Forum Machete,Modelism,Hobby: Panther G Early - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Panther G Early Dragon 7252 1:72

#21 Useril este offline   Buss 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 504
  • Inregistrat: 25-December 09

Postat 30 March 2010 - 11:54 AM

O rosie, niste oo aruncate, ceva? O impresie de primavara? Un indicator daca sunt pe drumul cel bun sau fac prima la dreapta-mprejur?

Saptamana asta ma pun pe treaba si il termin. Am zis.

Urmeaza un Hummel de primavara, apoi un Tiger primavara-vara.

Daca are cineva surplus si dispus sa schimbe/vanda un stug 3 cu schurzen sau un panzer 4 tot cu schurzen la 1:72 astept un PM va rog.

Numa` bine

#22 Useril este offline   florinjenica 

• Membru deplin
  • Postari: 98
  • Inregistrat: 31-May 09

Postat 30 March 2010 - 12:44 PM

Imi place cum arata pana acum. Nu prea am experienta cu camuflajele de iarna, le-am considerat prea dificile pentru stadiul la care sint. Am un Stug III G early la care ma gandesc sa fac asa ceva, dar inca mai studiez problema. Cred ca va trebui sa faci un fel de drybrush cu vopseaua de baza prin zonele cu frecare mai intensa. Rezultate spectaculoase la genul asta de camo se obtin cu tehnica sprayului fixativ pentru par, descrisa pe mai toate forumurile.

Banuiesc ca stii deja link-ul asta

Spor,
Florin

#23 Useril este offline   Buss 

• Membru senior

Postat 30 March 2010 - 01:42 PM

Am aplicat putin o tehnica improvizata din greseala - frecat cu degetu pe margini - s-a sters destul de artistic pe muchii, o sa se vada in urmatoarele fotografii.

O sa mai apara niste zgarieturi pe ici-colo pe trape, in jurul lor, pe muchii, etc., niste rugina pe ici colo, noroi + senile = love si inserierea facuta de mana cu markerul negru pentru ca am vazut in direct ca tempera nu iubeste decalul.

Mai multe detalii in curand.

#24 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior
  • Postari: 1496
  • Inregistrat: 02-August 05
  • Interests:The One True Scale.
    Scara 1:48.

Postat 30 March 2010 - 02:32 PM

Vezi postareaBuss, la 30 Mar 2010, 12:54, a spus:

O impresie de primavara?
... un stug 3 cu schurzen sau un panzer 4 tot cu schurzen la 1:72...

Impresia mea, de primavara timpurie, este una agreabila.
Ma bucur foarte mult, sa vad ca se revigoreaza braillescale p'acilea.
Acum, daca tot ai ajuns pana aici si ai prins gustul, ma intreb de ce nu ai incerca sa detaliezi oleaca chestiile cele mai grosolane ale acestor kituri... folosind cele mai simple si mai la indemana mijloace. De exemplu, ar fi bine sa inlocuiesti TOATE manerele si inelele de ridicare ale turelei, cu unele fabricate din sarma de cupru/alama cu diametrul potrivit.
Nu-i mare scofala, razi chestia aia grosolana din stiren, dai doua gaurele, formezi manerul/inelul... apoi lipesti cu ciano PE INTERIOR.

Mie personal, nu-mi displace cum ai rezolvat problema vopsirii/patinarii, tinand cont de faptul ca esti la inceput de drum.
Consider totusi, ca te-ai lasat prea tare dus de val, in chestiunea urmelor de lovituri perforante. Situatia sfideaza oleaca logica realitatii pentru ca :
1. Chiar daca nici una din lovituri nu a penetrat, la cat de multe sunt, datorita efectelor secundare, in interior totul ar fi fost relativ varza. Si echipajul paradit rau.
2. La exterior, pasta de ciment din jurul punctului de impact, ar fi trebuit sa fie complet zburatacita. N-ar fi ramas intacta pana la marginea (topita) a cicatricii, niciodata. Doar daca... ar fi fost gravata in blidaj... sau turnata cu acesta.
Banuiesc ca acele gauri laterale... nu-s urme de impact, ci punctele de acrosare ale rastelelor pentru lotul de bord...
De rugina nu mai zic nimic, ca n-as vrea sa fluier in biserica, sau sa fac pipi p'acilea contra vantului triumfal.

Cat despre kiturile pe care le cauti... trebe sa-ti zic ca singurul StuG.III cu sorturi este doar vechiul kit Esci/Italeri. Nu ti l-as recomanda, sunt alte kituri mai noi si mult mai bengoase. Pentru Pz.IV, recomand calduros kiturile Revell de H (tarziu) si J.
Pentru cele mai bune recenzii ale majoritatii kiturilor existente, cat si pentru ORICE este legat de braillescale, recomand sa buchisesti cu luareaminte intregul sit ''ON THE WAY'' :

http://www.onthewaymodels.com/

Numai bine.

