Forum Machete,Modelism,Hobby: australian truck, - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

australian truck, kit Italeri, scara 1 : 24

#21 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 12 April 2010 - 02:59 PM

Am inteles ca nu merge cu cola. Oi fi luat d-aia diluata de la dozator. Ce-ti ramane sa-mi pastrezi mie. Sunt sigur ca ce-i coroziv in ea e acidul carbonic si nu altceva. Asta il gasesti si in celelalte si chiar si in sifon.
Gunze avea un crom bun.
Nu m-am confruntat niciodata cu o asemenea problema.

#22 Useril este offline   mutulica 

• Membru deplin
  • Postari: 86
  • Inregistrat: 14-April 09
  • Interests:pescuit, matze, machete, efecte decorative

Postat 12 April 2010 - 09:03 PM

Imagine atasata: 0100.jpgImagine atasata: 090.jpgImagine atasata: 080.jpg[
ttachment=52480:070.jpg]Imagine atasata: 060.jpgImagine atasata: 050.jpg[att
chment=52477:040.jpg]
Incepe sa arate a camion si incepe sa-mi placa tot mai mult...Pacat ca ma tin pe loc rezervoarele alea cromate! testul cu coca cola a esuat, nu le-a afectat cu nimic! cred ca le voi slefu, chitui si ...sa vedem de care crom ii aplicam, daca iau un spray din magazin dau 21 lei si are 400 ml, daca iau ceva dedicat...urmeaza sa aflu...
Urmeaza interiorul cabinei...
va urma

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 070.jpg
  • Imagine atasata: 040.jpg

#23 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior
  • Postari: 1267
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:navomodelismul

Postat 13 April 2010 - 10:29 AM

Vopsea la spray,dedicata auto ,am folosit eu.Pot sa-ti spun ca se preteaza doar pentru piese de dimensiuni mari.Pentru a obtine efectul de crom trebuie aplicata intr-un singur strat.Daca optezi pentru varianta asta, vopseste intai altceva ( borcanul cu medicamente al soacrei, :thumbsdown: ) asa, ca sa -ti dai corijenta.Eu, personal, nu recomand metoda asta.

#24 Useril este offline   gigione 

• Membru senior
  • Postari: 195
  • Inregistrat: 26-November 06

Postat 13 April 2010 - 03:41 PM

Lasa piesele in vasul cu coca cola in continuare.Metoda e verificata.Ai putina rabdare.Pentru crom eu folosesc vopsea MM Silver Chrome sau Dupli Color Effect Chrome la spray.
Spor in continuare.

#25 Useril este offline   mutulica 

• Membru deplin

Postat 25 April 2010 - 08:02 PM

Imagine atasata: sasiu_complet.JPGImagine atasata: sasiu_2.JPG[attachment=53
28:cab5.JPG]Imagine atasata: cab4.JPGImagine atasata: cab3.JPG[attachment=53
31:cab2.JPG]
Revin dupa zbateri indelungate si sedinte de stres...
Deci ana la urma cola isi face treaba, dar dupa vreo saptamana! Acum regret amarnic decizia, Am luat crom de la Gunze, si bineinteles ca e un argintiu, asemanator cu Ral 9006, din care aveam kklau...!Desi metalul din borcanel e ft fin si chiar statea la suprafata cum ar trebui, din poze se poate vedea diferenta intre genti si rezervoare...( le-am si lacuit cu lac auto bicomponent) Una peste alta, gaurile pt suportii rezervoarelor ( cele mai lungi) nu au fost date corect de producator, eu nu aveam de unde sa stiu ,si am lipit suportii, si azi cand am terminat cu asamblatul rezervoarelor, m-am trezit in fata dilemei: acu ce drek fac??? Si mi-am zis in barba: fuck eu ceva, si ...am renuntat la un rezervor mic, iar pe partea opusa, am dezlipit un suport, l-am lipit mai aproape de celalalt, si am lipit rezervorul dupa cum se vede in poza. Deci donez un rezervor suplimentar...
Nu stiu daca am ales cea mai buna solutie, dar atat m-a dus capul, si nu vroiam sa ma mai tina din treaba rezervoarele astea pacatoase! Intre timp am lacuit si piesele componente cabinei, dupa lipirea decalurilor, cred ca il mai lacuiesc de 2 ori, pt ca lacul e MS ( medium solid)

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: cab5.JPG
  • Imagine atasata: cab2.JPG

#26 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 25 April 2010 - 10:09 PM

Interesant. Nu-mi displace luciul de la rezervoare.
Ba chiar as zice ca ar fi destul de neverosimil sa luceasca la fel si rezervoarele si scarile si benzile de prindere....
Oricum sunt surprins ca Gunze crom arata asa. Asa puteai sa-ti iei Silver de la modelmaster sau orice spray auto. Eu in poze am vazut altceva cu Gunze asta si am auzit comentarii bune de la machetisti.
Mea culpa ca te-am sfatuit sa iti iei. :hi:

#27 Useril este offline   GGG 

• Membru senior
  • Postari: 531
  • Inregistrat: 20-September 09

Postat 26 April 2010 - 12:45 AM

Arata chiar bine rezervoarele.
Interiorul ramane asa? O mocheta, un pres ceva?

#28 Useril este offline   mutulica 

• Membru deplin

Postat 26 April 2010 - 07:26 AM

Wurger: poate arata mai lucios putin pt ca le-am si lacuit, 3 straturi!!! Daca nu lacuiam, cromul se ia pe maini...
In rest, nu-ti bate capul, 12 + 7 lei nu ma baga in faliment, si orice sut in dos zicem ca-i un pas inainte. Data viitoar nu mai curat nici o piesa cromata, ci numai o sa punctez zonele unde a fost decupat, vopsea crom adevarata nu cred ca gasesti in Romanica, costa vreo 600 eur/ lt, si e normal ca importatorii sa o aduca doar la c-da, eu m-am interesat la LCC, care importa marcile PPG, Max Mayer, Autocolor si inca una, Sikkens, De Beer...
GGG: Mochetele le-am pus in baie, la uscat, o sa le pun la loc...
E doar o parte a interiorului, exista si pat, cu perna pe el...inca nu am asamblat partea din spate a cabinei, de acum sper sa avansez mai repede

#29 Useril este offline   GGG 

• Membru senior

Postat 26 April 2010 - 04:40 PM

:hi:

#30 Useril este offline   gigione 

• Membru senior

Postat 29 April 2010 - 07:58 PM

Pai cam asa ar trebui sa arate rezervoarele.Ti-a iesit foarte bine.

#31 Useril este offline   mutulica 

• Membru deplin

Postat 29 April 2010 - 08:13 PM

Vrei tu sa ma flatezi...! Merci, ce sa zic, dar eu stiu ca putea fi si mai bine...un rezervor l-am slefuit si revopsit de 3 ori, si tot nu sunt multumit...eu care nici bacul ( modelistului) nu l-am dat inca...!

#32 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 29 April 2010 - 10:50 PM

Ai folosit vopseaua Gunze 218 Chrome? Daca da, vezi ca astea trebuiesc lustruite cu o cirpa moale si dupa aceea trebuie "sigilate" cu un lac al lor asa zis Mr. Metal Primer! De asta se ia si pe maini.
Oricum, pentru ce iti trebuie tie, nu este bun! Poate era mai bine sa folosesti Chrome Dupli Color la Spray.
Tie ti-ar fi trebuit asta : Kosutte Gin San, este o pulbere care se aplica pe suprafete vopsite cu negru si bate toate vopselele Chrome.
Uite o poza comparativa cu Alclad II Chrome (107)

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC_0334.jpg

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 29 April 2010 - 10:51 PM

#33 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior
  • Postari: 1267
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:navomodelismul

Postat 30 April 2010 - 07:21 AM

Spune-mi si mie, tibi22, unde egzista kosuteginsengu' asta, ca m-ai facut curios.Mersi.

#34 Useril este offline   mutulica 

• Membru deplin

Postat 30 April 2010 - 07:27 AM

Pai acu imi spui maistre??? si de unde gasim japonez d-ala? varsa tot daca tot ai inceput! Va exista si o data viitoare...Am folosit METAL COLOR 211

#35 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 30 April 2010 - 07:33 AM

Acest produs se poate cumpara din Japonia.
Unul este aici : http://www.hwjapan.com/sh/WOR2513.aspx
Din cite am citit pe un alt forum, acest produs intra din nou in productie in aceasta perioada, iar la inceputul verii se poate cumpara de la majoritatea siturilor importante din japonia ( HLJ, 1999.co.jp, rainbowten).

" In case anyone having a problem getting it, Work's own online store says that the next production run is scheduled for April or May, so the usual Japanese stores should restock it by early summer. "

Mutulica, daca rezervoarele nu sunt lipite definitiv, nu te opreste nimic sa le refaci cu Kosutte Gin San!
Chromul de la Gunze este intradevar 211 ( 218 este Aluminiu parca) si il am si eu dar asa ca si tine sunt dezamagit. Este poate singura serie de produse Gunze de care nu sunt prea multumit.

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 30 April 2010 - 07:38 AM

#36 Useril este offline   mutulica 

• Membru deplin

Postat 02 May 2010 - 09:34 AM

Sunt lipite definitiv, si asa m-am enervat ca un rezervor mic nu am putut sa-l montez pt ca gaurile de prindere in sasiu au fost aplicate gresit, asa ca nu mai umblu...!Mergem inainte cu restul...Merci oricum.

#37 Useril este offline   mutulica 

• Membru deplin

Postat 03 May 2010 - 08:22 PM

Buun, deci am ramas fara decaluri, nu mai conteaza cum, are leg cu una din matze...Treaba este, am cum sa fac rost de alte decaluri???? Va rog ajutor! Inca n-am avut timp sa-l bag pe Gogu in priza, vad dublu de oboseala, intai am zis sa incerc aici o intrebare. Multumesc

#38 Useril este offline   GGG 

• Membru senior

Postat 03 May 2010 - 10:32 PM

La o cautare pe un site pe care-l stiam, cu piese pentru camioane la 1/24-25, am gasit decaluri pentru aparatorile de noroi (mudflaps)

Nu stiu pe unde sa existe un kit de decaluri complet......dar in kit nu aveai o hartiuta de cerere a unor piese deteriorate sau ceva de genu ? Cred ca merita sa incerci daca o ai.

#39 Useril este offline   gigione 

• Membru senior

Postat 04 May 2010 - 04:17 PM

Vestea nu e prea buna,referitoare la decaluri.Dar sa nu disperam.Chestia e ca mai trebuie sa cheltuiesti niste bani.
Pentru camionul meu am cumparat alte decaluri pentru ca cele ale kitului erau de "groaza" adica cu niste soparle ,cu dragoni si alte alea.
Am cumparat de aici.
Arunca o privire si aici dar si aici.
Camionul tau are inmatriculare australiana asa ca e putin mai complicat.Daca mai poti salva ceva din foaia de decaluri macar nr. de inmatriculare,poti sa te orientezi fara grija catre decalurile de mai sus.
Primul site recomandat are la vanzare si modelul tau de camion.Poti vorbi cu cei de acolo sa faca un scan de pe foaia de decal a kitului si sa-ti imprime si tie una.
Mai poti incerca sa cumperi decalurile direct de la Italeri.
Inca un magazin aici.Pe e-bay mai erau ceva sanse dar deocamdata nu au decalul tau.
Bafta ! :pc:

#40 Useril este offline   mutulica 

• Membru deplin

Postat 13 July 2010 - 07:58 PM

Imagine atasata: DSC_0012.JPGImagine atasata: Western_Star.JPG[attachment=54
32:WS_1.JPG]Imagine atasata: WS_2.JPGImagine atasata: WS_3.JPG[attachment=54
35:WS_4.JPG] In sfarsit s-a finalizat, cu mari batai de cap! E rau sa ramai fara decaluri...M-am ambitionat sa fa decalul principal din vopsea...era de asteptat ca nu poate iesi precum originalul, dar am vrut sa-mi vad limitele, si le-am vazut! Dezamagit si de greselile de turnare, cea mai nasoala, e ca nu am putut monta un rezervor auxiliar pe una din laterale, gaurile in sasiu nu erau unde trebuia. Dar cel mai enervant e sa lucrezi cu piese cromate: cum le decupezi de pe grila, dai de plasticul original, iar vopsea crom pt retus...in nici un caz ce am luat eu de la Xaba...! Asta e...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: WS_1.JPG
  • Imagine atasata: WS_4.JPG

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul
0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi