Deoarece "trotineta" germana de aici : [topic="0"]> PzKpfw III M Tunisian, Italeri 1/72[/topic]
se simtea stinghera, m-am gandit sa ii ofer ceva companie.
Asa ca am ajuns (dupa indelungi studii) la un "vagon" al prietenilor de peste ocean - utilizat si de catre supusii "majestatii sale".
Adica la asta:
Acum vine partea mai grea (de decizie). Ce sa il fac? - un "Lee" cu turela suplimentara de mitraliera deasupra (american)? sau un "Lee" englezesc? Tunul principal sa fie M2 sau M3?
Sau este mai bine sa scot un "Grant" (am amandoua turelele in kit)? (Oricum nu voi folosi decalurile date)
In plus (deoarece vreau sa las capacele deschise-si sa deschid si vizoarele de pe cutia blindata) credeti ca pot sa ii "rostuiesc" ceva interior? Cum ar trebui sa arate acest interior? (marturisesc ca sursele mele sunt 0 la acest aspect)
Multumesc anticipat pentru intelegere si pentru raspunsuri.
Pagina 1 din 1
M3-Tunisia Ce sa fie: "Lee" sau "Grant", "tommy" sau "
Postat 28 April 2010 - 08:02 PM
Mi-am luat inima in dinti si m-am apucat de lucru:
Ramane intrebarea ce sa iasa la final.
M3 "Lee" -problemele ar fi doua - la turela de "Lee" ramane un spatiu gol sub tunul de 37 mm pe care nu stiu cum l-as putea astupa si a doua problema este faptul ca nu am gasit "Lee-uri" in Tunisia fara a doua turela (cea de mitraliera)lucru care m-ar impiedica sa las obloanele turelei deschise.
M3 "Grant" -principala problema este faptul ca englezii au folosit un alt model de senila (double I Pattern) pentru care - fie cumpar de la Miraj un set de foto-etech pentru modificarea senilelor fie folosesc o alta solutie (cu putty si sablon).
Ce parere aveti ?
Revin cu rugamintea, catre cei mai stiutori, de a ma ajuta cu imagini sau schite interioare de M3 (trebuie sa pun ceva acolo - o transmisie, un scaun, chiuveta de bucatarie etc. )
PS. Cutia blindata inca nu este montata, nici turelele.
nu am mai lucrat cu "tablite" pana acum asa ca va rog sa imi spuneti daca, pentru a monta grila de photo-etech din kit, trebuie sa indepartez/raschetez grila de plastic de pe corpul tancului (este vorba de grila de pe motor).
Ramane intrebarea ce sa iasa la final.
M3 "Lee" -problemele ar fi doua - la turela de "Lee" ramane un spatiu gol sub tunul de 37 mm pe care nu stiu cum l-as putea astupa si a doua problema este faptul ca nu am gasit "Lee-uri" in Tunisia fara a doua turela (cea de mitraliera)lucru care m-ar impiedica sa las obloanele turelei deschise.
M3 "Grant" -principala problema este faptul ca englezii au folosit un alt model de senila (double I Pattern) pentru care - fie cumpar de la Miraj un set de foto-etech pentru modificarea senilelor fie folosesc o alta solutie (cu putty si sablon).
Ce parere aveti ?
Revin cu rugamintea, catre cei mai stiutori, de a ma ajuta cu imagini sau schite interioare de M3 (trebuie sa pun ceva acolo - o transmisie, un scaun, chiuveta de bucatarie etc. )
PS. Cutia blindata inca nu este montata, nici turelele.
nu am mai lucrat cu "tablite" pana acum asa ca va rog sa imi spuneti daca, pentru a monta grila de photo-etech din kit, trebuie sa indepartez/raschetez grila de plastic de pe corpul tancului (este vorba de grila de pe motor).
Postat 12 May 2010 - 05:30 PM
Multumesc Alexelu.
Deoarece am hotarat sa fac un M3 Yankee (cu turela de Lee etc.) revin cu alte intrebari de stres:
1."Conserva" de mai jos facea corp comun cu turela (se rotea odata cu ea)?
2. Ce culoare aveau la interior "conservele" yankee-ilor (in 41-43)?
3. Cu o echivalenta "Olive Drab"-RAL sau Pantone ma poate ajuta cineva (asta daca respectivul american era vopsit in "olive drab", daca nu o echivalenta pentru culoare)?
4. Daca are cineva o schita pentru tunul 37 mm M5/M6 de pe Lee (Grant) - ma intereseaza diametrul exterior al tevii tunului deoarece tunul din kit mi se pare subtire.
5. Acelasi lucru ca mai sus dar pentru 45-mm Model 32 folosit de rusi pe BT 7 (aici mi se pare FOARTE subtire tunul furnizat de kit)
Multumesc si imi cer scuze daca v-am plictisit.
Deoarece am hotarat sa fac un M3 Yankee (cu turela de Lee etc.) revin cu alte intrebari de stres:
1."Conserva" de mai jos facea corp comun cu turela (se rotea odata cu ea)?
2. Ce culoare aveau la interior "conservele" yankee-ilor (in 41-43)?
3. Cu o echivalenta "Olive Drab"-RAL sau Pantone ma poate ajuta cineva (asta daca respectivul american era vopsit in "olive drab", daca nu o echivalenta pentru culoare)?
4. Daca are cineva o schita pentru tunul 37 mm M5/M6 de pe Lee (Grant) - ma intereseaza diametrul exterior al tevii tunului deoarece tunul din kit mi se pare subtire.
5. Acelasi lucru ca mai sus dar pentru 45-mm Model 32 folosit de rusi pe BT 7 (aici mi se pare FOARTE subtire tunul furnizat de kit)
Multumesc si imi cer scuze daca v-am plictisit.
Aceasta postare a fost editata de druid_val: 12 May 2010 - 05:31 PM
Arata acest topic
Pagina 1 din 1