O alta macheta inceputa cu muulti ani in urma, si reluata...
Am trecut la a face cateva modificari, deoarece macheta are cateva zone destul de proeminente prea simplificate...
Am modificat prizele de aer ale motoarelor, adaugand o plasa metalica si refacand grilele:
Am taiat si am refacut de la zero mecanismul profundoarelor... In kit era o mare bucata solida de plastic
Vopsirea a decurs fara probleme, motoarele aveau avantajul ca se pot monta/demonta facil, asta usureaza mult vopsirea.
Profundoarele au fost vopsite separat de restul avionului, pentru a usura situatia demarcatiei de pe intrados... Dupa cum se observa, exista un mic luft intre profundoare si fuselaj (un pic mai mic in realitate decat se vede in poza)
La vopsire am folosit vopselele de la WEM, care imi par cat se poate de ok pentru Azure blue / Middle stone / Dark earth -ul britanic.
Pentru rezolvarea imbinarilor dupa vopsire si aplicarea unui strat de Future, am folosit urmatoarea procedura:
-am aplicat chit cu atentie sa nu ajunga prea departe de imbinare....
-am sters surplusul de chit cu un bat cu vata si diluant Gunze
- am aplicat un strat de Surfacer si am repetat...
- dupa care am revopsit, si...
Tadaaaa... Nici nu se observa.
Pagina 1 din 1
Beaufighter Mk.VI Tamiya 1:48
Postat 05 April 2010 - 12:23 AM
La aplicarea decalurilor, m-am luat dupa instructiuni si n-am verificat cu poze... Asa ca am ajus sa pun decalul pe coada unde era figurat in instructiuni, insa vazand cam ce inseamna asta defapt am inceput sa-mi pun intrebari...
Evident, pozitia era gresita... Decalul fiind pus pestre un strat de Future, am scos sticluta de amoniac (si masca de gaze ) si am inceput cu multa grija sa distrug stratul de Future de sub decal....
A durat cam 10-15 minute pentru fiecare decal, am aplicat amoniac pe margini, desprins o bucatica, repeta... La final, decalul nu mai era, insa vopseaua nu a avut deloc de suferit (de obicei daca se incearca cu abraziv, cu oricata atentie se face operatiunea tot vor exista zone afectate in vopsea)
Dat un nou strat de Future, aplicat noul decal...
Evident, pozitia era gresita... Decalul fiind pus pestre un strat de Future, am scos sticluta de amoniac (si masca de gaze ) si am inceput cu multa grija sa distrug stratul de Future de sub decal....
A durat cam 10-15 minute pentru fiecare decal, am aplicat amoniac pe margini, desprins o bucatica, repeta... La final, decalul nu mai era, insa vopseaua nu a avut deloc de suferit (de obicei daca se incearca cu abraziv, cu oricata atentie se face operatiunea tot vor exista zone afectate in vopsea)
Dat un nou strat de Future, aplicat noul decal...
Arata acest topic
Pagina 1 din 1