Forum Machete,Modelism,Hobby: indeletniciri la academie - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

indeletniciri la academie machete

#1 Useril este offline   jester 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 558
  • Inregistrat: 11-January 07

Postat 02 April 2010 - 10:42 PM

Salutare! ca sa nu mai fac n topicuri, am ales sa va prezint aici machetele pe care le fac in academie, in timpul liber, in care nu facem sectoare sau alte prostii inutile.

Primul prezentat e un F-16, cumparat de colegul de camera, pe care i l-am facut eu. Este un F-16, la scara 1:72, Revell, varianta A.
Lucrul la el l-am inceput acum vreo luna, dar am lucrat mai serios la el de saptamana asta. Varianta originala era un avion belgian, cu un Spifire pe el (sau ceva de genul acesta)...
Cum intre timp a fost ziua colegului si, mai ales, s-a luat Mare Decizie in legatura cu viitorul nostru, si asa sumbru, am decis sa personalizez putin avionul, asa incat l-am facut romanesc, cu inmatriculare 19 (19 martie fiind ziua de nastere a colegului), totul potrivindu-se perfect. Ale noastre fiind si block 25, probabil vor avea acel container de parasuta in spate, la baza derivei.
Camuflajul NU e inspirat de la lancer C, ci dintr-o poza cu F-16 gasita pe net, pe care am postat-o in topicul cu F-16 pentru romania, anul trecut.

Ca vopsele am ales acrilicele de la Agama, ca se usuca mai repede si poti avea spor, cand nu se infunda aerograful :-)
Cocardele sunt de la parc models, iar restul de decaluri sunt cele ale lui originale.
Fara sa mai palavragesc mult, cam asa a iesit:

PS: penultima poza reprezinta trecutul si viitorul la noi, si invers in realitatea cronologica.... iar ultima..un fel de metafora a ce s-a intamplat la noi....

PPS: imi cer scuze fata de mig 29 si cei care l-au zburat, daca ei considera ca i-am jignit cu pozele, dar am incercat sa surpind putin realitatea romaneasca, altfel.. tot respectul pentru cel mai frumos avion din lume. In poze se poate vedea diferenta :whistle:

Jester, nu te supara, ti-am editat putin topicul. Nu cred ca tu ti-ai facut colegul de camera, nu? :-) (cumparat de colegul de camera pe care i l-am facut eu,)
Rugaminte pe viitor: putina atentie la gramatica si ortografia limbii romane.
Z-mare

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: SNC00755.jpg
  • Imagine atasata: SNC00756.jpg
  • Imagine atasata: SNC00762.jpg
  • Imagine atasata: SNC00764.jpg
  • Imagine atasata: SNC00770.jpg
  • Imagine atasata: SNC00772.jpg
  • Imagine atasata: SNC00774.jpg
  • Imagine atasata: SNC00778.jpg
  • Imagine atasata: SNC00779.jpg
  • Imagine atasata: SNC00788.jpg
  • Imagine atasata: SNC00796.jpg
  • Imagine atasata: SNC00790.jpg

#2 Useril este offline   gabriel chelaru 

• Membru senior
  • Postari: 506
  • Inregistrat: 21-February 07
  • Interests:Aviatie, Motociclism, Istorie, Bizantinologie, Muzica

Postat 03 April 2010 - 12:42 AM

Fain. Bravo! Totusi o mica remarca: banuieasc ca ai folosit masti pt camuflaj, dar si din mana. E posibil sa nu imi dau bine seama din imagini dar mi-a sarit un pic in ochii!
Una peste alta, ma gandeam la o chestie: azi faci macheta, maine pilotezi avionu :whistle:

Ce este kestie??? Rugaminte: renunta la inventiile ortografice.
Z-mare

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: post_a52052_SNC00778.jpg

#3 Useril este offline   norbi 

• Membru senior
  • Postari: 566
  • Inregistrat: 29-April 08

Postat 03 April 2010 - 08:22 AM

Felicitari Bogdane! E foarte fumos f16-ele! Sa nu faci prea multe f-uri ca dupaia nu o sa-l mai iubesti pe migu 29.

:whistle: :-)

#4 Useril este offline   Razeer 

• Membru senior
  • Postari: 546
  • Inregistrat: 04-December 07

Postat 03 April 2010 - 03:38 PM

Sa inteleg ca pe comandant il chema peste? Sau era in zodia Peste :whistle:

Z-mare

#5 Useril este offline   LNM 

• Membru deplin
  • Postari: 95
  • Inregistrat: 22-November 08

Postat 03 April 2010 - 09:06 PM

Frumos zburatorule, ma bucur ca pe langa militarie mai ai timp si de modelit la un nivel avansat (se pare ca prusacii au iesit cu ordonanta), ai grija la zburatoarele reale si cat mai multe ore pe F-16 :whistle: !
Amintirile din scoala raman foarte mult timp, eu am si acum dupa mai mult de 10 ani un F-15(1/144) primit cadou si facut cat mai simplu dar pe care il voi pastra cat mai mult ca amintire.
Legat de ultima foto,.... lucrez de ceva vreme la un Su-27C si legat de ultimele vesti, m-am apucat si de un 16 de la ACADEMY(1/48) de care sunt cam dezamagit si pe care l-am asezat ca si tine pe ”coama„ 27-lui (coincidenta).......dupa care am zambit!
SUCCESURI

#6 Useril este offline   jester 

• Membru senior

Postat 03 April 2010 - 09:52 PM

@Z-mare : nu ma supar, poate am fost putin neatent, nu asta voiam sa zic :-) cat despre titlu, poate am refulat putin din sentimentele nutrite pentru acel loc, ma rog, oameni de acolo...
legat de macheta, ca sa raspund colegilor, mascarea am facut-o cu plastilina, patafixul fiind cam scump pentru bugetul meu de ultima saptamana, plastilina a fost multa si s-a coomportat ok.

migul 29 nu voi inceta sa-l iubesc vreodata, indiferent ce as zbura, el ramane visul vietii mele, fiind pentru mine cel mai frumos avion construit vreodata... as putea compara cu iubitul parintilor, care, ma rog, daca nu esti oana zavoranu, nu vei inceta sa-i iubesti vreodata :whistle:

timp de modelit este, numai dispozitie si odihna sa fie, in rest, multumesc frumos pentru urari!

si ca tot e momentul, urez si eu Paste fericit tuturor modelistilor si sa va aduca iepurasu' pe langa sanatate si fericire si o machetuta ratacita in cosul cu bunatati :-)

Revin cu aceeasi rugaminte: putina atentie la gramatica si ortografia limbii romane.
Z-mare

#7 Useril este offline   dodos 

• Membru senior
  • Postari: 108
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 06 April 2010 - 10:02 PM

Bravos domnule! Da stiu ca aveti timp liber in academie! Te-ai miscat repede cu F-16 romanesc...
Important e sa ajungi sa-l zbori pentru ca asa hulit cum e, e un avion al naibii de fain de zburat!...si apropo unde ai atelierul? Tot sus in F?
Nu de alta dar mi-ai starnit nostalgii! Dc Vasilica mai e pe acolo sau Bobe saluta-i din partea mea :-)
In rest rabdare ca o sa vina si zile mai bune...si baga mare :whistle:

#8 Useril este offline   incepator 

• Membru senior
  • Postari: 184
  • Inregistrat: 26-June 07

Postat 07 April 2010 - 12:36 PM

:-)
Cand vad ce a iesit mai ca mi-ar placea F 16 pt RoAF

Spor :whistle:

#9 Useril este offline   jester 

• Membru senior

Postat 09 April 2010 - 10:18 PM

O alta macheta facuta in academie cu vreo 2 luni in urma a fost o PZL 104 Wilga 1:72 de la Amodel facuta pentru un coleg care la randul lui a facut-o cadou la aeroclub.
ca si macheta mi se pare ok, cu mici modificari se poate scoate un breloc(dat fiind dimensiunea ei la scara asta) frumusel.
ca si modificari minore, am adaugat structura din bare din spatele parbrizului si a geamului din spate, structura facuta din tija de carbon de 0.5 mm( de aia aveam prin camera) si un prag de acela de urcat in avion l-am modificat, nu foarte spectaculos insa.... plus cele 2 antene mari si albe de pe deriva si de pe spate facute tot din tija de carbon, care insa au iesit cam grosute...
in rest... galbenul e dat la aerograf, restul din mana dat fiind forma ondulata a fuselajului care a facut foarte dificila mascarea( am incercat inainte si a iesit un mare rahat).
de aceea va rog sa scuzati mana tremuranda care a facut inmatriculatirle, cu varful de scobitoare inmuiat in vopsea...

evident, am uitat un lucru esentiall..evacuarile..pe care m-am chinuit sa le vopsesc si la final... am uitat sa le pun..mi-am amintit a doua zi cand era prea tarziu :-D

cam asa a iesit...(3 zile de munca)

ultimele 2, dupa cum v-am obisnuit, sunt rezervate pentru comparatie cu absolutul (absolut care sper ca intr-o zi il voi termina si pe el, dar pana atunci, astept sa-mi mai fac putina mana, un avion ca el merita tot ce-i mai bun :thumbsdown: )

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: SNC00495.jpg
  • Imagine atasata: SNC00498.jpg
  • Imagine atasata: SNC00503.jpg
  • Imagine atasata: SNC00507.jpg
  • Imagine atasata: SNC00510.jpg
  • Imagine atasata: SNC00512.jpg
  • Imagine atasata: SNC00520.jpg
  • Imagine atasata: SNC00522.jpg
  • Imagine atasata: SNC00523.jpg
  • Imagine atasata: SNC00524.jpg
  • Imagine atasata: SNC00527.jpg
  • Imagine atasata: SNC00528.jpg
  • Imagine atasata: SNC00529.jpg
  • Imagine atasata: SNC00530.jpg
  • Imagine atasata: SNC00532.jpg
  • Imagine atasata: SNC00514.jpg
  • Imagine atasata: SNC00516.jpg

Aceasta postare a fost editata de jester: 09 April 2010 - 10:22 PM

#10 Useril este offline   gabriel chelaru 

• Membru senior
  • Postari: 506
  • Inregistrat: 21-February 07
  • Interests:Aviatie, Motociclism, Istorie, Bizantinologie, Muzica

Postat 10 April 2010 - 09:51 PM

Am avut si eu kitul asta de la Amodel cu ceva ani in urma, dar sincer sa fiu nu mi-a placut mai deloc. Mi s-a parut destul de pacatos la detalii si la imbinari. Ti-a iesit fain! Bravo!

Z-mare

#11 Useril este offline   goposaurus 

• Membru senior
  • Postari: 2091
  • Inregistrat: 22-June 06
  • Interests:Aviatia, in general

Postat 11 April 2010 - 07:39 AM

Ma bucura faptul ca te tii tare pe pozitii, tinand cont de ,,conditiile potrivnice'' de la ©academie :thumbsdown:
Deja nu imi mai da pace gandul ca trebuie sa imi iau si eu o Wilga.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi