Pagina 1 din 1
Prima mea diorama "Pauza de masa"
Postat 09 April 2010 - 05:52 PM
Bun gasit tuturor!
In cele ce urmeaza,incerc sa va prezint o diorama
Pentru minea fost o provocare si totodata, o premiera.De ce ?
-este primul tun pe care il asamblez
-este pentru prima oara cand lucrez la aceasta scara(1:35)
-este prima mea diorama
-pentru prima oara folosesc "zapada"
Voi incepe cu ceva detalii privind constructia dioramei:
Baza de expunere a fost o "bucata" de polistirenexrudat,folosit ca izolant sub parchetul laminat.Am vrut ca in diorama sa apara si o "balta" inghetata.Pentru ca materialul pe care l-am folosit pentru turnarea terenului sa faca priza cu baza de expunere,am aplicat pansament,pe care l-am fixat cu sarma subtire.
Pentru turnarea terenului ,am folosit chit de rosturi ,pe care l-am aplicat in doua straturi. (m-am inspirat din articolul „Vanatoare de provizii”- scris de Ahmed).
Dupa finalizarea tunului si a figurinelor,am aplicat zapada(realizata dupa sfaturile voastre din aracet,apa si bicarbonat).Apa inghetata am incercat sa o obtin prin aplicarea unui strat subtire de silicon,care ulterior a fost vopsit cu un alb diluat si presarat cu bicarbonat.Iarba inalta este realizata din fire de la pensonul de barbierit.
Armele nu au fost incluse in kit,dar am apelat la ajutorul lui GGG(mersi Mihai !), care mi le-a turnat din rasina(nu stiu de care).
KITUL : „Soviet ZIS-2 ,57 mm anti-tank gun / crew” scara 1:35 de la MINIART.
Fiind prima oara cand asamblez un tun, si neavand decat vagi cunostinte in domeniul artileristic, nu pot sa fac aprecieri asupra corectitudinii detaliilor.Pentru mine a fost OK.
Greseli recunoscute:
- am folosit o baza de expunere prea mare fata de piesa principala ;
- nu am debavurat total figurinele ;
- moacele figurinelor aduc cu terminatorii ;
- nu exista un „echilibru intre partea cu piesa principala (tun + echipaj) si partea unde se gaseste balta : una prea incarcata,cealalta prea goala...;
- .....si, probabil, multe altele...
In cele ce urmeaza,incerc sa va prezint o diorama
Pentru minea fost o provocare si totodata, o premiera.De ce ?
-este primul tun pe care il asamblez
-este pentru prima oara cand lucrez la aceasta scara(1:35)
-este prima mea diorama
-pentru prima oara folosesc "zapada"
Voi incepe cu ceva detalii privind constructia dioramei:
Baza de expunere a fost o "bucata" de polistirenexrudat,folosit ca izolant sub parchetul laminat.Am vrut ca in diorama sa apara si o "balta" inghetata.Pentru ca materialul pe care l-am folosit pentru turnarea terenului sa faca priza cu baza de expunere,am aplicat pansament,pe care l-am fixat cu sarma subtire.
Pentru turnarea terenului ,am folosit chit de rosturi ,pe care l-am aplicat in doua straturi. (m-am inspirat din articolul „Vanatoare de provizii”- scris de Ahmed).
Dupa finalizarea tunului si a figurinelor,am aplicat zapada(realizata dupa sfaturile voastre din aracet,apa si bicarbonat).Apa inghetata am incercat sa o obtin prin aplicarea unui strat subtire de silicon,care ulterior a fost vopsit cu un alb diluat si presarat cu bicarbonat.Iarba inalta este realizata din fire de la pensonul de barbierit.
Armele nu au fost incluse in kit,dar am apelat la ajutorul lui GGG(mersi Mihai !), care mi le-a turnat din rasina(nu stiu de care).
KITUL : „Soviet ZIS-2 ,57 mm anti-tank gun / crew” scara 1:35 de la MINIART.
Fiind prima oara cand asamblez un tun, si neavand decat vagi cunostinte in domeniul artileristic, nu pot sa fac aprecieri asupra corectitudinii detaliilor.Pentru mine a fost OK.
Greseli recunoscute:
- am folosit o baza de expunere prea mare fata de piesa principala ;
- nu am debavurat total figurinele ;
- moacele figurinelor aduc cu terminatorii ;
- nu exista un „echilibru intre partea cu piesa principala (tun + echipaj) si partea unde se gaseste balta : una prea incarcata,cealalta prea goala...;
- .....si, probabil, multe altele...
Postat 09 April 2010 - 06:56 PM
Chiar daca mai e mult pana departe, pentru prima, e foarte tare. Imbucuratoare e aplecarea pa detalii, care niciodata nu e suficienta.
Sa stii ca niciodata o baza nu e prea mare. Conteaza doar echilibrul cu continutul. Daca tu vrei o baza de 1m patrat, pe care sa existe 1 figurina, intr-un colt, foarte bine. Numai ca acel 1m patrat trebuie sa exprime ceva.
Sa stii ca niciodata o baza nu e prea mare. Conteaza doar echilibrul cu continutul. Daca tu vrei o baza de 1m patrat, pe care sa existe 1 figurina, intr-un colt, foarte bine. Numai ca acel 1m patrat trebuie sa exprime ceva.
Aceasta postare a fost editata de alexelu_marinelu: 09 April 2010 - 06:57 PM
Postat 09 April 2010 - 09:37 PM
Felicitari! E bine!
Daca ceri carcoteli, imi arunc si eu cateva pareri:
-scobul pt. apa era bine daca era scob si nu doar margini de balta.
-wash pe figurine, pt. ca se cam pierd detaliile in uniformitatea vopselei.
-4 dintre ei sunt cam subtirel imbracati pe langa atata zapada.(dar asta e cam discutabila...poate au incarcat tunul ala de le-a venit rau)
-focul e facut direct pe zapada fara se se vada niste urme clare ca ar fi topit macar zapada.
-vopsea lipsa in unele zone(ala cu cana)
Daca ceri carcoteli, imi arunc si eu cateva pareri:
-scobul pt. apa era bine daca era scob si nu doar margini de balta.
-wash pe figurine, pt. ca se cam pierd detaliile in uniformitatea vopselei.
-4 dintre ei sunt cam subtirel imbracati pe langa atata zapada.(dar asta e cam discutabila...poate au incarcat tunul ala de le-a venit rau)
-focul e facut direct pe zapada fara se se vada niste urme clare ca ar fi topit macar zapada.
-vopsea lipsa in unele zone(ala cu cana)
Postat 10 April 2010 - 07:47 PM
anakinu'le,
mie imi place foarte mult.
Regret ca nu o mai putem vedea "live" la intalniri, dar ma bucur ca ai pus poze cu ea.
Zapada este foarte realista, mantalele si cizmele cu zapada pe ele sunt de belea.
Din partea mea, nu pot spune decat felicitari dom'le !
mie imi place foarte mult.
Regret ca nu o mai putem vedea "live" la intalniri, dar ma bucur ca ai pus poze cu ea.
Zapada este foarte realista, mantalele si cizmele cu zapada pe ele sunt de belea.
Din partea mea, nu pot spune decat felicitari dom'le !
Postat 19 April 2010 - 11:37 AM
Pentru prima dioarama arata chiar foarte bine! Pentru echilibru, ai pus toata actiunea de o parte a baltii, as pune, dincolo de balta, un copac sau doar cioturi de copac, lazi cu munitie (desi improbabil sa lasi asa ceva la distanta de tun. Sau goale.), ma rog, ceva care sa ocupe acel loc gol. In rest, au circotit altii destul!
Interesant dialogul!
Interesant dialogul!
Postat 27 December 2010 - 02:53 PM
Pentru prima diorama, mai ales ca-i prima, n-am sa comentez mai nimic.
Exista la Vallejo trei sticlute diferite cu "vopsea" speciala pentru spalari. Cred ca le poti gasi la machete.ro. Sunt extrem de usor de folosit.
Astept noua diorama la care, daca voi fi mai pe faza, poate ca voi carcoti mai mult.
Bafta!
Exista la Vallejo trei sticlute diferite cu "vopsea" speciala pentru spalari. Cred ca le poti gasi la machete.ro. Sunt extrem de usor de folosit.
Astept noua diorama la care, daca voi fi mai pe faza, poate ca voi carcoti mai mult.
Bafta!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1