#25 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'
  • Postari: 1066
  • Inregistrat: 03-April 06
  • Interests:In secial 1/72.

Postat 03 April 2010 - 08:10 PM

Hai la rosiiii! Hai la ouaaaaa! :whistle:
Cu detalierea diverselor manere, piese, etc ai aflat cum sta treaba, dar, dupa 750 de vizionari nu a scris nimeni ca ROATA INTINZATOARE NU AVEA BANDOURI DE CAUCIUC??? :-)

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 814091646_3c06c4bb49_o.jpg

Aceasta postare a fost editata de Cata: 03 April 2010 - 08:12 PM

#26 Useril este offline   Buss 

• Membru senior

Postat 15 April 2010 - 10:17 AM

Salutare. Nu am mai intrat pe forum din lipsa acuta de timp, fiind ocupat pana peste cap cu munca. Tancul este gata 99% zic eu dupa indelungi priviri la lumina lampei de birou. Fotografii vor veni in curand pentru ca aparatul meu si-a dat duhul si urmeaza sa iau altul.

@ GRIZZLEA : Multumesc frumos pentru pareri si sfaturi. Imi pare bine ca am aprecieri din partea ta si sper daca se poate sa apelez la sfaturile si parerile tale pentru lucrarile viitoare. :thumbsdown:

@Cata : Mersi ca mi-ai atras atentia. In instructiuni apar vopsite cu negru si poze cu pantherul fara senila pe roata intinzatoare nu am gasit si am luat instructiunile de bune. Acu stiu :-D

#27 Useril este offline   Buss 

• Membru senior

Postat 19 April 2010 - 07:07 PM

Salutare din nou. Am imprumutat un aparat de la cineva pentru cateva zile, asa ca iata cateva poze. Inca nu prea stiu sa trag modelu` in poza dar... cat de cat macar.

Am decis sa nu il mai murdaresc cu noroi pe senile/galeti/partea inferioara. Astept sugestii pro/contra deciziei mele cu noroiu.

Datorita deciziei neinspirate cu vopsitul camuflajului cu alb tempera decalurile nu au mai "aderat". Am incercat sa il inseriez cu un marker, nu mi-a placut ce a iesit asa ca am decis sa acopar eventualele marcaje care ar fi fost cu bucati de senile pe turela. Am incercat sa confectionez din rama PE carligele sudate pe turela pt sustinerea bucatilor de senila dar a fost un esec lamentabil. Cu cablurile de tractare la fel am renuntat, probabil o sa le atasez intr-o zi pentru ca in ultimele zile am fost cu nervii intinsi la maxim si nu am avut rabdare.

Si ca deobicei, critici constructive, aruncari cu "oo si tomate" dar cu directie si carcoteli argumentate ca sa mai invat cate ceva.

Multumesc.

Poze :

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Buss: 19 April 2010 - 07:42 PM

#28 Useril este offline   puffy 

• Membru deplin
  • Postari: 80
  • Inregistrat: 01-April 09
  • Interests:Al doilea razboi mondial,Blindate si avioane militare rusesti(ww2),basket si fotbal,marsuri militare

Postat 19 April 2010 - 08:15 PM

Jos :clapping: !

#29 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 19 April 2010 - 08:31 PM

Un foarte mare bravos,fratioare!!!! :clapping:
Frumos si curajos wheatheringul!!! <_<

#30 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 19 April 2010 - 09:38 PM

Felicitari!
Si eu ma numar printre cei carora le place.

#31 Useril este offline   kamikaze 

• Membru senior
  • Postari: 308
  • Inregistrat: 28-September 05
  • Interests:Prea multe... prea putin timp

Postat 20 April 2010 - 07:15 AM

Frumos intr-adevar. Referitor la marcaje trebuia sa procedezi exact cum faceau si in realitate, adica sa pui decalurile peste culoarea de baza si dupa aceea sa faci camuflajul alb. Marcajele oricum nu erau acoperite cu alb. Folosind tempera puteai si sa cureti cu un pic de apa sau alcool zona in care venea decalul si s-ar fi rezolvat. Felicitari.

#32 Useril este offline   Buss 

• Membru senior

Postat 20 April 2010 - 11:58 AM

Multumesc pentru aprecieri! Pe deoparte sunteti si voi putin responsabili pt ca am invatat foarte multe de la voi si lucrarile voastre. :clapping:

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi