
  • Inregistrat: 14-March 08
  • Interests:Rock ,modelism,bere

Postat 06 July 2010 - 05:58 PM

Esti modest...
Cum spunea Calin mai de mult,important este sa-ti placa ce a iesit si sa exprime ceva. :pardon:
Spor in continuare!

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi