Salut.
Am primit de curand cadou (mi l-a luat prietena fara sa stie despre ce e vorba exact dupa ce a vazut ca ma uitam la el in magazin) un kit de churchill Mk. 3 (1/72 de la Italeri).
As vrea sa il cosntriuesc, dar problema e ca nu stiu prea multe despre modelism. Am ideea de baza(ca am nevoie de lipici, vopsele si pesnule), dar cam atat.
In rest nu prea stiu de unde sa incep(ce vopsele/pensule imi trebuie si de unde sa le iai, eventual de ce altceva mai am nevoie, etc.)
Orce sfat va fi primit cu foarte mare recunostinta.
Pagina 1 din 1
Intrebari de (foarte mare) incepator
Postat 03 May 2010 - 09:56 AM
Bine-ai venit !
Lipici revell contacta cu ac (ca sa nu pui prea mult lipici sa murdaresti)
Clestisor de unghii sau sfic pentru desprinderea pieselor de pe culee (ramele de plastic)
Cutter sau bisturiu (gasesti si pe la Real la raionul papetarie cu lame de rezerva)
Pensule cu par moale (fondul plastic) sau magazinele de modelism (Machete.ro, Parc Models)
Penseta pentru piesele mici.
Pile de unghii sau de altfel (smirghel lipit pe un bat de inghetata cu prenadez)
Foarfeca pentru decupat decalurile si un vasutz pentru apa.
In functie de ce vopsea iti iei, iti trebuie diluant in cazul emailurilor sau apa pentru acrilice. Gasesti tot la magazinele alea si mai rar pe la diverta sau alte librarii mai pricopsite dar acolo la preturi mai mari. Cauta vopsele Agama acrilice (la Machete.ro pe Pantelimon la capat spre Bucur Obor in incinta Ultrapro Computers, la Muzeul militar la demisol, la Parcmodels pe net sau la magazinul Obor la parter.
Cauta pe net cu Google Image poze cu tncul si eventual profile color ca sa stii cum veneau vopselele. Poate citesti si cateva randuri despre ce a facut ca sa intrii putin in subiect.
Piesele mici e indicat sa le vopsesti cat sunt inca pe rama.Lipiciul nu prinde pe vopsea deci ai grija sa racai vopseaua din zonele de lipire.
Nu desprinde piese care inca nu-ti trebuie in montaj, o sa le incurci.
Urmareste cu atentie planul. Fa montarea intai in cap si apoi testeaza potrivirea pieselor, abia apoi lipeste.
NU TE GRABI !!!
Daca iti place, te asteptam aici cu mai multe lamuriri.
Sa pui poze cand termini. NU RADE NIMENI.
Succes !
Lipici revell contacta cu ac (ca sa nu pui prea mult lipici sa murdaresti)
Clestisor de unghii sau sfic pentru desprinderea pieselor de pe culee (ramele de plastic)
Cutter sau bisturiu (gasesti si pe la Real la raionul papetarie cu lame de rezerva)
Pensule cu par moale (fondul plastic) sau magazinele de modelism (Machete.ro, Parc Models)
Penseta pentru piesele mici.
Pile de unghii sau de altfel (smirghel lipit pe un bat de inghetata cu prenadez)
Foarfeca pentru decupat decalurile si un vasutz pentru apa.
In functie de ce vopsea iti iei, iti trebuie diluant in cazul emailurilor sau apa pentru acrilice. Gasesti tot la magazinele alea si mai rar pe la diverta sau alte librarii mai pricopsite dar acolo la preturi mai mari. Cauta vopsele Agama acrilice (la Machete.ro pe Pantelimon la capat spre Bucur Obor in incinta Ultrapro Computers, la Muzeul militar la demisol, la Parcmodels pe net sau la magazinul Obor la parter.
Cauta pe net cu Google Image poze cu tncul si eventual profile color ca sa stii cum veneau vopselele. Poate citesti si cateva randuri despre ce a facut ca sa intrii putin in subiect.
Piesele mici e indicat sa le vopsesti cat sunt inca pe rama.Lipiciul nu prinde pe vopsea deci ai grija sa racai vopseaua din zonele de lipire.
Nu desprinde piese care inca nu-ti trebuie in montaj, o sa le incurci.
Urmareste cu atentie planul. Fa montarea intai in cap si apoi testeaza potrivirea pieselor, abia apoi lipeste.
NU TE GRABI !!!
Daca iti place, te asteptam aici cu mai multe lamuriri.
Sa pui poze cand termini. NU RADE NIMENI.
Succes !
Postat 04 May 2010 - 07:53 AM
Mersi mult de sfaturi.
Inca cateva intrebari:
Cam ce tip de vopsea se recomanda pentru vopsit la pensula o macheta de 1.72? Am vazut ca in general se vorbeste de emailuri si acrilice, dar habar nu am care e diferenta.
De asemenea, cum e recomandabil sa vopsesti: piesa cu piesa si sa le montezi pe urma, sau intai montezi si vopsesti ansamblul?
Inca cateva intrebari:
Cam ce tip de vopsea se recomanda pentru vopsit la pensula o macheta de 1.72? Am vazut ca in general se vorbeste de emailuri si acrilice, dar habar nu am care e diferenta.
De asemenea, cum e recomandabil sa vopsesti: piesa cu piesa si sa le montezi pe urma, sau intai montezi si vopsesti ansamblul?
Postat 04 May 2010 - 09:23 AM
Pai iti zisesem mai sus.
E mai simplu sa folosesti acrilice, mai ales agama dar poti lua si Valejo.
Pensule cu fire moi - sintetice sau jder/veverita.
piesele mici - rotitele si altele de dimensiuni comparabile, le vopsesti inainte sa le desprinzi.
Subansamblele mari le vopsesti dupa montaj.
"Pensule cu par moale (fondul plastic) sau magazinele de modelism (Machete.ro, Parc Models)
Cauta vopsele Agama acrilice (la Machete.ro pe Pantelimon la capat spre Bucur Obor in incinta Ultrapro Computers, la Muzeul militar la demisol, la Parcmodels pe net sau la magazinul Obor la parter.
Piesele mici e indicat sa le vopsesti cat sunt inca pe rama.Lipiciul nu prinde pe vopsea deci ai grija sa racai vopseaua din zonele de lipire."
E mai simplu sa folosesti acrilice, mai ales agama dar poti lua si Valejo.
Pensule cu fire moi - sintetice sau jder/veverita.
piesele mici - rotitele si altele de dimensiuni comparabile, le vopsesti inainte sa le desprinzi.
Subansamblele mari le vopsesti dupa montaj.
"Pensule cu par moale (fondul plastic) sau magazinele de modelism (Machete.ro, Parc Models)
Cauta vopsele Agama acrilice (la Machete.ro pe Pantelimon la capat spre Bucur Obor in incinta Ultrapro Computers, la Muzeul militar la demisol, la Parcmodels pe net sau la magazinul Obor la parter.
Piesele mici e indicat sa le vopsesti cat sunt inca pe rama.Lipiciul nu prinde pe vopsea deci ai grija sa racai vopseaua din zonele de lipire."
Postat 04 May 2010 - 09:37 AM
LordBlades, incearca sa citesti articolelelde aici http://www.cartula.r...iatie/index.php vei vedea etapele constructive.
Nu ar striva sa citesti cam tot de pe la sectiunea articole!
Nu ar striva sa citesti cam tot de pe la sectiunea articole!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1