Problem, la PZL-11.
M-am apucat sa gravez panourile, pe kit sunt in pozitiv, si constat ca ceva nu este in regula. Am la indemina trei planuri, unul din revista
Modelism, evident xeroxat dupa alte planuri, probabil dintr-o revista de profil de prin strainataturi, unul din revista
Plany Modelarskie si unul din revista
Aero technika lotnicza
Dimensiunile de gabarit, verificate cind m-am apucat de constructie, sunt OK in toatre trei (cu verde, in foto)
Problema a aparut cind am trecut la detalii, si anume, in primele doua, decuparea cabinei trebuie sa fie, nu ca in kit, ci dupa desenul in rosu. Asta iseamna si aripa mai in fata, conform acelorasi planuri. Dupa desenele din cea de a treia revista totul este OK, inclusiv pozitia aripii.
E, acu' care nu-i bine? In kit si in
Aero technika lotnicza sau in desenele din
Modelism si
Plany Modelarskie? Din pacate acum este aproape imposibil de corecatat fara sa iau totul de la capat! Daca as lua de bune planurile din
Modelism si
Plany Modelarskie s-ar explica si unele inadvertente in privinta interiorului cocpitului, in sensul ca desenele din revistele mai sus citate sunt corecte.
Din pacate treba o sa ramina asa, cind fac gravarile in zona, o sa "trag" din condei, vreau sa zic cutitul de gravat, de niste linii de panou, ca totul sa se potriveasca, cit de cit, in final.