In sfirsit am reusit sa scap de asamblatul PE-urilor. In paralel am facut si citeva din piesele pentru PZL-7.
In stinga sunt piesele pentru PZL-7. De sus in jos, de la stinga la dreapta:
- mansa, scaun (tabla de cupru)
- podeaua cu racul pentru rachete (stiren), capacul locasului rezervorului de benzina.
- "cazile" mitralierelor (tabla de cupru)
In dreapta sunt piesele, Pe-uri originale, Part, pentru PZL-11C, de sus in jos, de la stinga la dreapta:
- capacul locasului rezervorului de benzina, corpurile mitralierelor
- mansa (am prefert firul de stiren, mansa din PE era plata rau!), con protectie motor, rotile
- manetele de gaze, podeaua cu racul pentru rachete Vereya (racurile au fost supradimensionate, am trebuit sa le reindoi si sa le mai pilesc nitel) si dispozitivele de prindere pentru cutiile cu munitie, "cazile" mitralierelor (locasul pe unde trece teava mitralierelor, mitralierele fiind in cocpit, armate manual)
- busola,"rama" ce inglobeasza scaunul (e montat deja), podeaua si palonierele (nu sun in poza), radiatorul (e pe dos)
- racurile bombelor si partea suparioara a ramei, unde vine fixat tabloul de bord.
Cu scaunul am avut probleme in sensul ca instructiunile de montaj erau total aiurea. In primul rind, roata (piesa 16 pentru cei ce, poate, vor lua coala de PE-uri. Reglaj trimer???, o sa aflu eu) din stinga, si maneta (piesa 21. Scaunul este fixat in citeva "buloane", in partea de sus doua ,si jos inca doua, deci nu vad cum s-ar regla inaltimea. Maneta ar mai putea fi pentru pretensionarea centurilor) cu placa de montare (piesa 20) din dreapta, nu sunt prinse de scaun, cum da Part, ci de "rama"(pisea 1). Apoi, tot pe rama, pe partea din spate a V-ului sunt doua gauri, de o parte si de alta. Part nu spune ce-i cu ea dar m-am prins ca pe acolo trece un ax ce tine rotita, scaunul si acea maneta cu placa de montaj.
Am dezlipit totul si am luat-o de la capat.
Am montat corect suportul de sub scaun(piesele 14 si 15).
Apoi am facut doua saibe distantoare din plastic pe care le-am montat intre rotita (16) si rama (1), respectiv placa manetei (20) si rama (1).
La final, pe o sirma de constantan (material mai rigid decit cuprul) cu diametrul de 0,33 mm, am facut un "sandwici" din saiba, roata, scaun, maneta, placa suport a manetei si saiba. Axul l-am trecut prin cele doua gauri si am rigidizat totul cu superglue.
O poza cu radiatorul in pozitia din fata. Am decupat, indoit si lipit cu cositor cele 20 de piese, defapt 21 cu placa de baza, separate, pomenind toti sfintii din calendar si diverse parti anatomice, mai mult sau mai putin expuse soarelui.
P.S. Intr-adevar, rotita (piesa16) este pentru reglare trimer.