YAMATO 1/200 Nichimo kit am nevoie de sfaturi ,idei, solutii.
Postat 02 November 2005 - 05:21 PM
Am doua tipuri de materiale pe kitul YAMATO , si o sa-i trimit lui CRIOS din ambele monstre ca sa isi dea cu parerea, sunt si eu curios.
Am facut si doua dintre hidroavioanele din kit, mi-au mai ramas doua identice,
va rog saimi spuneti parerea voastra, eu cred ca totusi e loc si de mai bine...
Postat 02 November 2005 - 09:21 PM
Sunt mandru de mine, incep sa imi reamintesc cum se face ,si e din ce in ce mai bine
O sa imi vina cartea ANATOMY OF THE SHIP : BATTLE SHIP YAMATO si abia din acel moment incepe constructia cu adevarat, studiul si alte chestii.
Ce parere aveti de puntea din lemn. ce materiale sa folosesc????
Sorin
Postat 08 November 2005 - 08:34 PM
ANUNUT UMANITAR!!!
Daca stie cineva o sursa de elici de bronz cu diam. 24mm cu trei pale il rog frumos sa ma ajute. Doua stanga doua dreapta.
Si cuple cardanice pentru arbori de 2mm atat la intrare cat si la iesire in numar de 4 bucati si o cupla cardanica de diam.3mm atat la intrare cat si la iesire.
Cele care se afla in kit sunt pentru jucarii nu pentru model navigant.
Multumesc anticipat!!!
Sorin
Aceasta postare a fost editata de nasa: 08 November 2005 - 08:38 PM
Postat 11 November 2005 - 01:33 PM
Desi la plasticul verde inchis initial pare ca nu se lipeste totusi lipirea incepe ceva mai tarziu ca de obicei chiar ceva mai tarziu si fata de rama gri.
Cu toate astea, ambele plastice se lipesc bine cu:
Contacta professional - Revell
Supranol 2000- Vollmer
Precision Poly- Humbrol
Toate acestea trei sunt din cele cu ac.
Se lipeste bine si cu cloroform si dicloretan, iar cu dizolvant de lac de unghii si cu diluant D209j se lipeste bine doar ca procesul de dizolvare a plasticului incepe si mai tarziu.
Cea mai buna lipitura si cea mai rapida (in afara de superglue fireste) mi s-a parut cea facuta cu Poly Cement - Humbrol (adeziv la tub). Din pacate n-am avut adeziv la tub de la Revell ca sa-l incerc si pe asta.
Se chituieste foarte bine cu chit Plasto de la Revell.
Deci, dupa cum a banit cam toata lumea, adezivul cu ac merge fara probleme doar ca piesele care trebuiesc lipite trebuiesc fixate ferm pana la lipirea definitiva.
Bafta!
Postat 13 November 2005 - 09:47 PM
multumesc pentru ajutor, Deja au ajuns la mine trei tuburi cu CONTACTA PROFESIONAL de la Revell, asta e foarte bine s-au miscat foarte repede intr-o saptamana au si ajuns.
Acum lucrez la partea de motorizare si sper ca in curand sa pun poze cu ceea ce am realizat.
Multumesc!!!
Sorin
Postat 17 November 2005 - 10:29 PM
revin cu o intrebare :
Stie cineva cum arata in mod exact si de unde se poate procura nitel lemn de CYPRESS = CHIPAROS ???? -din asta e facuta puntea navei.
Am tot cautat pe net si nu am gasit o poza clara, doar nuante lacuite sau baituite, stiu doar ca e esenta tare.
Sorin
Postat 18 November 2005 - 01:08 AM
sau
http://www.formwood....cypress.fc3.jpg
sper sa te ajute
daca vrei sa il vezi in persoana, ar trebui sa aiba mostre la gradina botanica, sau la magazine cu mobila de lux
spor pt Yamato!
Aceasta postare a fost editata de MiG: 18 November 2005 - 01:10 AM
Postat 19 November 2005 - 09:05 PM
prima poza : - aici se vad lagarele pe care le-am facut din alama, deoarece la modelul original lagarul respectiv era din plastic.
Aceasta postare a fost editata de nasa: 19 November 2005 - 09:08 PM
Postat 19 November 2005 - 09:12 PM
nasa, la Nov 19 2005, 09:05 PM, a spus:
prima poza : - aici se vad lagarele pe care le-am facut din alama, deoarece la modelul original lagarul respectiv era din plastic.
fotografia a doua: - unde se vede partea din interiorul modelului cu transmisia si legaturile aferente la axele elicilor.
Sistemul pe care l-am adoptat a fost cel cu ungere prin ulei, sistemul clasic, vreau sa mai pun un bazin de ulei la care sa ii asigur umplerea de undeva de sub punte, deoarece dupa montarea acesteia nu voi avea acces lejer in zona respectiva.
Postat 19 November 2005 - 11:36 PM
Problema ar fi cu greutatea totala a modelului, si asta numai dupa ce termin trans misia o sa o fac. E necesar sa stiu ce greutate totala poate avea modelul. Si cum fac echilibrarea le lungime si latime.
Tot ce ma intarzie acum e cartea, fara ea nu pot inainta in lucrare.
MULTUMESC DE APRECIERI!!!
O sa iasa super la final.
Stima,
Sorin