Forum Machete,Modelism,Hobby: Tanchisti germani WWII 1/72 Preiser - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tanchisti germani WWII 1/72 Preiser

#1 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 893
  • Inregistrat: 11-October 05

Postat 22 March 2010 - 11:18 AM

Iata o duzina de tanchisti germani din setul 1/72 Preiser 72515 (German Tank Crew).

Figurinele au fost asamblate aproape in pozitii standard si in plus la cativa am adaugat cablurile de la casti si tocuri de pistol.

Toti au fost pictati ca apartinand Waffen SS iar camuflajul este pea dot (varianta tarzie, cu mai mult verde). Toti sunt inrolati in ca tanchisti (Panzer) cu exceptia unuia care este artilerist (StuG) (cel in uniforma gri).

Cablurile sunt lasate libere si mai lungi pentru a fi pozitionate in momentul in care tanchistii vor intra in tancuri.

Desi un pic mai dificil de observat, se poate remarca diferenta intre albul folosit la vulturi si rozul utilizat la petlitele tanchistilor (cel de la StuG le are rosii).

Restul pozitiilor din set (acesta iclude 20 de figurine) precum si numeroase conversii vor fi prezentate in viitor impreuna cu recenzia.

Pana atunci insa sper sa va placa aceste figurine.

Cristian Florescu

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

#2 Useril este offline   puffy 

• Membru deplin
  • Postari: 80
  • Inregistrat: 01-April 09
  • Interests:Al doilea razboi mondial,Blindate si avioane militare rusesti(ww2),basket si fotbal,marsuri militare

Postat 22 March 2010 - 03:41 PM

Arata superb !
Felicitari :hi:

#3 Useril este offline   HIND 

• Membru senior
  • Postari: 624
  • Inregistrat: 02-October 06

Postat 22 March 2010 - 04:13 PM

Daca nu sunt indiscret, cu ce ai facut punctele?

#4 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 22 March 2010 - 04:23 PM

Vezi postareapuffy, la 22 Mar 2010, 15:41, a spus:

Arata superb !
Felicitari :good:

Multumesc mult, imi pare bine ca iti plac.... :hi:

Vezi postareaHIND, la 22 Mar 2010, 16:13, a spus:

Daca nu sunt indiscret, cu ce ai facut punctele?

Punctele sunt facute cu varful unei pensule 0/5. Vopseaua trebuie sa fie foarte diluata pentru ca punctele sa nu iasa in relief iar cand pui punctele, trebuie sa nu le pui chiar perpendicular, dn acelasi motiv... :wacko: varful pensulei trebuie doar sa atinga materialul, daca remarci putin exces de vopsea, poti sa revii peste punct ptr a il nivela.... :hi:
O munca destul de grea la pea dot, sunt in jur de 250 de astfel de puncte pe fiecare din soldatii de aici...:blink:
Ia o gramada de timp, dar rezultatul este multumitor... :hi: :hi:

#5 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 22 March 2010 - 04:48 PM

Just my two cents! :hi: :good: :blink:

#6 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 22 March 2010 - 05:58 PM

Multumesc dani, maine vor urma inca 3 tanchisti dar doar pe bennofigures si pe missing-lynx.... :hi:

#7 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 22 March 2010 - 08:13 PM

Frumos "pea dot". Doua observatii: uniforma din sturmartillerie era feldgrau, iar firele sunt 5 - 2 la casti, 2 la laringofon. Ultimele 2 intra intr-o cutioara, din care iar pleaca 1 fir. Deci, 2 la primarie, 2 la prefectura, ... ies 5. Dixit

Aceasta postare a fost editata de alexelu_marinelu: 22 March 2010 - 08:14 PM

#8 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 22 March 2010 - 08:45 PM

Vezi postareaalexelu_marinelu, la 22 Mar 2010, 20:13, a spus:

Deci, 2 la primarie, 2 la prefectura, ... ies 5. Dixit

Pai ala ultim inteleg ca nu se pune, iar in rest ai 2 pe dreapta, doua pe stanga, clar si la obiect. Ii numeri omului firele la scara asta? Ce oameni... :hi:

Panzer ma bucur ca ai trecut la varf de 0/5, asta macar inteleg cum functioneaza. Aia veche, pensula cu 1 fir, nu am inteles niciodata de ce functiona. Imi place ce le-ai facut astora mici, am bagat la cap uzurile uniformei.

