PZL-7a , PZL 11c, scara 1/72 sau cronica unor machete nereusite
Postat 17 April 2013 - 08:59 AM
@ Mgc151184 Inmatricularea a fost preluata din cartea "Romanian Fighter Colours, 1941 - 1945", Dan Melinte si Liviu Morosanu., pagina 8.
@Asgard Patina este pusa bine, dar am impresia ca s-a rupt o bucatica din eu. Va trebui sa o refac. Merci de observatie.
Postat 17 April 2013 - 01:56 PM
Postat 18 April 2013 - 05:45 PM
Catta, la 18 April 2013 - 05:40 PM, a spus:
La scara asta? Ma indoiesc ca poti face ceva cu ele ca de altfel si la 48, iti spun din propie experinta deoarece imi place sa imi fac mastile propi.
In schimb la 32 altfel stau lucrurile!
Aceasta postare a fost editata de tomcat_ct: 18 April 2013 - 05:46 PM
Postat 18 April 2013 - 08:09 PM
Postat 18 April 2013 - 08:30 PM
Catta, la 18 April 2013 - 08:09 PM, a spus:
Suprapunerile iti vor da mari batai de cap.
Conteaza foarte mult si materialul pe care il folosesti pentru a optine o masca de calitate.
Scuzele de rigoare pentru ca am poluat topicul.
Postat 29 April 2013 - 02:02 PM
Circoteli sunt multe, pe ale mele le tin pentru mine. Cu o exceptie: cum de nu mi-a trecut prin cap sa masor fuselajul la PZL-11C, cind am constata nereguli la pozitionarea PE-urilor in cocpit, as fi vazut ca este mai scurt cu milimetri buni!
Acum citeva poze de final, mai cu o scama, mai cu uitat ceva. Apropo, oglinda la PZL-11C o am in foaia de PE, dar nu am vazut nici o poze de epoca in care aceasta oglinda sa apara! Nici in citeva gasite intr-un muzeu! Asa ca nu am mai pus-o nici eu.
Cam asta a fost.
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 29 April 2013 - 02:04 PM
Postat 29 April 2013 - 02:28 PM
Avand in vedere scara, problemele cu care te-ai confruntat, solutiile aplicate si mai ales originalitatea subiectelor, eu ma vad nevoit sa dau cu basca de asfalt.
Foarte fumoase, felicitari!
Mie personal imi plac tare mult.
Sper sa mai vad cat mai curand astfel de topice, sunt si foarte instructive.
Spor,
Postat 30 April 2013 - 09:50 AM
Cu kiturile de genul asta treaba din punctul meu de vedere, sta cam asa:
Ori astepti sa scoata Tamiya (never) sau Eduard unul si tu in timpul asta iti strici ochii cu ceva mai de impact, chiar si un PZL 23, ori ti-l scoti din minte, pentru ca impresia mea si se vede ca si a ta, este ca la dimensiunile si complexitatea asta, niciodata nu va ajunge sa arate foarte bine, indiferent de eforturi si putirinţă.
Ma bucur ca ai bagat motoare dupa ce ne-am vazut acum vreo saptamana si ai reusit sa-l termini. Imi place baza care adauga un aer de precaritate care se potriveste foarte bine in a ilustra conditiile in care au fost operate PZL-urile româneşti.
Acu, apucate si tu de o chestie mai comoda.
Am vazut la Moson niste bijuterii la 1/72, si avioane si blindate si figurine, cu vignete facute excelent...... Nici n-au fost bagate in seama. Ma gandesc ca si aia de le-au facut, si-au cheltuit energia si vederea doar pentru linistea lor sufleteasca.
La mai multe Zetule !
Postat 30 April 2013 - 10:46 PM
Cred ca ideea lui wurger nu-i rea deloc: urmatoarea n-ar strica sa fie una mai putin solicitanta. Asa, ptr. refacerea fortelor si chefului ;).
Spor sa ai in continuare!
Vasile
Postat 01 May 2013 - 07:06 PM
Intr-adevar, a fost ceva chin cu ele, am descris mai sus de ce. Apoi au fost si pauze fara legatura cu machetele, de aceea a durata atit.
Cum zice si Wurger, altul...cam never, ca sunt destule altele la rind. Acuma, chiar daca sunt FineMolds sau Dragon, tot gasesc eu ceva manetute cu care sa-mi bat capul!
Si tot cum zice Wurger, saptezecisidoaiele parca nu mai prea sunt bagate in sema, chiar daca munca e de doua ori mai mare ca la 1/48. Va spun din proprie experienta, am facut, in acelasi timp doua Stuka, unlul 1/72 si altul la 1/48.
Proiectul viitor o sa fie o surpriza, si sper sa fie gata intr-o...saptamina!