Forum Machete,Modelism,Hobby: Lexington Brig - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Lexington Brig kit Mamoli

#1 Useril este offline   tiberius 

• Nou venit
  • Grup: Members
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 10-May 10

Postat 15 May 2010 - 11:10 PM

Salut pe toti membrii acestui minunat forum ! Sunt nou pe aici si imi doresc sa fac parte din comunitatea voastra.
Povestea mea : am intrat pe forum cautand informatii despre un aerograf si am ramas vrajit de lucrurile extraordinare pe care le-am vazut aici. In cateva zile am citit cat am putut de mult, iar urmarea a fost comanda unui kit. Desi pot spune ca am ceva scule nu m-am incumetat la o lucrare din zero, cu atat mai mult cu cat in magazinele din orasul meu nu prea gasesti nimic din ce ai nevoie ( " nu aducem ca nu e cerere"), iar cu net-ul pana acum am imbogatit curierul rapid.
Sunt convins ca fara ajutorul vostru nu ma voi descurca si voi face greseli mari, asa ca am sa va solici sprijinul.Prima rugaminte : in intructiunile in romana ( pe o coala care cred ca o pun in toate kit-urile sta scris " baghetele subtiri necesare imbracarii finale a corpului imbracat in baghete groase se lipesc cu prenandez" ! Treaba cu prenandezul nu am gasit-o pe forum si m-a nedumerit. Deci ce lipiciuri imi trebuie pentru toata lucrarea pana la final ? Am citit de aracet alb si superglue. Vreau sa fie o lucrare trainica si nu ma zgarcesc la tarate. Am citit de UHU HART, e bun si pentru lipirea baghetelor pe coaste si pentru stratul final sau aracet incolor + super glue sau UHU+ superglue ? Corpul va fi vopsit cu acrilice. Vreau ca in timp lipiciul sa nu lucreze, sa cedeze sau sa deformeze corpul. Luni trag o fuga la Craiova si imi iau materale asa ca as avea nevoie de un raspuns cat mai curand.
Cum pun poze in cadrul topicului ( sa apara dimensiune redusa iar cand dai clic sa revina la o marime mai mare ) ?
Lucrarea va avansa incet din lipsa de timp si pentru ca nu vreau sa gresesc, insa voi pune poze cu toate operatiunile. Multumesc mult.

#2 Useril este offline   ovidiusc23 

• Membru senior
  • Postari: 114
  • Inregistrat: 25-May 06
  • Interests:Navomodelism

Postat 16 May 2010 - 07:17 AM

Salut si bine ai venit.

Eu folosesc aracet de la moment se numeste Moment Wood Express care dupa uscare devine incolor, il poti folosi pana la finalul constructiei. Cu siguranta il vei gasi in magazinele de profil Praktiker, Bricostore, OBI etc.

Pozele eu le micsorez cu IrfanView la o rezolutie de 800x600 sau 1024x768.

Numai bine si spor sa ai.

#3 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 16 May 2010 - 09:31 AM

Vezi postareatiberius, la 16 May 2010, 00:10, a spus:

in intructiunile in romana ( pe o coala care cred ca o pun in toate kit-urile sta scris " baghetele subtiri necesare imbracarii finale a corpului imbracat in baghete groase se lipesc cu prenandez"

Salut!
Da! Instructiunile alea sunt in toate kiturile de nave din lemn achizitonate de la machete.ro.
Este un rezumat a ceea ce ar trebui sa faci la modul general si nu este doar pentru kiturile Mamoli.
Instructiunile la obiect sunt particularizate si puse de producator in fiecare cutie.
N-ai sa gasesti totul pe acest forum. La nave, cu atat mai mult asa ca nici asta cu prenandezul nu e pe forum asa ca:
in cazul in care corpul (coca) este din lemn masiv sau este inbracata cu un strat intermediar de baghete urmand a fi finisata cu bahhete subtiri sau furnir, prenandezul asigura nu doar o buna priza, dar si rapiditate in constructie.
Este foarte probabil sa nu trebuiasca sa faci operatia aceasta. De altfel nici nu cred ca ai in cutie baghetele necesare.
Daca mai ai intrebari nu ezita, dar ai rabdare caci raspunsul nu va sosoi tocmai promt.

Bafta!

#4 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior
  • Postari: 1267
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:navomodelismul

Postat 16 May 2010 - 11:05 AM

Faza cu prenandezu' e cat se poate de corecta, folosita cu succes in cazul furnirelor...Este imperios necesar sa faci diferenta intre furnir si lemn masiv si sa folosesti adezivul corespunzator.Nu fii complexat. Multi dintre cei de pe forum nu stiu care este aceasta diferenta si induc in eroare...Construieste, pune poze, si fii convins ca cineva, undeva, candva ,iti va da un sfat(mai mult sau mai putin competent) daca pui intrebarea corecta.Bine ai venit in... gradina! :diablo:

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi