Forum Machete,Modelism,Hobby: Cupola crapata - HELP! - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cupola crapata - HELP!

#1 Useril este offline   krik 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 48
  • Inregistrat: 25-February 10

Postat 10 May 2010 - 05:22 PM

Am achizitionat de curand un kit si spre dezamagirea mea la deschiderea cutiei cupola cockpitului este crapata. Portiunea unde este crapata a prins culoarea alba(ca orce plastic indoit) si astfel plasticul si-a pierdut din transparenta. A doua problema ar fi ca portiunea cu problema este si indoita spre interior si nu se mai incadreaza corect in rama cockpitului. Mai jos am pus niste poze cu problema in cauza, primele doua sunt din fata unde am marcat crapatura iar celelalte doua sunt din lateral unde linia neagra semnifica pozitia corecta iar cu rosu problema. Daca a-ti mai intalnit o astfel de problema dati-mi si mie o solutie. Multumesc.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: S8002348.JPG
  • Imagine atasata: contur.jpg
  • Imagine atasata: S8002349.JPG
  • Imagine atasata: S8002350.JPG

#2 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 10 May 2010 - 06:25 PM

Eu nu cred ca mai ai ce face cu cupola aia. Eventual incearca asta : COCKPIT RETOUCH LACQUER de la Agama. vezi ca este disponibil la Parc Models.
Eu nu am folosit niciodata, de asta nu stiu exact ce sa iti spun. Poate este cineva pe forum care te poate indruma mai bine.
Sau daca ai Future, fa-i o baie, este posibil sa se mai reduca putin din crapatura. No garantie! Sorry

#3 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 11 May 2010 - 08:05 AM

Eu vad doua solutii.
1.Tai dupa linia albastra, adica partea din fata, indoita.

Imagine atasata: S8002349.JPG

Dintr-o bucata de plastic transparent, decupezi o bucata de dimensiunile celei defecte, refaci ramele din partea de sus din folie de staniol, plumb, aluminiu sau chiar banda de hirtie autoadeziva si o lipesti in locul celei defecte, cu atentie. Lipitura va fi ascunsa de vopsea, acolo fiind o rama.

2. Indrepti plasticul cu atentie si incerci sa copiezi cupola prin termoformare.

#4 Useril este offline   krik 

• Membru deplin

Postat 11 May 2010 - 09:44 AM

Multumesc pentru raspunsuri. In prima instanta o sa incerc COCKPIT RETOUCH LACQUER sa vad ce poate sa faca zeama respectiva. Copierea prin termoformare se face de catre cine? Sunt firme specializate care se ocupa cu d'astea, unde ? Multumesc inca o data.

#5 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 11 May 2010 - 10:10 AM

Spune ce kit este si de la ce producator. Sunt citeva firma care fac cupole termoformate. Poate ai norocul sa gasesti cupole si pentru kit-ul tau!

#6 Useril este offline   krik 

• Membru deplin

Postat 11 May 2010 - 10:15 AM

kitul este - Millenium Falcon 1/144 de la Fine Molds

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul