De ce machetiti???
Postat 22 May 2010 - 07:01 PM
Deci,de ce machetiti???
Am sa incep eu si ma limitez la un singur ,dar concret cuvant...o incomensurabila PLACERE.
Va invit pe toti sa raspundeti la aceasta intrebare,fara sfiala si daca se poate,cat mai sincer...
Postat 22 May 2010 - 07:32 PM
Intr-un singur cuvant: Relaxare
Postat 23 May 2010 - 12:29 AM
Postat 23 May 2010 - 09:25 AM
Postat 23 May 2010 - 11:48 AM
Adica: sa-l intrebi pe un pescar de ce pescuieste,pe un vanator de ce vaneaza,pe un colectionar de ce colectioneaza...?!
Un modelist(ma rog,un machetist) de ce face machete?! el ce sa raspunda?Pentru ca-i plac.
D-aia.Si tot asa raspund si eu.
Ca sunt machete si machete,ca au preturi din cele mai diverse,ca unele nu au pret.Cele mai "tari" sunt cele pe care nu le ai.
Machetele,fireste.
Postat 23 May 2010 - 03:32 PM
Un machetist are si el motivele lu care pot fi: pentru ca ma relaxeaza, pentru ca-mi place zborul, dar n-am cum sa ajung pilot, pentru ca-mi place istoria, pentru ca-mi place sa mesteresc, pentru simplul motiv ca-mi place, etc. , dar niciodata d-aia.
D-aia este raspunsul celor care nu vor sa raspunda, lucru pentru care nu vad de ce ar raspunde nu pentru ca-i deranjaza intebarea ci pentru ca-i deranja cel ce a pus-o si cum in cazul de fata intrebarea este preluata, inteleg foarte bine si raspunsul.
Daca mai sunt si altii deranjati, poate ar fi mai bine sa inchideti topicul pentru ca intrebarea n-a fost pusa d-aia.
Aceasta postare a fost editata de crios: 23 May 2010 - 03:32 PM
Postat 23 May 2010 - 04:30 PM
Longinus, la 23 May 2010, 12:48, a spus:
Dixit.
Nu are nici o legatura cu persoana,nici cu topicul nici cu "munca de 10 ore/zi timp de multe luni"-sincer nu vad cand mai mergi la servici(cine are);daca scazi orele de masa si de somn,nu mai ramane nimic.Nu are nici legatura cu "sute de euro platite pentru un kit"-
cum spuneam=nu are legatura cu persoana.
Gobi 71 spunea "...pentru ca asa VREAU EU" si nu s-a suparat nimeni.
Acu' de ce atata suparare? Am raspuns si eu: pentru ca-mi plac,d-aia.
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 23 May 2010 - 04:36 PM
Postat 23 May 2010 - 06:12 PM
Longinus, la 23 May 2010, 17:30, a spus:
Nu era nici o suparare ci doar o diferenta de nuanta intre un "D-aia" punct, aruncat intr-un rand pe post de paragraf si ceea ce ai scris acum(de altfel destul de prost legat de
Citeaza
Rostul unei intrebari este de a afla un raspuns.
Pate ca si Dani stie raspunsul, dar il stie pe al lui. Poate vrea doar sa vada daca si altii au aceiasi motivatie sau nu.
Postat 23 May 2010 - 07:50 PM
Aceasta postare a fost editata de Degrelle: 23 May 2010 - 07:53 PM
Postat 24 May 2010 - 09:24 AM
Postat 24 May 2010 - 12:58 PM
Mi-au placut avioanele, mai ales cele militare, de cand ma stiu. Conditia medicala m-a impiedicat sa ajung sa le pilotez, asa ca am gasit o modalitate de a le aduce mai aproape de mine. Imi place sa le confectionez si ma relaxeaza munca la ele, chiar daca uneori mai ies niste sfinti pe gura. Nu se ridica ele la calitatea care am vazut-o pe forum, dar mie imi plac si cu siguranta urmatoarea macheta iese mai reusita decat celelalte, datorita si tehnicilor invatate aici pe forum.
Postat 26 May 2010 - 08:15 AM
Pentru mine este o activitate care ma face sa uit de problemele de zi cu zi si totodata imi da ragazul sa meditez la tot felul de lucruri. Imi da prilejul sa studiez istorie, tehnica si arta deopotriva. Imi da prilejul sa socializez si sa-mi cultiv rabdarea. Ma determina sa fiu mai meticulos si sa-mi doresc sa progresez.
Cred ca ne poate face mai buni.
Postat 26 May 2010 - 10:28 AM
De prin ......88 cred, eu nu am mai stat degeaba. OK, sunt si eu om, si sunt locuri in care nu produc nimic, dar acolo citesc sau numai ma gandesc, imi fac planuri.
Daca mi-ar lua cineva asta, nu as mai fi eu. Cum adica, sa vin acasa si sa citesc ziarul sau sa joc table in fata blocului, sau sa ma uit la Nasu sau Capatos !!!???
Nu, eu tot timpul am mesterit ceva. Intamplator, mi-a placut putin si istoria, dar nu anii si datele precise, ci faptele alea incarcate de .....ceva.
Si pentru ca sunt o natura vizuala, am incercat tot timpul sa-mi reprezint ceva-urile alea fizic, fie ca era un avion, un cavaler, un submarin sau altceva.
Daca nu fac machete sau figurine, fac altceva fie ca sunt icoane, tablouri, martisoare, sepci, genti, poze sau orice altceva.
Si poate asa cum zice sotia mea, sunt obsedat.....Ca ma gandesc tot timpul la ceva legat de hobby - cum sa fac apa, din ce sa fac un pom, de unde sa curga apa, cum sa dau impresia de frig....Si multe altele.
Cred ca nu sunt singurul asa si de asta ma simt de cele mai multe ori bine intre voi.
Postat 14 June 2010 - 11:06 PM
In ultima perioada am primd drag de machetele mai mari ,stiti voi la ce scara.Am sa va spun eu de ce,pentru ca sint mai detaliate si cel mai important la ele este faptul ca dau o nota de realism si autenticitate,Ce-mi pare rau este faptul ca pe acest forum nu sint adepti,pacat.
Postat 28 November 2010 - 06:33 PM
Cred ca imi aduc aminte de copilarie ... si e foarte posibil sa nu ma fi "vindecat" de baietelul ce se juca pe covor cu un MIG29 construit vai mama lui ... si vopsit MAI RAU ... DAR era facut de MINE .. si statea stramb
Imi plac CEL MAI MULT avioanele .. insa ma indeleticesc cu ce imi pica in mana.
SUNT DEPARTEEEE de performanta ... insa ..." injineru' " din mine ... vrea sa faca ceva.
Sunt pasionat de Trabant la MAXIM (si asta imi satisface pofta de tehnic ... acu' am doua bucati ) dar am timp (mai alea iarna ) de modele.
Si ... e un hobby I N T E L I G E N T !!! Tre' nitica gandire ....
Va salut pe toti machetistii