Forum Machete,Modelism,Hobby: Curierul - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Curierul Zvezda 1/35

#1 Useril este offline   buha 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 266
  • Inregistrat: 31-December 08

Postat 06 April 2010 - 11:14 AM

Au trecut cam doua luni de cand nu m-am mai atins de machete si observ ca sunt din in ce mai neindemanatic. :whistle:

Ultima mea realizare este kit-ul de la Zvezda "German R-12 heavy motorcycle with rider and officer" la scara 1/35. Nu am poze din timpul constructiei. Postamentul l-am realizat dintr-un capac de la o cutie pentru sampon/balsam pentru par (sustrasa de la prietena mea :-)) pe care am aplicat un strat de poxilina pentru a egaliza si rigidiza suprafata + un strat subtire de aracet peste care am "presarat" un pliculet de ceai verde (sfat primit de la Tatra). In acest fel am obtinut un strat de iarba care imi place foarte mult; problema este ca o sa raman in scurt timp fara prea iarba mult daca mai pun mana pe macheta. Daca dau un strat de lac mac folosind spray-ul de la Tamiya pot fixa mai bine iarba?
Pentru a imbatrani macheta am folosit umbra arsa si umbra naturala diluate cu benzina pentru brichete.
Ce a iesit se poate observa mai jos.

Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata

#2 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 06 April 2010 - 04:20 PM

Mie-mi place ce vad. E o clara evolutie in munca ta si o mai atenta aplecare pe detalii.
In primul rand, macheta e greu sa-si depaseasca limitele, dintre care cea mai vizibila e pozitia inculpatilor, foarte nefiresti. Astea, cuplate cu aspectul pielii si al parului, lasa impresie de figuri de ceara.
Si da, lacul mat ajuta la fixarea ierbii. Ceaiul presarat are mai mult aspect de frunzis.

#3 Useril este offline   Razvan 

• Membru senior
  • Postari: 499
  • Inregistrat: 10-July 06

Postat 06 April 2010 - 04:56 PM

Frumos !

#4 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 06 April 2010 - 05:04 PM

Bun!
Acum asteptam alte subiecte.

#5 Useril este offline   buha 

• Membru senior

Postat 06 April 2010 - 08:29 PM

Multumesc pentru sfaturi!

Nici mie nu imi place aspectul pielii, momentan am doua doar nuante de la Model Master dar o sa imi cumpar si alte vopsele pentru piele. Oricat ma straduiesc nu reusesc sa fac ochii: cu un varf de ac las un punct alb iar apoi cu varful unui creion mecanic 0.3 fac un punct negru. Nu beau alcool si nici cafea, de ce imi tremura mana la astfel de detalii? :whistle: Voi cum reusiti?

Cum aplic stratul de lac:
- pe intreaga macheta in forma aceasta?
- scot figurinele si lacuiesc doar postamentul?
- lacuiesc separat figurinele si postamentul iar apoi le lipesc la loc?

#6 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 06 April 2010 - 09:57 PM

"Secretul" la ochi, in ceea ce ma priveste, este corectura. Eu repar si revin de multe ori pana sa ma declar multumit. Nu ace, nu fire de par, nu creioane, ci pensule bune.
Iar cu lacul, ce sa-ti raspund. Sunt prea multe variante de raspuns, asa ca: cum vrea muschii tai.
Acuma serios - daca poti, scoate figurinele, ca sa nu le-ncarci degeaba.

#7 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08

Postat 07 April 2010 - 01:26 AM

Arata bine. Atentia pt. detalii incepe sa se arate si cred ca este momentul sa aspiri la mai multe... modulare a culorilor de baza, scoatere in evidenta detaliilor prin drybrush... cred ca mai mult curaj te va ajuta.

Daca scoti figurinele pt. a fixa terenul cu lac mat, incearca sa le apropii... va mai scoate ceva din pozitia lor nefireasca si va da mai multa "intimitate si interactiune", sper. In acelasi timp mai aduga pe ici pe colo putina "iarba" sau "tufe" sau alt tip de "vegetatie" sa "rupi" din uniformitatea cromatica a ceaiului... este o idee... arata bine cum este dar prea uniform din punctul meu de vedere... vezi ce poti face.

Cum ai prins figurinele de baza?

#8 Useril este offline   buha 

• Membru senior

Postat 07 April 2010 - 11:17 AM

Multumesc pentru sfaturi LAV-Z!
Figurinele le-am lipit cu cianoacrilat de iarba/aracet... Daca constat ca nu sunt destul de bine lipite (dupa ce le dezlipesc :whistle: ) o sa le fixez de stratul de poxilina.

Aceasta postare a fost editata de buha: 07 April 2010 - 11:19 AM

#9 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08

Postat 08 April 2010 - 01:36 AM

Vezi postareabuha, la 7 Apr 2010, 02:17, a spus:

... Figurinele le-am lipit cu cianoacrilat de iarba/aracet... Daca constat ca nu sunt destul de bine lipite (dupa ce le dezlipesc :whistle: ) o sa le fixez de stratul de poxilina.

Sfatul meu este sa introduci bucati de sarma in zona tocurilor cizmelor - in cazul ofiterului si in cizma stanga, acelasi loc - in cazul motociclistului. In plus, adauga doua sirme in "cauciucuri" - zona de contact cu ceaiul, adica "solul". Da cinci gauri in baza si fixeaza cu cianoacrilat. In acest fel ai un contact solid intre figurine, macheta si baza.

Daca aplici pe obiecte cianoacrilat sa le lipesti pe ceai care este fixat cu aracet si lac mat in aparenta tine, dar nu este o fixare solida.

#10 Useril este offline   buha 

• Membru senior

Postat 09 April 2010 - 10:04 PM

Am uitat sa precizez urmatoarele:

Acest kit de la Zvezda este produs relativ recent iar detalii sunt foarte bune; am ramas uimit cand am observat unghiile de la degetele lui Fritz. :thumbsdown:

#11 Useril este offline   Razvan28 

• Nou venit
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 13-April 10

Postat 17 May 2010 - 11:36 PM

nice,la mai multe :D keep it up ^^

#12 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12662
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 18 May 2010 - 09:03 AM

Foarte reusita.
Poate ceva mai mult exercitiu pentru pictarea ochilor va avea rezultate si mai bune.

#13 Useril este offline   Puma 

• Membru deplin
  • Postari: 50
  • Inregistrat: 19-September 11
  • Interests:Aviatie,blindate,nave,drumetii in aer liber,criptozoologie

Postat 20 September 2011 - 08:37 AM

Excelenta lucrare!:clapping:

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic