Postat 02 April 2010 - 08:44 AM
Salutare tuturor,
vin si eu cu o parere personala.
Pe piata sunt diferite modele de cuttere, in general cu lame de doua latimi, sau diferite truse cu lame schimbabile. Pentru activitati de modelism dar si alte actiuni mestesugaresti, folosesc un cutter cu lama lata, cu piesa metalica intermediara, cele cu buton din plastic pentru blocarea lamei fiind mai putin robuste. Daca rup des segmentele de lama, folosind totodata lame de calitate, treaba merge ok. Acesta este recomandat atat pentru cartoane cat si pentru plastice.
Am folosit si truse mici, am avut vreo 4, la majoritatea s-au rupt bucsele din plastic, pana la a gasi cutite cu bucse din bronz m-am multumit cu schimbarea lor. Manerele din aluminiu se pot refolosi cu succes in modelism, gasindu-si locul in cutia cu maimute.
Cand s-a deschis Auchan in Timisoara, am dat fuga si am luat o trusa mare, cu o gramada de lame si manere. Este adevarat ca multe lame din truse nu prea au utilitate, dar per ansamblu este foarte utila. Un coleg si-a cumparat bisturie si lame de la magazinul de tehnica medicala, eu am renuntat, deoarece personal mi se par prea fragile pentru materiale diferite de carton.