australian truck, kit Italeri, scara 1 : 24
Postat 04 April 2010 - 08:52 PM
Acum o sa fiu scurt ca maine ma trezesc odata cu soferii de la RATB...
Usor de asambblat, ft putin de vopsit, grilele sunt deja colorate, care rosu sasiu, care negru, verde, cromat, ft placut de lucrat, o adevarata relaxare. Am facut mici modificari in sensul ca am punctat cu metal gun piulite, buloane, piston amortizoare. pernele de aer din rosu sasiu le-am facut negru mat, (restul pieselor de pe sasiu erau negre), si am patinat cu oxid negru foile de arc, desi cred ca mai bine le faceam si pe ele negre, dar tocmai venisera musafiri, si i-am dat cu haida-haida...mai vedem, poate le innegresc pana la urma. Nu mai stau la ora asta sa modific pozele cu piesele pe grila, asa ca pun acum sasiul in stadiul actual, Astept verdicte...
Hristos a inviat! asa trebuia sa incep...
Postat 06 April 2010 - 09:20 AM
Frumos proiect .Ce model ai ales,Kenworth ?Am si eu W900 de la Revell insa nu modelul australian.Din lipsa de timp inca nu am inceput sa lucrez la el.Directia functioneaza din "fabrica" sau ai mesterit-o,la al meu a trebuit s-o modific.
Voi urmari cu mare atentie si placere continuarea.
Spor !
Postat 06 April 2010 - 12:47 PM
Adevarat a inviat!
Nu stiu ce naiba am facut, eram si capiat, am scris un comentaiu si acum vad ca nu e...asa ca reiau cateva impresii: pana acum consider ca nu m-am pacalit desi macheta e un cadou, e ft relaxant de lucrat, piesele sunt deja vopsite, practic doar cabina trebuie s-o vopsesc, semnalele de pe aripi, oglinzile, filtrul de ulei il da rosu in schema de vopsit, si cam atat. Am mai facut eu mici artificii de bun simt, din umila mea experienta ( vreo 3 ani pe TIR), stiu ca pernele de aer, foile de arc, pistoanele la amortizoare nu au cum sa fie rosu sasiu...am mai punctat cu gun metal piulite si prezoane, iar in rest am respectat schema de montaj, o placere...!
Ca sa-i raspund lui Gigione, directia functioneaza din ' fabrica", dar pt asta tre sa punctezi cu cald ( eu am folosit pistol de lipit) capetele de bara dupa asamblare- conform schemei, iti indica ei unde.
Nu se mentioneaza pe nicaieri ce model de camion este, eu il banuiesc pe Kenworth, dar nu am stat sa fac sapaturi, si nici de acum incolo nu o sa fac. Pt cabina am pregatit la servici un verde metalizat special, compus acolo in laborator, aia va fi surpriza emisiunii...
observ ca nici macar nu am incarcat toate pozele facute, nu stiu ce naiba eram asa capiat, poate eram excitat ca deschid sezonul la pescuit...
Postat 06 April 2010 - 06:40 PM
Aceasta postare a fost editata de mutulica: 06 April 2010 - 06:42 PM
Postat 07 April 2010 - 01:47 PM
Postat 08 April 2010 - 07:49 AM
ttachment=52240:07a.jpg][att
chment=52237:04a.jpg][at
achment=52236:023a.jpg]
Nu m-am putut incadra in program...acum ca am pozat iar sasiul prafuit, realizez ca trebuie sa mai uniformizez pigmentul pe sasiu, seara la lumina din camera nu vad asa bine detaliile
Am lucrat la inspiratie, si asta e rezultatul...poate la curele n-am avut cea mai buna inspiratie, am vrut sa le scot in evidenta ca detaliu, dar ele nu au tocmai culoarea aia, nu sunt hotarat daca sa le mai inchid la culoare sau sa le las asa, poate mai apare vreo parere...
Aceasta postare a fost editata de mutulica: 08 April 2010 - 07:52 AM
Postat 08 April 2010 - 09:11 AM
http://www.ikea.ro/ro/Produse/134/5423/Vei...rou/TERTIAL.htm
Cu bec d-asta;
http://www.ikea.ro/ro/Produse/139/3667/Bec...rii/SPARSAM.htm
Si seara-ti va fi zi - cum mie noaptea-mi este.
Motorul arata foarte bine.
Praful de pe sasiu daca il dai cu aerograful, da-l mai de la distanta ca sa se disperseze si sa fie mat. Oricum, deocamdata arata destul de bine.
Cu pigment, il intinzi mai mult cu pensula moale si-l cladesti treptat.
Supces !
Postat 08 April 2010 - 05:52 PM
Spor in continuare !
Postat 08 April 2010 - 08:16 PM
Incearca sa murdaresti filtrul de ulei, furtunele. Constructia motorului per asamblu e foarte bine realizata dar daca tu l-ai asamblat puteai sa faci sa dispara acea linie ce se cunoaste ca motorul e facut din 2 bucati.
La un trailer te-ai gandit ?
Postat 09 April 2010 - 07:36 AM
Cu linia aia e o problema, piesele fiind toate prevopsite, la slefuire se vede ft urat, se decoloreaza culoarea si se vad zgarieturile dupa slefuire, nu mai stiu cam sa fac, am incercat de ex la componentele motorului sa pierd aceste neplaceri cu vopsea negru mat, dar se vede retusul, pt ca difera gradul de mat al vopselei fata de piese, asa ca incerc sa tai piesele de pe grila ca mare-mare atentie ( ma ajuta bisturiurile (ori bisturiile) cadorisite de fratele Wurger), dar la piesele cromate nu mai am ce sa le fac, la taiere se vede culoarea plasticului, un gri deschis, asta o sa fie cosmarul meu la macheta asta...!O sa ziceti ca sa iau un spray crom de sinto, dar poate cineva sa-mi garanteze aderenta pe plastic...? de fapt e o intrebare retorica, stiu eu raspunsul! Tare ma tem ca la rezervoare si esapamentele ( pe verticala)va trebui sa recurg la primer plastic si spreiere totala a piesei asamblate, dar daca difera cromul piesei cu cromul sprayului...? ( inca nu am achizitionat spray crom) Trebuie sa tratez toata grila de piese, nu? Poate aveti careva vreo idee mai buna...
Aceasta postare a fost editata de mutulica: 09 April 2010 - 07:39 AM
Postat 10 April 2010 - 11:17 AM
Postat 10 April 2010 - 02:18 PM
Postat 10 April 2010 - 03:38 PM
Zilele astea o sa progresez mai lent ca incepand de azi dimineata sunt tatic spiritual, persana ne-a daruit 4 mici birlici: Griulet, Vadim, Pestrita si Anghel...
Postat 10 April 2010 - 08:32 PM
P.S. Sa va traiasca cei 4 birlici !
Aceasta postare a fost editata de gigione: 10 April 2010 - 08:37 PM