#9 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 22 March 2010 - 08:57 PM

Stiu, insa la aceasta scara consider ca este suficient atat, mai ales ca acea "cutioara" nu ar fi vizibila in momentul cand baietii isi vor ocupa locul in turele.... :hi:
In plus, sldatii acestia nici nu vor ramane in colectia mea, au fost facuti ptr a fi vanduti.... :blink:
Oricum, cred ca sunt unii dintre cei mai detaliati tanchisti 1/72 pe care veti avea ocazia sa ii vedeti, m-am chinuit chiar mai mult decat meritau... :good:
Daca te intereseaza tanchisti cu laringofon la scara 1/72 gasesti numai la El Vijeo Dragon (20 Euro 6 fig din metal alb0. In plus unul doar cu cablurile gaseti int-un kit vechi Esci.
Subiectul este interesant, si uite aici un exemplu de laringofon scratch-built pe care l-am realizat pentru operatorul unui radio Torn.Fu.d2 (la cel care scrie), astia raman ai mei)... :wacko:

Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Panzer_Grenadire: 22 March 2010 - 09:43 PM

#10 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 22 March 2010 - 08:58 PM

Pasiuni minuscule domne.
Daca ii vedeti in realitate va apca nervii capului.
Eu oricum am trecut de mult de faza cand mai dicleam ceva la d-astia.

#11 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 22 March 2010 - 10:29 PM

Calin stiee....(mai greu de exprimat in scris accentul, dar intuiti voi cum trebuie sa sune)... :hi:

Aceasta postare a fost editata de Panzer_Grenadire: 22 March 2010 - 10:29 PM

#12 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 22 March 2010 - 11:09 PM

Vezi postareaalexelu_marinelu, la 22 Mar 2010, 20:13, a spus:

Frumos "pea dot". Doua observatii: uniforma din sturmartillerie era feldgrau, iar firele sunt 5 - 2 la casti, 2 la laringofon. Ultimele 2 intra intr-o cutioara, din care iar pleaca 1 fir. Deci, 2 la primarie, 2 la prefectura, ... ies 5. Dixit

Alex, am uitat sa scriu in reply-ul pe care l-am dat referitor la fire, si acum nu mai pot sa editez mesajul, de aceea scriu aici despre culoarea uniformei celui de pe StuG.
Referitor la uniforma Sturmartillerie, aceasta era intr-adevar feld grau, fiind introdusa incepand cu 29 mai 1940. Acest feld grau era putin diferit de cel folosit insa de armata, fiind de altfel intitulat feld grau Sturmartillerie (unul dedicat). Atat pozele facue dupa uniforme de atunci cat si imaginile color prezinta o diferenta destul de vizibila intre cele doua feld grau, cel ptr. Strumartillerie fiind mult mai deschis. In plus, exista numeroase diferente chiar si intre feld grau-ul infanteriei, nuantele variind de la verde pana la gri destul de inchis in functie de fabrica, materiale si culori folosite etc. de asemenea, practica de a face uniforme la croitor era una des intalnita, ofiterii si subofiterii avand acest drept.... :hi:
Normal, nuantele difereau adeseori.... :good:

Vezi postareaOlafTheViking, la 22 Mar 2010, 20:45, a spus:

Pai ala ultim inteleg ca nu se pune, iar in rest ai 2 pe dreapta, doua pe stanga, clar si la obiect. Ii numeri omului firele la scara asta? Ce oameni... :hi:

Panzer ma bucur ca ai trecut la varf de 0/5, asta macar inteleg cum functioneaza. Aia veche, pensula cu 1 fir, nu am inteles niciodata de ce functiona. Imi place ce le-ai facut astora mici, am bagat la cap uzurile uniformei.

Multumesc Olaf, chiar imi pare bine ca iti plac si trebuie sa te pregatesti in curand de un nou asalt al meu asupra cutiilor Preiser din magazinele tale.... :hi: (ar trebui reimprospatat stocul)

In ceea ce priveste pensula cu un singur fir, nici o grija nu am renuntat la ea, ochii, spranceenele, gura, vulturii, nasturii si alte detalii mici si care necesita precizie mult mai mare au fost facute cu ea... :hi: :wacko:
Poate iti voi arata odata cum functioneaza..... :blink:

Aceasta postare a fost editata de Panzer_Grenadire: 22 March 2010 - 11:05 PM

#13 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior

Postat 22 March 2010 - 11:36 PM

Vezi postareaOlafTheViking, la 22 Mar 2010, 20:45, a spus:

... Ii numeri omului firele la scara asta? Ce oameni... :blink:

El s-a apucat sa le manufactureze... Eu ce era sa fac? Chiar si la scara asta.

Vezi postareaPanzer_Grenadire, la 22 Mar 2010, 23:09, a spus:

... Referitor la uniforma Sturmartillerie, aceasta era intr-adevar feld grau, fiind introdusa incepand cu 29 mai 1940. Acest feld grau era putin diferit de cel folosit insa de armata, fiind de altfel intitulat feld grau Sturmartillerie (unul dedicat). Atat pozele facue dupa uniforme de atunci cat si imaginile color prezinta o diferenta destul de vizibila intre cele doua feld grau, cel ptr. Strumartillerie fiind mult mai deschis. In plus, exista numeroase diferente chiar si intre feld grau-ul infanteriei, nuantele variind de la verde pana la gri destul de inchis in functie de fabrica, materiale si culori folosite etc. de asemenea, practica de a face uniforme la croitor era una des intalnita, ofiterii si subofiterii avand acest drept.... :hi:
Normal, nuantele difereau adeseori.... :good:

Da' gri eu n-am vazut niciodata. Si am vazut cateva carti despre uniformele germane. Daca p-asta al tau l-ai trimis la croitor (unul cu mici probleme de vedere), se cheama ca gresesc eu, iar tu ai dreptate.
... doiciland, doiciland ubar ales ...

#14 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 22 March 2010 - 11:43 PM

Vezi postareaalexelu_marinelu, la 22 Mar 2010, 23:36, a spus:

El s-a apucat sa le manufactureze... Eu ce era sa fac? Chiar si la scara asta.
Da' gri eu n-am vazut niciodata. Si am vazut cateva carti despre uniformele germane. Daca p-asta al tau l-ai trimis la croitor (unul cu mici probleme de vedere), se cheama ca gresesc eu, iar tu ai dreptate.
... doiciland, doiciland ubar ales ...

Uite una, chiar gri deschis..... :hi: :blink:
Pot sa iti dau zeci de astfel de exemple... :wacko: :good:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: xxxxxx.jpg

#15 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior

Postat 23 March 2010 - 12:26 AM

Vezi postareaPanzer_Grenadire, la 22 Mar 2010, 23:43, a spus:

Uite una, chiar gri deschis..... :hi: :blink:
Pot sa iti dau zeci de astfel de exemple... :wacko: :good:

Daca toate sunt feldgrau decolorat, e OK. Adica cu niste verde. (Inclusiv poza asta o am si eu).

#16 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 23 March 2010 - 01:24 AM

Vezi postareaalexelu_marinelu, la 23 Mar 2010, 00:26, a spus:

Daca toate sunt feldgrau decolorat, e OK. Adica cu niste verde. (Inclusiv poza asta o am si eu).

Dupa petlite si grade precum si uniformitatea ei, nu este extrem de decolorata si e clar ca a fost gri deschis....
Oricum am pus poza aceasta ca un exemplu privind mare varietate de nuante la uniformele germane...asta este si frumusetea lor.... :hi:

Eu am folosit un gri care este foarte apropiat de unul dintre cel mai des intalnite la Strumartillerie.....Daca nu pe a doua, pe prima imagine sigur o stii, este una clasica....
Incerc sa reproduc culorile cat mai aproape de cele reale la chestii mult mai mici si dupa un studiu destul de indelungat, asa ca sa gresesc in mod flagrant culoarea la o uniforma este un pic mai greu..... :blink:

Chiar imi face placere aceasta discutie, imi pare bine ca am cu cine sa scchimb impresii legate de diverse aspecte ale uniformelor si altor mici detalii legate de acestea.... :good:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: s3_2.jpg
  • Imagine atasata: ssagtunic.jpg

Aceasta postare a fost editata de Panzer_Grenadire: 23 March 2010 - 01:43 AM

#17 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior

Postat 23 March 2010 - 05:32 PM

Vezi postareaPanzer_Grenadire, la 23 Mar 2010, 01:24, a spus:

Dupa petlite si grade precum si uniformitatea ei, nu este extrem de decolorata si e clar ca a fost gri deschis....

Petlitele si gradele puteau fi adaugate oricand, chiar si in anul 2010. Iar eu tot verzuie o vad.
Cu privire la ultima foto, asta da - mult mai gri, dar tot feld grau - umila parere personala.

#18 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 23 March 2010 - 08:47 PM

Vezi postareaalexelu_marinelu, la 23 Mar 2010, 17:32, a spus:

Petlitele si gradele puteau fi adaugate oricand, chiar si in anul 2010. Iar eu tot verzuie o vad.
Cu privire la ultima foto, asta da - mult mai gri, dar tot feld grau - umila parere personala.

Normal ca feldgrau ptr ca asta era culoarea, si daca compari culoare folosita de mine la acea figurina cu uniforma de mai su, vei remarca ca sunt foarte apropiate.... :good:
Se pare ca ai ratat unul din raspunsurile pe care le-am dat un pic mai sus in acest topic in legatura cu uniforam Strumartillerie, de aceea am copiat o parte aici... :hi:

Referitor la uniforma Sturmartillerie, aceasta era intr-adevar feld grau, fiind introdusa incepand cu 29 mai 1940. Acest feld grau era putin diferit de cel folosit insa de armata, fiind de altfel intitulat feld grau Sturmartillerie (unul dedicat). Atat pozele facue dupa uniforme de atunci cat si imaginile color prezinta o diferenta destul de vizibila intre cele doua feld grau, cel ptr. Strumartillerie fiind mult mai deschis.

Aceasta postare a fost editata de Panzer_Grenadire: 23 March 2010 - 08:53 PM

#19 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior

Postat 23 March 2010 - 09:33 PM

Vezi postareaPanzer_Grenadire, la 23 Mar 2010, 20:47, a spus:

... Se pare ca ai ratat unul din raspunsurile pe care le-am dat un pic mai sus in acest topic in legatura cu uniforam Strumartillerie, de aceea am copiat o parte aici...
Referitor la uniforma Sturmartillerie, aceasta era intr-adevar feld grau, fiind introdusa incepand cu 29 mai 1940. Acest feld grau era putin diferit de cel folosit insa de armata, fiind de altfel intitulat feld grau Sturmartillerie (unul dedicat). Atat pozele facue dupa uniforme de atunci cat si imaginile color prezinta o diferenta destul de vizibila intre cele doua feld grau, cel ptr. Strumartillerie fiind mult mai deschis.

Nu l-am ratat, dar nici n-am considerat necesar sa intru in polemica pe tema asta. Datele tehnice despre uniformele germane le detin (pana la nivel de numar de nasturi, material al nasturilor, al agrafei de inchidere de la gat, etc.)
Daca tu zici ca era mai deschis, asa sa fie (numai sa nu-l confunzi, Doamne fereste, cu chiminoul de panza, identic ca si croiala cu cel de postav, aflat in dotarea artileriei autopurtate / artileriei de asalt / tanchistilor, intr-adevar mult mai deschis la culoare).

#20 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 23 March 2010 - 10:30 PM

Vezi postareaalexelu_marinelu, la 23 Mar 2010, 21:33, a spus:

Nu l-am ratat, dar nici n-am considerat necesar sa intru in polemica pe tema asta. Datele tehnice despre uniformele germane le detin (pana la nivel de numar de nasturi, material al nasturilor, al agrafei de inchidere de la gat, etc.)
Daca tu zici ca era mai deschis, asa sa fie (numai sa nu-l confunzi, Doamne fereste, cu chiminoul de panza, identic ca si croiala cu cel de postav, aflat in dotarea artileriei autopurtate / artileriei de asalt / tanchistilor, intr-adevar mult mai deschis la culoare).

Dupa cum bine cunosti chimonoul de panza, banuiesc ca te referi la Drillichuniform este usor de recunoscut, HBT-ul era verde stuf deci nici o treaba cu feldgrau... :hi:
De asemenea, ptr Srumartillerie tunica a diferit la un moment dat, reverele fiind mai rotunjite.... :good:
Totodata, pe langa pictarea figurinelor, o alta pasiune de-a mea este si scrierea de recenzii asupra seturilor 1/72 vizand armata germana in WWII si postarea lor pe diverse site-uri de limba engleza.....
Scrierea recenziilor a implicat o bogata documentare si avand in vedere faptul ca acestea analizeaza mai toate detaliile aflate pe figurinele din setul respectiv precum si faptul ca sunt citite de cateva mii de persoane, nu imi permit astfel de greseli.... :wacko:
Pe langa faptul ca detin cred ca si tine o gramada de materiale, mai stiu si pe dinafara o alta gramada de detalii inte care unele chiar foarte mici dar importante...... :blink:
Deh, vrand nevrand, scriind despre ele in vreo 100 de recenzii, le-am invatat..... :hi:

Aceasta postare a fost editata de Panzer_Grenadire: 23 March 2010 - 10:56 PM

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi