Forum Machete,Modelism,Hobby: Nave moderne - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Nave moderne discutii si despre nave mai.........noi!!

#1 Useril este offline   Anonim2010 

• Nou venit
  • Grup: Members
  • Postari: 8
  • Inregistrat: 22-March 10

Postat 24 March 2010 - 08:22 PM

Deschid Acest topic , cu invitatia de a starni discutii si despre nave ceva mai noi decat cele atat de binecunoscute
din istoria moderna si nu numai.

A abordat cineva acest subiet din punct de vedere modelistic ?

#2 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior
  • Postari: 1267
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:navomodelismul

Postat 24 March 2010 - 08:32 PM

"mana intinsa care nu spune o poveste, nu capata pomana" a spus la un moment dat, regretatul Gheorghe Dinica, intr-o pelicula... Cam acelasi lucru se poate spune si despre nave. au ceva de spus, sunt interesante.Nu au, traiesc in amonimat.nu-mi vine in minte nici o nava moderna care sa aiba deja o poveste... poate virgin atlantic chalenger?

#3 Useril este offline   Anonim2010 

• Nou venit

Postat 24 March 2010 - 08:54 PM

Vezi postareagobi71, la 24 Mar 2010, 20:32, a spus:

"mana intinsa care nu spune o poveste, nu capata pomana" a spus la un moment dat, regretatul Gheorghe Dinica, intr-o pelicula... Cam acelasi lucru se poate spune si despre nave. au ceva de spus, sunt interesante.Nu au, traiesc in amonimat.nu-mi vine in minte nici o nava moderna care sa aiba deja o poveste... poate virgin atlantic chalenger?

CORECT !!

In cateva minute ai sa intelegi despre ce vreau sa vorbim ...

Am deschis acest topic la sugestia unui alt modelist.
Se pare ca in sfarsit, Romania va avea o nava noua, care se afla deja in constructie
la santierul naval din Galati. Nava este pentru politia de frontiera si va fi una deosebit de moderna.

La final va arata cam asa:

Si inca cateva vederi ale navei

Si vederi ale navei

primele imagini din santier

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Politia.jpg
  • Imagine atasata: pol1.jpg
  • Imagine atasata: pol2.jpg
  • Imagine atasata: pol3.jpg
  • Imagine atasata: pol4.jpg
  • Imagine atasata: pol5.jpg

#4 Useril este offline   Razeer 

• Membru senior
  • Postari: 546
  • Inregistrat: 04-December 07

Postat 25 March 2010 - 08:19 AM

interesant, asteot cu nerabdare urmatoarea postare cu ea in serviciu. A scuze asta cand va fi? copii nostrii vor vedea asta?cred ca si nepotii vor fii morti demult atunci.

#5 Useril este offline   claudiu_ne2000 

• Membru senior
  • Postari: 599
  • Inregistrat: 09-July 07

Postat 25 March 2010 - 09:30 AM

nu cred ca cei de la Damen, vor sta mult timp cu nava prin santier. Din cele spuse de "anonim2010" se pare ca vara asta o sa fie lansata la apa.

Oricum e o nava frumoasa...

MAI VREM POZE...

#6 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12667
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 25 March 2010 - 10:02 AM

Am mutat acest topic la Discutii libere, pentru ca el nu face referire strict la constructia unai machete.
Z-mare

#7 Useril este offline   dan 

• Membru senior
  • Postari: 456
  • Inregistrat: 17-January 05
  • Interests:navomodelism,airsoft.

Postat 25 March 2010 - 01:25 PM

ce prova are,parca e a titanicului...........

#8 Useril este offline   Sheniloiu 

• Membru senior
  • Postari: 326
  • Inregistrat: 03-December 08

Postat 25 March 2010 - 01:41 PM

Interesant model! Dar pe mine ma mira armamentul - chestia aia mica din fata comenzii sa fie totul? Daca e asa, pare a fi un calibru cam mic si cu un unghi de tragere orizontal foarte limitat!

#9 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior

Postat 25 March 2010 - 05:16 PM

Vezi postareadan, la 25 Mar 2010, 13:25, a spus:

ce prova are,parca e a titanicului...........

daca o sa pluteasca tot atat cat titanicul, sigur va deveni celebra. sa vezi atunci discutii... :lol:

#10 Useril este offline   Anonim2010 

• Nou venit

Postat 25 March 2010 - 09:12 PM

Se pare ca moderatorul nostru, a considerat ca am deschis topicul asta doar de dragul discutiilor despre o nava ...interesanta din punctul meu de vedere.
Din pacate ceea ce ati vazut fusese doar o introducere, sperand sa trezesc interesul si catre altceva decat subiecte de genul "prima mea barcuta pas cu pas".
Provocarea urma cu cine ar vrea sa se bage sa faca o macheta la nava asta , eu detinant accesul la orice fel de planuri legate de ea, mai ales ca la proiectarea ei, eu am fost unul din responsabili pe partea de corp, si deci planuri...pentru o macheta sigur as avea.

Din pacate ....moderatorul a considerat altfel, asa ca ...nu stiu ce sa cred. Daca sa mai continui, sau sa ma abtin.

Ce zici domnul moderator ? Crezi ca ai putea face un model ? sau trebuie musai sa deschid un alt topic despre prima mea barcuta, si aia vai mama ei facuta?
ca un modelist cu experienta nu abordeaza asa pe un altul.

Apropo acolo scrie, forum , machete, modelism,hobby si suntem la sectiunea MARINA, nu neaparat machete.

PS

Pentru ceilalti modelisti care ar fi interesati, de propunere, ma pot contacta si le voi raspunde la orice fel de intrebari.
Nava adevarata va fi gata la inceputul verii , deci la cheu in Constanta , chiar in vara asta. Poze vor mai urma .

Anonim2010, prima fraza din regulamentul forumului zice: 1. Forumul cartula.ro este un forum destinat modelistilor interesati de realizarea machetelor statice si a oricarui gen de discutii care au o legatura evidenta cu machetele. Tu ai inceput topicul cu fraza: Deschid Acest topic , cu invitatia de a starni discutii si despre nave ceva mai noi decat cele atat de binecunoscutedin istoria moderna si nu numai. Discutiile au continuat pe aceeasi tema. Deci....
Daca vrei sa realizezi o macheta dupa nava de mai sus si vrei sa ne arati constructia pas cu pas, nici o problema. Sectiunea Nave este la indemina ta. Dar atita timp cit este vorba despre discutii, discutam la Discutii libere!
Cite despre "apropo"-ul din PM, nu-l iau ca pe un limbaj ireverențios ca sa nu-ti dau avertisment! :lol:
Z-mare

#11 Useril este offline   claudiu_ne2000 

• Membru senior

Postat 25 March 2010 - 09:56 PM

@Anonimul...nu-i bai ca topicul a fost mutat la "discutii libere"...poate ca aici isi au locul multe povesti despre nave romanesti (machete sau nu) vezi Fulgerul, Crucisatorul Elisabeta, etc...eu unul mai astept poze cu nava.

Bafta

#12 Useril este offline   Razeer 

• Membru senior
  • Postari: 546
  • Inregistrat: 04-December 07

Postat 25 March 2010 - 10:29 PM

iata ceva ce salut cu entuziasm, este exact cea ce indemnam si eu, machete nu vorbe tovarasi!Bun indemn tovarasu anonimu2010. Daca aveam mai multi tovarasi de nadejde ca dumneata ne puteam impletii din stuf propria noastra flota sa moara imperialistii americani de necaz. Trecand peste gluma ,ideea mi se pare excelenta. Cred ca ai putea posta planuri totusi... Si apropo RWS-ul ala e chiar asezat aiurea. Cum zicea sheniloiu, unghiul de tragere e si el ciudat iar ca sa angajezi tinte de la distanta la care ei nu te pot atinge ar fii trebuit un tun macar

Aceasta postare a fost editata de Razeer: 25 March 2010 - 10:31 PM

#13 Useril este offline   Anonim2010 

• Nou venit

Postat 30 March 2010 - 09:46 PM

Revin cu cateva poze noi.
si ca o precizare, referitoare la armament, nu va luati dupa ce vedeti in poze .
Nici noi nu stim inca ce fel de "tun" va avea. Intelegeti de ce...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 30032010.jpg
  • Imagine atasata: 30032010_003_.jpg

#14 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior

Postat 31 March 2010 - 08:09 AM

indraznesc sa intreb:vreo poza de undeva mai de sus se poate face? ma gandesc la varful mancaralei sau v'un helicopter... :lol:

#15 Useril este offline   claudiu_ne2000 

• Membru senior

Postat 07 May 2010 - 01:35 PM

Se pare ca nava, subiectul acestui topic a fost lansata la apa zilele acestea

...AICI ESTE PRIMUL ARTICOL

AL DOILEA ARTICOL se poate vedea si o poza cu nava

Poate galatenii de pe forum au prins ceva poze de la lansare

Aceasta postare a fost editata de claudiu_ne2000: 07 May 2010 - 01:57 PM

#16 Useril este offline   mariise 

• Membru deplin
  • Postari: 24
  • Inregistrat: 08-May 09

Postat 07 May 2010 - 10:34 PM

Imagine postata

Fotografie de pe site-ul oficial al Politiei de frontiera

#17 Useril este offline   LDH 

• Membru senior
  • Postari: 1430
  • Inregistrat: 20-September 06

Postat 08 May 2010 - 03:46 PM

Fie-mi iertata nestiinta dar, cel putin din cate steaguri cu tricolorul am vazut, albastrul este prima culoare langa lance.
Cu lete cuvinte, din orice parte sau pe orice parte a steagului te uiti, citesti albastru - galben - rosu.

Care este cauza de se pitureaza altfel drapelul pe nava?

#18 Useril este offline   kamikaze 

• Membru senior
  • Postari: 308
  • Inregistrat: 28-September 05
  • Interests:Prea multe... prea putin timp

Postat 08 May 2010 - 04:49 PM

Intr-adevar albastrul este prima culoare langa lance. La nave, datorita curentului de aer care se formeaza, albastrul e mereu spre prova, asa cum apare si pe bordaj ( daca te uiti atent la catarg intelegi ce vreau sa spun).

#19 Useril este offline   Anonim2010 

• Nou venit

Postat 08 May 2010 - 07:08 PM

Am poze de la lansare. Sper in scurt timp sa pun cateva pe forum.
Se pare ca in ciuda unor carcotasi (vezi mesajele de pe forum anterioare) nava chiar se face si a fost lansata.
Ii astept pe aceia care au fost rautaciosi sa isi retraga cuvintele. Asa ar fi fairplay.

#20 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 08 May 2010 - 07:44 PM

[i]Cu o valoare de circa 24,7 milioane de euro, nava a fost construită din fonduri Schengen şi s-a supus unui regim special de supraveghere a utilizării acestor fonduri.

Foarte buna remarca/sublinierea.
Altfel cine stie ce iesea(daca mai iesea vreodata ceva !!)

Un proiect excelent,executat de oameni seriosi(Damen,care va sa zica),din bani veniti de la UE(si controlati tot d-acolo).
Rezultatul:o nava exceptionala,pentru misiunea ei;unde mai pui ca-i si nou-nouta !?
Priviti-o cu atentie:arata superb,in acord cu tendintele actuale ale designului naval.
Politia de Frontiera are o nava excelenta.Pacat ca RN(romanian navy) umbla cu fregate,vechi de Dumnezeu stie,pe care am dat o sapca de bani,cu armament mumu(mumu asta este sotul,sotiei sale,pe care o cheama...)si care(fregate) scot in mars,un fum de pacura,de-ai jura ca au luat foc.In limba romana se cheama cacat;in engleza ii zice shit,iar la contract:bullshit.
Dumnezeu sa ne-mburde-n rai.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 08 May 2010 - 07:55 PM

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi