Forum Machete,Modelism,Hobby: FOKKER E .V, Roden scara 1/72 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

FOKKER E .V, Roden scara 1/72 polonez

#1 Userul este online   dany 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4820
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 13 May 2010 - 03:50 AM

--- Cred ca singurul lucru bun la televizor este ca e prea prost programul ---. Drept urmare ... :pc: . Revin sper azi cu comentarii referitoare la constructie si intentie (aici foarte putin insa ,deoarece nu am gasit pe net mai nimic referitor la activitatea acestor avioane in aviatia poloneza ) . Siii acum ....sa ... :80: Ps .( :8P: toing !) As avea si o mare rugaminte : - Ar putea cineva sa-mi spuna ( babeste ) cum sa micsorez fotografiile fara sa le modific lungimea sau latimea ? ... :-D

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: fokker_pol_lucru_1.jpg
  • Imagine atasata: fokker_pol_lucru_2.jpg
  • Imagine atasata: fokker_pol_lucru_3.jpg
  • Imagine atasata: fokker_pol_lucru_4.jpg

#2 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12662
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 13 May 2010 - 08:40 AM

Simplu:
- intri pe ACDsee (ca pe asta il are cam toata lumea)
- clic pe photo enhancer
- clic pe resize
- bifeaza maintain aspect ratio
- scrie la inaltime sau latime dimensiunile (nu ambele!)
- clic pe OK
- inchide imaginea si salveaza (raspunde Yes si OK)

#3 Useril este offline   claudiu_ne2000 

• Membru senior
  • Postari: 599
  • Inregistrat: 09-July 07

Postat 13 May 2010 - 08:48 AM

...babeste...o metoda (singura pe care o stiu eu) de a micsora dimensiunea unui fisier foto (jpeg, jpg) fara a afecta lungimea si latimea pozei e folosirea programului "PAINT" ...start-programs-accessories-paint. Deschizi fiserul si apoi dai salvare (SAVE), pur si simplu...o sa vezi ca dimensiunea s-a modificat.

Acum daca vrei sa salvezi fisierul (poza) la o anumita dimensiune si sa poti sa-l atasezi pe forum...MULT MAI BINE folosesti un program de stocare a pozelor (IMAGESHACK, FLICKR, PANORAMIO, ETC). In carci pozele acolo la o rezolutie mare, copiezi link-urile pozelor si le inserezi in fereastra de mesaj, link-ul unei poze trebuie sa arate cam asa [IMG]...link...[IMG].

Avantajul e ca poti incarca cate poze vrei (in mesaj) fara sa fi conditionat de marimea fisierului ca si atunci cand incarci pozele pe acest site.

Banui ca am fost destul de explicit ...daca nu folosim si imagini

Aceasta postare a fost editata de claudiu_ne2000: 13 May 2010 - 08:50 AM

#4 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 13 May 2010 - 08:54 AM

Pentru prelucrat sau redimensionat imagini folosesc un program free : Paint.NET
Se poate descarca free de pe net.
De asemenea, pot pastra dimensiunea fotografiei ( de exemplu 1024 x 768 ) dar o pot comprima mai tare, astfel reduc dimensiunea fisierului.

#5 Userul este online   dany 

• Membru senior

Postat 13 May 2010 - 04:03 PM

Multumesc mult de ajutor , baieti . Din pacate nu mai am ACDsee-ul ( eu sint exceptia :80: ), insa cred ca pe viitor ( pentru inceput ) voi incerca sa folosesc Paint-ul . Imi place ca fotografiile sa apara direct pe forum , asadar , cel putin pentru o perioada nu voi apela la programe de stocare .Daca nu-mi " iese pasenta " ,imi veti ingadui sa va mai bazai :pc: ? ---------------------------- Asa , sa revenim la avionas , cu scuzele de rigoare pentru ca nu am reusit sa spun nimic in primul post . Azi voi vorbi plat despre constructie , desi nu nevoia de mesteri cate ceva ma impinge sa construiesc un kit , ci mai degraba tendinta de a evada in locuri mai mult sau mai putin imaginare , situate intr-un timp trecut sau viitor , incercand apoi sa captez intr-o " bucatica de material (plastic )" ceva din senzatiile traite . Am inceput , asa cum imi place deobicei , incercand sa-mi fac o idee despre istoria sec . trecut( in special) a Poloniei . Doar o idee , pentru ca doar atat gasesti pe net :8P: , din pacate , pentru ca au avut un trecut foarte interesant . Am asezonat putin cunostintele capatate cu ceva din culoarea locului , cautand cat mai multe fotografii ale respectivei tari , inclusiv arhitectura si arta plastica, dupa mine aceasta jucand un rol foarte important cand caut identitatea / "atmosfera" unei tari .--------------- ---------------Micul Fokker mi s-a parut foarte potrivit ca forma si aspect pentru a-l reprezenta in culorile aviatiei poloneze .Pe langa ineditul subiectului , mie mi s-a parut ca se incadreaza foarte bine in acea " culoare" a locului , avand si ceva din arhaicele modele poloneze turnate in plastic verde ( gen Czapla ) din copilarie sau avioanele construite de PZL . Planul era sa realizez un avion cat mai curat , pastrand " lozenghele" la interior pentru varietate , iar exteriorul m-am gandit sa-l vopsesc incercand sa obtin chiar respectivul verde de plastic al machetelor mai sus amintite . Dupa ce am construit acel panou(?) triunghiular din lemn , la interiorul fuselajului anterior , din hartie ( pentru textura)si fire de plastic tras la cald ( cadru), l-am vopsit pentru a reprezenta lemnul ( bej email + ulei maron-portocaliu dupa uscarea emailului). Apoi ,din bucata de "Lozenge" furnizata de producator , ce ar fi trebuit aplicata pe micuta aripa dintre suportii trenului de aterizare ( care in realitate , se pare, era vopsita integral in verdele oliv < Fokker>) , am taiat bucati si le-am potrivit pe lateralele interioare ale fuselajului . Am fabricat apoi un alt panou interior ,montat in partea din spate a cokpitului ," imbracat " in acelas camo german . Se poate sa fie incorect , insa ; la multe avioane acesta ( forma dreptungiulara) se termina putin deasupra scaunului , neacoperind toata partea interioara din spatele postului de pilotaj . Restul constructiei a decurs conform planului , nerespectand pe alocuri indicatiile de culoare , ci luandu-ma dupa fotografii ale avioanelor restaurate . --------------------------] Am trecut apoi la inchiderea fuselajului .Conceput ca un proiect relaxant ,de sfarsit de saptamana , odata cu potrivirea la rece a celor doua bucati ale fuselajulu , mi s-a spulberat impresia de constructie facila si rapida . Ceva se intamplase , poate cu matrita (?). Cele 2 bucati de fuselaj nu se "pupau" nicicum unul cu celalalt , fuselajul fiind si usor curbat ( vazut de deasupra ) . Din acest motiv , profundorul nu se potrivea pe axa longitudinala ,stand si aplecat intr-o parte,toata directia era stramba , desi se potrivea la fuselaj ,iar panoul ce acoperea partea din fata a fuselajulu , pe care vin mitralierele si montantii aripii superioare , deasemenea necesita multa munca pentru a o monta cat de cat corect . Dar pe aceasta din urma am reusit sa o rezolv cat de cat , iar dupa finisare , a iesit acceptabil . Acea curbura a fuselajului am reusit sa o reduc putin prin " forta bruta" si inserand pe alocuri bucatele mici de plastic intre cele 2 parti ale fuselajului . Profundorul l-am montat deasemenea cu o mare doza de ingaduinta , insa directia a ramas tot stramba , purtand inca o urma evidenta si urata a stradaniei de rectificare . Acea zona o voi corecta ,dupa ce voi reusi sa-l dau cu lac , fiindca tre' "sa ma tin cu mainile" de fuselaj , pentru a lucra in acea parte . De montat corect pe axa fuselajului, nu se poate din pacate , deoarece carma ar iesi cu 1mm jumate intr-o parte . Totodata , dupa ce am inchis si finisat fuselajul , am observat ca partea din fata a acestuia este mai mare in diametru decat capota motorului .Am construit , un inel din plastic tras la cald si l-am lipit ( pripit fiindca vopsisem deja fuselajul) in acea " treapta " creata intre capota motorului si fuselaj . ------------------------------------------ In episodul urmator voi vorbi despre vopsire , aici abandonind planul initial .

Aceasta postare a fost editata de dany: 13 May 2010 - 04:44 PM

#6 Useril este offline   claudiu_ne2000 

• Membru senior
  • Postari: 599
  • Inregistrat: 09-July 07

Postat 13 May 2010 - 10:13 PM

...Excelenta prezentare...si lucrarea pe masura. Poate ai ocazia si faci niste poze cu macheta in natura..."pe aerodrom".

Cat despre poze sa sti ca daca folosesti programele de stocare, si atasezi aici link-ul pozei [img]...pe forum unde scrii mesajul o sa-ti apara poza SI NU UN SIMPLU LINK, de trimitere...e la fel ca si cand incarci pozele direct pe serverul forumului cartula (UPLOAD)...CU DIFERENTA CA NU MAI ESTI LIMITAT DE MARIMEA FISIERELOR.

Bafta mare

#7 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 14 May 2010 - 09:31 AM

Foarte frumoasa modularea culorii si chippingul pe partile metalice.
Mi-ar place sa-l vad pe viu.

#8 Userul este online   dany 

• Membru senior

Postat 14 May 2010 - 05:35 PM

Multumesc mult de aprecieri Claudiu si Wurger :diablo: . He, he , pentru " aerodrom " ,fiindca veni vorba, m-am gandit la vreo cateva idei , insa nu stiu cum le voi pune in practica exact . Deocamdata voi mai posta cateva fotografii tot in aceasta faza de constructie ,sper mai bune . Interesant ca in fotografii apare mult mai verde decat e in realitate . Culoarea este mai degraba un maron cu o usoara tenta de verde,doar capota motorului fiind usor mai verzuie . Apoi urmeaza o etapa destul de importanta - montarea aripii .Din aceasta cauza nu am vopsit inca montantii trenului de aterizare ; suportii " singuratici" ai aripii ce vin montati la fuselaj in dreptul ultimului " piciorus " a trenului primind culoare doar la intrados .

Aceasta postare a fost editata de dany: 14 May 2010 - 05:37 PM

#9 Userul este online   dany 

• Membru senior

Postat 14 May 2010 - 11:48 PM

Pozutele ( cu pricina)promise . Pana la urma m-am prins cum pot ajusta marimea dintr-un programel de grafica , multumesc inca o data Claudiu pentru sfaturi .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: fokker_fin_9.jpg
  • Imagine atasata: fokker_fin_8.jpg
  • Imagine atasata: fokker_fin_7.jpg
  • Imagine atasata: fokker_fin_6.jpg
  • Imagine atasata: fokker_fin_5.jpg
  • Imagine atasata: fokker_fin_4.jpg
  • Imagine atasata: fokker_fin_3.jpg
  • Imagine atasata: fokker_fin_2.jpg
  • Imagine atasata: fokker_fin_1.jpg

Aceasta postare a fost editata de dany: 15 May 2010 - 12:09 AM

#10 Useril este offline   axor 

• Needs A Life Outside What-If
  • Postari: 1663
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:What If - Sci Fi - Aero

Postat 17 May 2010 - 10:42 AM

Superba lucrare Dany,mai multe nu sunt de spus,decat,s-o termini si sa ne arati rezultatul!
Spor

#11 Userul este online   dany 

• Membru senior

Postat 17 May 2010 - 11:54 PM

Ma bucur mult ca-ti place Axor . Chiar gata-gata nu v-a fi foarte curind fiindca nu am inca decaluri pentru intradosul aripii . Cele furnizate de Roden erau prea groase , asa ca am folosit unele de la un PZL 7 ( parca era 7 ) - Mastercraft . Ar trebui sa imi mai cumpar unul ce are inclusa " tabla de sah" in varianta alb/rosu , insa putin mai tarziu . Totodata imi lipseste o vopsea argintie sau crom , avionasul avand panza ce acoperea rotile inlaturata ( adica se vor vedea spitele) . Aici ar fi o problema . Aveam mai demult o foaie de PE , pentru un Aviatik Berg , pe care nu l-am mai " prins" , din pacate . Acolo erau incluse si acele " spite". Problema e ca ( daca rezolv problema culorii ) nu stiu daca v-a suporta greutatea modelului . Mi se pare foarte moale materialul .

#12 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12662
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 19 May 2010 - 09:03 AM

Am eu niste decaluri, de la PZL-11, RPM cu dimensiunile 17x17; 10,5x10,5; 5,5x5,5, mate si unele de la PZL 7, Mastercraft, 17x17; 9x9; 6,5x6,5, mate. Daca te aranjeaza, da-mi o adresa pe PM.

#13 Userul este online   dany 

• Membru senior

Postat 19 July 2010 - 12:59 AM

Neavand chef in zilele astea sa lucrez nimic , mi-am zis sa trag vreo cateva poze la Fokker-ush ( parasit in stadiul acesta cam de-o luna ) . Spre surprinderea mea am descoperit ca toate fotografiile iasa cumva pixelate si nu imi dau seama de ce . Inainte " vedea " oglinda . Nu stiu cum sa rezolv problema . Am schimbat rezolutia ( mai mare ), nu e de acolo ; nici din cauza luminii ( indiferent de intensitate ) . Pur si simplu nu-mi dau seama de unde .Ar putea sa fie ceva legat de memorie ( nai am doar 2 cadre libere pe stick ) .? Aparatul este un Sony Cyber -shot .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: fokk_pol_c_.i_012_n.jpg

Aceasta postare a fost editata de dany: 19 July 2010 - 01:06 AM

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi