Forum Machete,Modelism,Hobby: Scrisoare deschisă privind DISTRUGEREA MUZEULUI AVIATIEI - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Scrisoare deschisă privind DISTRUGEREA MUZEULUI AVIATIEI

#41 Useril este offline   orogos 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 198
  • Inregistrat: 20-May 08

Postat 10 September 2010 - 08:00 PM

Booby mersi mi-ai dovedit din nou ca romanul nu e mort ci dimpotriva prospera. Aia cu sa punem exponatele la lucru mi-a placut cel mai mult :)).....aaaa vrei ca MIG-u sa are ogoarele sau ce ?...recunosc ca si aia cu vreau casa si nu MIG mi-a placut :))...si ce mai vrei ?....lasa-ma sa ghicesc gradinita pentru plozii pe care o sa ii torni si mall in apropiere ca sa aveti unde socializa nu ?. Acum sincer sa iti spun sper sa nu te socheze...exponatele nu `produc` pentru ca in RO NU exista cultura si educatie in rindul maselor si implicit nu exista preocupare pentru istorie de aia nu produc. Apropo ce facultate ai facut asa de curiozitate pentru ca ....scriai cam putin nu alta sper ca nu canto sau ceva. Si in urma celor scrise de tine eu propun un referendum in ce oras oamenii sint mai preocupati de MIG ?:)) pentru ca se pare ca in Bucuresti nu (cel putin asa spui tu ).Multumesc

O seara buna 

#42 Useril este offline   Emil_A 

• Membru senior
  • Postari: 204
  • Inregistrat: 15-March 09
  • Interests:Fotografie / Modelism

Postat 10 September 2010 - 08:18 PM

Vezi postareaorogos, la 10 Sep 2010, 21:00, a spus:

Booby mersi mi-ai dovedit din nou ca romanul nu e mort ci dimpotriva prospera. Aia cu sa punem exponatele la lucru mi-a placut cel mai mult :)).....aaaa vrei ca MIG-u sa are ogoarele sau ce ?...recunosc ca si aia cu vreau casa si nu MIG mi-a placut :))...si ce mai vrei ?....lasa-ma sa ghicesc gradinita pentru plozii pe care o sa ii torni si mall in apropiere ca sa aveti unde socializa nu ?. Acum sincer sa iti spun sper sa nu te socheze...exponatele nu `produc` pentru ca in RO NU exista cultura si educatie in rindul maselor si implicit nu exista preocupare pentru istorie de aia nu produc. Apropo ce facultate ai facut asa de curiozitate pentru ca ....scriai cam putin nu alta sper ca nu canto sau ceva. Si in urma celor scrise de tine eu propun un referendum in ce oras oamenii sint mai preocupati de MIG ?:)) pentru ca se pare ca in Bucuresti nu (cel putin asa spui tu ).Multumesc

O seara buna 

Urat...

Sincer cred ca ideea generala de baza era sa se expuna pareri, nu sa se gaseasca solutii indubitabile, pentru cum crede oares'care ca s-ar putea rezolva problema data.

101% din ce am zis era teorie, practic nu stiu daca se poate face ceva, dupa cum am mai scris eu vreu sa il vad cat mai exista, pentru ca inca nu l-am vazut.

O alta idee generala de baza ar fi ca, daca emigram toti, ramane Romania fara romani, nush daca e clara ideea mea dar eu doar o zic ...

Cele bune

#43 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 10 September 2010 - 09:49 PM

Vezi postareaBOOBY, la 10 Sep 2010, 21:18, a spus:

Sincer cred ca ideea generala de baza era sa se expuna pareri...

Cu parerea ta personala n-am nici o problema. Ca parere personala e chiar OK. Edea de baza a acestui topic era insa alta si n-ai inteles-o sau ti-a scapat pur si simplu.
Muzeul Aviatiei nu se va muta (ma rog! ... cazarma 429 Pipera.) ci o parte din terenul acestuia (ma rog! ... o mare parte.) asa ca vei avea ocazia sa vizitezi muzeul (ma rog! ... ce-o mai ramane din el si din tehnica militara de prin curte caci trebuie facut loc pentru ... nici nu mai conteaza pentru ce.)
Vei fi astfel printre fericitii care vor constata ca pot ajunge acolo atat cu RATB-ul cat si cu metroul, vei vizita muzeul si habar nu vei avea ce ai pierdut caci multe "fiare" se vor pierde printre fundatii.

Da! Este o zona bine plasata pentru locuine, linistita, cu acces lejer la transportul public, se cam sta la coada tare de tot daca vrei cu personala si nu vrei sa intarzii la slujba (aia de mai apucam sa mai mergem unii dintre, noi nu aia de se tine duminica) si mai e si porotectie moca (nu cafeaua) ca doar politia Ilfov e vecina. Este o oportunitate maxima pentru tineret ca in primii ani cand dau piept cu viata sa-si cumpere o astfel de casa, fie cu banii jos (m-am ticnit :diablo: ) fie cu imprumut de la banca, imprumut platibil in ... cat o calcula banca la ea acolo si lejer de platit intr-o tara cu o piata a muncii extrem de stabila ... girand chiar cu casa si probabil nu numai.
In situatia in care continuam sa prosperam, cu siguranta afacerile imobiliare sunt cel mai sigur castig. Se vede chiar din evolutia preturilor la locuinte in ultimii 2 ani si in cresterea nivelului de trai, crestere ce, asa cum e si firesc, duce la o cat mai buna colectare a impozitelor si taxelor si asa cum e si mai firesc, la un buget mai mare si la prosperitatea statului. Pana si populatia a crescut de la 23 de milioane la 20, lucru care denota clar necesitatea sporita de locuinte mai ales ca , asa cum ne-a indemnat si conducatorul statului, peste 3 ani, cand locuintele vor fi gata, vom fi si mai multi.
Politica de investitii a dat si continua sa dea roade.
Devine chiar surprinzator cu ce usurinta gasesti un sponsor. Dar ce zic eu "gasesti"!? Se ofera singur ca doar asa am salvat si Muzeul Aviatiei si exponatele pe care, cat pe aci sa nu ne mai intalnim cu ele in veci. Cum era aia cu marmota, Gabi? :drinks:

O seara linistita si

Bafta!

PS La Sf. Iosif, structura aia de fiare ... e un mare bloc de birouri, de locuinte, de ce-o fi el. Cainii latra, ursul merge, noi ramaneam cum am fost.

Aceasta postare a fost editata de crios: 10 September 2010 - 09:52 PM

#44 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12660
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 11 September 2010 - 08:12 AM

Citeaza

peste 3 ani, cand locuintele vor fi gata, vom fi si mai multi
Crios, ai utat sa precizezi unde vom fi mai multi! In Anglia, in Germania, in Canada, in SUA....

#45 Useril este offline   ionicaf 

• Membru senior
  • Postari: 608
  • Inregistrat: 29-October 07

Postat 11 September 2010 - 08:24 AM

* daca rasfoiti atent presa o sa vedeti ca toate afacerile imobiliare apartin aceleiasi gasti !
** pasul unu se da teren la primarie , pasul 2 se incepe lucrari , si ...poate vine un faliment ,
criza nu s-a terminat si ghici cui ramane terenul ... 'mediului privat' care a investit ...
*** utilajele fiind importate nu prea exista return of investment ...
(germania cand facea autostrazi era unul din mari furnizori de tehnologie ai americii ...)
PS de ce nu se ocupa ministerul turismului de brandul muzeului, ca are experienta ...

:drinks:

#46 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 11 September 2010 - 08:32 AM

Vezi postareaZ-mare, la 11 Sep 2010, 09:12, a spus:

Crios, ai utat sa precizezi unde vom fi mai multi! In Anglia, in Germania, in Canada, in SUA....

E! Amanunte, Z-etule! Amanunte!

Vezi postareaionicaf, la 11 Sep 2010, 09:24, a spus:

de ce nu se ocupa ministerul turismului de brandul muzeului, ca are experienta ...

E greu sa faci doua lucruri de o data si sa fie si bine asa ca, de data asta se ocupa de dezvoltare. De turism s-a ocupat deja. :drinks:

Bafta!

#47 Useril este offline   Emil_A 

• Membru senior
  • Postari: 204
  • Inregistrat: 15-March 09
  • Interests:Fotografie / Modelism

Postat 11 September 2010 - 08:41 AM

Ce faza cu catedrala... mai mare rusinea.. se vede ca nu am mai trecut pe acolo. Dar nici un google nu am dat inainte sa scriu. :hi:

Acuma... nu stiu de ce cred ca spunem toti aceleasi lucruri pe limbi diferite... Dar, dupa cum am repetat in continuu in ce am scris, luati ce am scris ca opinii personale. Ideea mea era sa nu ma agit despre ceea ce simt (si mie imi pare rau de situatie) si sa incerc sa spun ce cred. :diablo:

Azi ma duc sa vad muzeul, daca este deschis si nu ma satur de privit am sa merg si maine :drinks:

Scopul thread-ului, sincer, se pare ca nu l-am inteles. Am sa mai citesc o data de la capat.

#48 Useril este offline   MiG 

• Membru senior
  • Postari: 827
  • Inregistrat: 19-January 05

Postat 11 September 2010 - 09:41 AM

- Realitatea e ca de muzeele de aeronave se ocupa in mai toate tarile industrializate/bogate...ma rog, alea la care ne raportam mereu, se ocupa asociatiile de voluntari/fundatii/etc. Realitatea e ca la noi nu functiona si inca nu functioneaza lucrul asta.
- Exista sute sau mii de tineri (liceeni/studenti in vacanta), zeci sau sute de pensionari, si poate si oameni aflati in activitate profesionala care ar dedica zeci sau sute de ore din timpul propriu pentru intretinerea si promovarea exponatelor si a spatiilor muzeale. In plus pe langa munca bruta ala de e avocat pasionat de aviatie ar putea asigura asistenta juridica pro-bono, un arhitect s-ar putea ocupa de amenajari, hartogaraie pt constructii si anexe, proiecte, avize, diversi ingineri ar putea acorda asistenta tehnica pro-bono, IT-istii ar putea intretine site-ul muzeului, altii ar putea face puzderia de afise/ilustrate/pliante, samd. Intretinerea si restaurarea aeronavelor sunt meticuloase, solicita un nr. enorm de ore de munca si comisionarea lor catre firme ar duce la treaba de mantuiala, costuri enorme si obisnuitele scandaluri asa ca solutia consta in munca de voluntariat. Numai ca acestia...nu au nici o sansa sa se ocupe cu asta pt ca nu exista nici un cadru/initiativa pt. asa ceva.
- Se pare ca jocurile sunt facute si tanguirile/blestemele nu mai ajuta la mare lucru. Politicienii raman politicieni iar smecherii smecheri. Terenul se pare ca a fost aranjat iar grupul de initiativa pt salvarea acestuia a fost foarte (ne)elegant tras pe sfoara cu promisiuni. Valoarea muzeului consta acum in parcul de aeronave si acesta ar trebui protejat ca atare. Exista posibilitatea transformarii muzeului intr-o chestie sustenabila. Ar trebui facuta o evaluare referitor la cate aeronave pot fi in mod realist restaurate/intretinute/expuse fara a se degrada continuu si a arata jenant iar restul ar trebui conservate intr-un mod cat mai economic, in vreun hangar/hala industriala.
-Statul isi reduce cheltuielile pe zi ce trece...si daca a ajuns in faza in care reduce pensii sau nu mai are bani de drumuri, cu siguranta nu-si mai permite sa intretina de unul singur muzee de aviatie de n hectare pline de aeronave harbuite. Macar partial treburile astea ar trebui sustinute si de voluntari/asociatii/fundatii de iubitori ai istoriei aviatiei. Ar trebui ca eu, cetatean simplu sa pot gasi acum un formular pe net cu care sa ma inscriu ca sa pot anul asta sa donez 100 de lei sau sa repar 5 banci ale muzeului sau sa spal/vopsesc la vreo aeronava din muzeu timp de 16 ore/om in luna noiembrie 2010 daca asta consider eu ca trebuie sa fac in timpul liber. Ceea ce nu e cazul.

#49 Useril este offline   florin44 

• Membru senior
  • Postari: 1542
  • Inregistrat: 27-April 10
  • Interests:Machete 1/48 de avioane, blindate şi alte vehicule militare.
    Machete 1/72 de avioane.

Postat 15 September 2010 - 04:37 PM

Sigur, ai mare dreptate cu situaţia actuală, dar chiar nu se poate face nimic? Cu riscul de a părea nostalgic sau lipsit de modestie, pot să spun că, la începutul lui 1988, am fost mobilizat pentru o perioadă de vreo şase luni împreună cu Dan Antoniu, Marian "Panata" Panait şi alţi câţiva împătimiţi de aviaţie, ca să restaurăm machetele existente şi să facem altele, noi, pentru Muzeul Militar, care începuse să prindă formă la actuala adresă. Nici atunci armata nu a avut posibilitatea să ne pună la dispoziţie vreun loc unde să lucrăm - şi ne-a dat doar nişte lemn de brad şi vreo două bidoane de 10 litri de emailită, dacă mai ţin bine minte - aşa că un alt prieten şi machetist desăvârşit - da' de zburătoare în "captivă" şi RC - Claudiu Ionescu zis Bebe, ne-a luat în atelierul de tâmplărie al unei şcoli de pe lângă Podul Constanţa, unde se aciuase şi el. Aşa că toate machetele care sunt acum la Muzeul Militar Naţional şi pe care probabil că mulţi dintre voi le ştiu, au trecut, într-un fel sau altul, prin mânuţele noastre îndemânatice - inclusiv barabafta aia de Savoia-Marchetti JRS-79, cu înmatriculare post 23 august '44, nu mai ştiu la ce scară, făcută din lemn de Mihai Andrei şi fratele lui, pe vremea când erau studenţi. Dar, ca să las amintirile din juneţe şi să revin la întrebarea anterioară: chiar nu se mai poate face nimic şi avionaşele alea superbe sunt sortite unei morţi lente şi dureroase pentru noi toţi? Eu unul, sunt gata să dau o mână de ajutor, dacă se poate, şi sunt sigur că mai sunt mulţi alţii care gândesc ca mine. Dacă întrevede careva vreo posibilitate, dacă are vreo idee cât de cât practică, s-o posteze aici. Pe de altă parte, aş vrea şi eu să ştiu dacă a întreprins cineva ceva şi de ce greutăţi s-a lovit, de ce nu s-a putut face nimic până acum. Cam atât, deocamdată.

#50 Useril este offline   deltadagger 

• Membru senior
  • Postari: 479
  • Inregistrat: 21-November 09
  • Interests:Aviatie

Postat 16 September 2010 - 01:37 PM

Mda,asta denota exact ce fel de natie suntem.Cum era...,p-astia ii avem cu astia defilam!!! :whistle:

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi