Colectia Made by Americanul (remember) cele mai vechi si cele noi (unii le stiu, altii ba)
Postat 14 July 2010 - 09:01 PM
scena din Gadiator in versiunea unui pusti de 8 ani
prima diorama a fiului meu in care s-aimplicat mult(aranjare iarba, pomi ,colectarea pomilor ,aranjarea trupelor si a scenei de lupta(scenariu si regie))
Aceasta postare a fost editata de americanul: 14 July 2010 - 09:05 PM
Postat 26 July 2010 - 10:28 AM
mam postat aceste imagini si sunt convins ca nu toate sunt reusite.
mi s-a parut interesanta ideea fundalurilor.
sper ca,macar unele v-au placut.
inteleg din linistea zdrobitoare depe topic ca:
1. sa ma opresc din prostii.
2. ca pot sa continui si sa scot si alte chestii.
mi s-a parut o forma de arta ceea ce am facut
Postat 30 July 2010 - 12:32 PM
americanul, la 26 Jul 2010, 11:28, a spus:
mam postat aceste imagini si sunt convins ca nu toate sunt reusite.
mi s-a parut interesanta ideea fundalurilor.
sper ca,macar unele v-au placut.
inteleg din linistea zdrobitoare depe topic ca:
1. sa ma opresc din prostii.
2. ca pot sa continui si sa scot si alte chestii.
mi s-a parut o forma de arta ceea ce am facut
Unele sunt mai bune, altele mai rele....Daca insisti (in a lucra) si asculti de sfaturi, o sa-ti imbunatatesti si manualitatea si iti vei educa gustul. Asta te va face sa avansezi treptat si sa ajungi la rezultate satisfacatoare si pentru cei mai exigenti.
E normal sa te indragostesti de ceea ce faci si sa fi entuziasmat. Incearca insa sa te detasezi putin si sa judeci cu ochi critic ce iti iese.
Ce facem noi nu e arta. Din punct de vedere strict artistic, ceea ce facem noi este kitsch. Dar activitatea implica aptitudini artistice si de foarte multe ori spre deosebirea si rusinea anumitor opere de arta, dioramele noastre au si mesaj - ceea ce e foarte important dpdv artistic.
Si pentru ca sa reducem cat mai mult din senzatia de kitsch, nu avem de facut decat sa observam si sa reproducem cat mai exact ceea ce vedem.
Sigur ca poti sa continui sa scoti "chestii" si sa experimentezi cu anumite fundaluri si aranjamente ale luminii. Important este sa vezi chiar si tu ca avansezi si sa te pui in pielea celor care intra p-aici sa dea un ochi. In rest.... E in fond munca ta (de relaxare ;P) si e conforma cu specificul sitului.
Cand vei face ceva cu adevarat menit sa capteze atentia, nu te grabi, fa-i poze bune si deschide un topic separat ca aici s-a cam lamurit lumea. Atunci sa vezi feedback.
Postat 30 July 2010 - 03:54 PM
Consider ca ai perfecta dreptate. ceea ce incearca un modelist sa faca nu este arta (in sensul pur a cuvantului).
noi abordam o cu totul alta latura sunt de acord. Doar ca , inainte de a ma profila pe informatica, am terminat (din greseala tineretii) un liceu de Arte.
Probabil de aici mi se trage. imi doresc sa ma debarasez treptat de senzatiile pe care le incerc si sa ma focusez pe convertirea la scara a realitatii. pana la urma o sa reusesc pentru ca aceste exercitii pe care le fac acum fac sa simt ca incet incet deprind tainele modelismului.
Doar ca inca nu am investit in scule si culori. Inca nu consider ca merita sa stric orzul pe gaste.
Inca o data, apreciez ceea ce mi-ai scris, sincer iti multumesc!
wurger, la 30 Jul 2010, 13:32, a spus:
E normal sa te indragostesti de ceea ce faci si sa fi entuziasmat. Incearca insa sa te detasezi putin si sa judeci cu ochi critic ce iti iese.
Ce facem noi nu e arta. Din punct de vedere strict artistic, ceea ce facem noi este kitsch. Dar activitatea implica aptitudini artistice si de foarte multe ori spre deosebirea si rusinea anumitor opere de arta, dioramele noastre au si mesaj - ceea ce e foarte important dpdv artistic.
Si pentru ca sa reducem cat mai mult din senzatia de kitsch, nu avem de facut decat sa observam si sa reproducem cat mai exact ceea ce vedem.
Sigur ca poti sa continui sa scoti "chestii" si sa experimentezi cu anumite fundaluri si aranjamente ale luminii. Important este sa vezi chiar si tu ca avansezi si sa te pui in pielea celor care intra p-aici sa dea un ochi. In rest.... E in fond munca ta (de relaxare ;P) si e conforma cu specificul sitului.
Cand vei face ceva cu adevarat menit sa capteze atentia, nu te grabi, fa-i poze bune si deschide un topic separat ca aici s-a cam lamurit lumea. Atunci sa vezi feedback.
I-am postat din nou pentru a va arata ca am scimbat culorile uniformei, nu din alt motiv. Nici de data asta nu a iesit chiar cum trebuia , dar pana la urma o sa iasa.
In rest, fundalurile le pun ca sa nu se mai lege nimeni de imprimeurile si animalutele mele
americanul, la 28 Jul 2010, 17:42, a spus:
Postat 30 July 2010 - 10:43 PM
Spor sa ai !!
Postat 05 August 2010 - 07:55 PM
De fapt nu. Am vizitat expozitia de la Alba Iulia din dec. 2008 si am cumparat acesta macheta .Am tinut-o pina in septembrie 2009 cand am taiat-o de si am lipit-o cu ce am avut, am zugravit-o si .... iata ce a iesit. Apoi am mai lut vreo doua (mig 21 ) si am continuat cu taiatul si zugravitul. Apoi un set de soldati germani 1/35 winter stalingrad si i-am taiat si zugravit si apoi ... a aparut hind la orizont printr-o intimplare si mia aratat ca se pot si debavura, ansambla si vopsi corespunzator(iti multumesc domnule.... pentru aparitia meteorica..)
anakinu, la 4 Aug 2010, 17:00, a spus:
Postat 08 August 2010 - 09:15 AM
P.S. eu am facut poza de mai sus cu telu' tau la una din intalnirile clubului!!!!
Aceasta postare a fost editata de dimmu: 08 August 2010 - 09:17 AM
Postat 05 September 2010 - 09:10 AM
dupa o absenta am gasit unfeva un 8 tone sdkfz chinezesc. foarte slabut ca si calitate , dar avand in vedere ca nu am mai avut timp in ultima vreme (si nici bani), m-am conformat si m-am folosit de chit
Postat 19 September 2010 - 08:50 AM
aliatii sub aceeasi flamura (americani, englezi , polonezi).
spor la modelit!
combinatie de butucde lemn cu scoarta , iarba artifiviala, muschi de padure , crengute, sherman spitfire, si un american infanterie si un pilot polonez, toate pe teritoriu englezesc.