Forum Machete,Modelism,Hobby: cum descompun o macheta - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

cum descompun o macheta machete mai vechi, nevopsite

#1 Useril este offline   Bigbibi 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 42
  • Inregistrat: 16-January 10

Postat 23 March 2010 - 11:34 AM

Buna ziua,

Am cautat pe forum si nu am gasit nimic legat de dezlipirea/dezasamblarea machetelor.
Eu am cateva facuta cu ceva ani in urma si care au fost doar lipite cu super glue si au primit decal-urile aferente.

Ma uit la ele, si tare mi-as dori sa le vad vopsite si dichisite.
Inainte de a incerca eu, cum si daca ma sfatuiti sa desfac respectivele machete? In caz ca ar fi fezabil sa le desfac, cu ce sa indepartez super glue-ul?

Multumesc,
Claudiu

#2 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 23 March 2010 - 01:24 PM

Daca ai lipit cu supergule, ai sanse mari sa-l dezlipesti, supergule nu rezista la socuri. Deci prin smucituri, poate reusesti desfacerea lipiturilor. Atentie, trebuie, inainte de o noua lipire, sa indepartezi, cu o pila mai fina, resturile de supergue vechi.

#3 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 23 March 2010 - 01:29 PM

Ce vei face cu decalurile? Alea nu se deslipesc usor daca au fost bune. Parerea mea e sa le lasi asa, a fost o etapa in evolutia ta, si ia-ti altele noi pe care sa le vopsesti.

#4 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 24 March 2010 - 11:20 AM

@ Olaf - decalurile vin destul de usor jos, putina banda scotch si cea mai mare parte vine jos din prima miscare :hi: Restul care este lipit mai tare se poate da jos cu solutia decal solvent ( eu folosesc Micro Sol ), scobitori si betisoare cu vata. Sau mai simplu smirghel fin 1000 - 2000 umed. Decaluri aftermarket sunt har domnului destule. Costa dar nu e luna de pe cer!

@ bigbibi - metoda spusa de Z-mare este cea buna, dar dece vrei sa le desfaci complet? Vrei sa vopsesti si interiorul? Daca interiorul este deja vopsit si este acceptabil l-as lasa asa! In alta ordine de idei stiu ca exista un debonder pentru super glue DAR nu stiu daca afecteaza sau nu plasticul. Poate cei care au asaceva te ajuta cu mai multe informatii.
Vopseaua o poti da jos cu solutia de aragaz "Triumpf" ( vezi ultimul P 51 D) sau un anumit tip de lichid de frina (cauta pe forum, cartula explica care tip merge pentru asaceva)

Succes!

#5 Useril este offline   ovichelu 

• Membru senior
  • Postari: 289
  • Inregistrat: 26-January 09
  • Interests:Romanian Air Force in World War ll

Postat 24 March 2010 - 07:19 PM

Lichidul de frana e de tip DOT 3 !

#6 Useril este offline   Sheniloiu 

• Membru senior
  • Postari: 326
  • Inregistrat: 03-December 08

Postat 25 March 2010 - 01:25 PM

Am desfacut si eu o macheta lipita cu superglue. La unele piese merge cu un varf de cutter, depinde cat adeziv ai folosit. Uneori se vor rupe bucatele din piese, dar nimic grav, locul se poate completa cu plastic si apoi rectifica. Piesele mai mici poate nu vor putea fi recuperate, asa ca mare grija daca nu poti sa le refaci. Oricum, Z-ul are dreptate, trebuie sa te chinuiesti sa indepartezi toate urmele de super glue, altfel adezivul normal nu va avea efect.
Distractie in continuare - dar daca nu e vorba de machete rare si scumpe, mai bine cumperi altele! E mult de munca!

#7 Useril este offline   Bigbibi 

• Membru deplin
  • Postari: 42
  • Inregistrat: 16-January 10

Postat 25 March 2010 - 08:14 PM

Multumesc pentru sfaturi.
Machetele nu sunt vopsite si singura motivatie ar fi sa mai exersez diverse tehnici de vopsire.
Am uitat sa mentionez ca sunt numai elicoptere si cred ca o sa incerc sa scot armamentul, elici, tren de aterizare, pentru a reusi o vopsire doar la exterior.
Mi-am luat un aerograf nou si impreuna cu acrilicile MM, ar cam trebui sa exersez :lol:

Seara buna,
Claudiu

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi