De la inceput vreau sa precizez ca
nu am intentia de a contrazice pe cineva, ci doar de a lamuri unle lucruri. Eu nu am cartea "Romanian Black Hussars" ci doar "Aviatia Romana in timpul celui de al doilea razboi mondial", M. Rodanescu si T.L.Morosanu si "Aeronautica Romana in al doilea Razboi mondial", C.Craciunoiu si J.L. Roba. Punctez:
- avioanele au fost, ca de obicei, la mina a doua
- s-au primit avioane de tipurile D3 si D5
- romanii au refuzat sa zboare pe avioane ce
nu aveau insemne romanesti asa ca ca mecanici germani au inmatriculat intr-o siungura noapte avioanele dupa standarul FARR.
- "Viorica" Ju 87 D3, pilotat de asj.av. Ovidiu Cercel are un profil la care, pe intrados, se vede Crucea Regelui Mihai (treaba intr-adevar discutabila)
- fotografie a unui Ju87 D3 nr.32, se vede numai extradosul fara insemne dar exista o pata ce ar putea proveni de la stergerea Balkankreuz-ului
- fotografie a unul alt Ju87, cu frine aerodinamice, fotografiat de jos, extradosul
fara insemne. Pare un D5, dar nu este sigur, nu se vada late "semne" particulare
- fotografie a unui Ju 87, scrie ceva pe capota motorului (Hai Getta, Pan, ??) fara insemne pe extradosul aripii.
- Ju87 "Hai Noroc" nr 861, fara frine aerodinamice, pe intradosul aripii, fara insemne, pe extrados, dar cu urme de stergere a Balkankreuz-ului peste care s-a pictat Crucea Regelui Mihai, de dimensiuni mici. Se vad, de asemenea clar, urmele de stergere de pe fuslaj si deriva.
- Ju 87 D3, fara "semne particulare", intradosul clar fara Crucea Regelui Mihai, urme clare de stergere pe deriva si fuselaj (cea de a doua fotografie din intreventia lui 1-0-9 facuta in tim ce scriam
![:-D](http://www.cartula.ro/forum/public/style_emoticons/default/biggrin.gif)
)
- Ju87D3, cu urme clare de stergere pe deriva
- Ju87D5, "Mat", fara insemene pe intradosul aripii, fara frine aerodinamice si cu bombe ant-personal
- Ju87 D3, probabil "Luminita", fara frine aerodinamice si fara insemne pe intrados.
- Ju 87, nr.2, pe fuselaj Crucea Regelui Mihai iar pe extradosul aripii fara insemne romanesti, dar cu urme clare de stergere, dar atit de nete incit pot fi interpretate ca Balkankreuz!
Dupa cum se vede in
toate exemplele de mai sus Ju 87 nu a avut Crucea Regelui Mihai pe intrados si destul de incert pe extrados (exceptie profilul lui T.L.M)
Nu stiu ce concluzie se poate trage de aici :-?
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 10 November 2005 - 06:52 PM