Forum Machete,Modelism,Hobby: Cum folosesc solutiile de decal de la agama - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cum folosesc solutiile de decal de la agama adhesol-tensol-hypersol

#1 Useril este offline   zeus 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 69
  • Inregistrat: 11-January 10
  • Interests:Modelismu'

Postat 12 March 2010 - 10:20 AM

Va salut,
poate s-a ma scis poate nu, eu am cautat dar nu am gasit nimic exact la subiect...

Tocmai am terminat prima macheta un warbird, l-am vopsit cu vopsea email mat deci nu am nici un luciu la avion, nu stiu daca sa-l dau cu lac sau nu si nu am nici cea mai mica idee daca se prind decalurile de el sau nu, am un set format din 3 solutii ptr decaluri adhesol-tensol-hypersol, si nu am idee cum sa le folosesc ptr ca nu mai am cutia de la ele cu specificatii.
Ma poate ajuta cineva?
Acesta este setul
Imagine atasata: decal_set_agama.jpg
Va multumesc

#2 Useril este offline   paul 

• Membru senior
  • Postari: 634
  • Inregistrat: 06-April 05

Postat 12 March 2010 - 11:05 AM

Eu le-am folosit cam cum scria pe cutie, adica: dau cu pensula pe locul unde pun decalul cu ceva adhesol, transfer decalul si apoi sterg surplusul. Dupa ceva timp (vreo 10 min) dau cu Tensol. Ei zic sa se dea cu Hipersol pt decalurile care nu reactioneaza la Tensol. Am dat intotdeauna pe suprafata lucioasa. Rezultatul mi s-a parut multumitor (totusi mi-a placut mai mult cand puneam decalurile cu o solutie de Future). Bafta!

Aceasta postare a fost editata de paul: 12 March 2010 - 11:29 AM

#3 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12670
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 12 March 2010 - 12:06 PM

Nu stiu daca ai citit asta: http://www.cartula.ro/Articole/Tehnici/N-D...pe-macheta.html
In primul rind, trebuie sa dai cu lac lucios pe macheta, cel putin in zonele unde vin puse decalurile. De preferinta, lacuieste zona intre panouri, nu numai strict unde vine pus decalul.
Apoi, trebuie sa testezi cum reactioneaza decalul la zemurile pe care le ai.
Prima solutie curata locul. Dupa ce pui decalul, apesi usor pe decal pentru a scoate tot lichidul de sub el, apoi stergi zona din jur. Dupa 30 secunde, un minut, nu mai mult (nu zece, e prea mult, decalul se usuca si nu mai reactiioneaza corect), dai cu cea de a doua solutie, dar atentie, putina, sa nu faca balta! Lasi sa se usuce. Daca apar pete "sticloase" dai cu cea de a doua solutie sau incerci una din metodele indicate mai sus.

#4 Useril este offline   zeus 

• Membru deplin

Postat 12 March 2010 - 01:34 PM

Multumesc si lui Paul si lui Z, functioneaza super. Se lipeste foarte bine si pe mat.

#5 Useril este offline   Razvan 

• Membru senior
  • Postari: 499
  • Inregistrat: 10-July 06

Postat 12 March 2010 - 06:26 PM

Nu face silvering pe suprafata mata?

#6 Useril este offline   zeus 

• Membru deplin

Postat 12 March 2010 - 11:21 PM

Vezi postareaRazvan, la 12 Mar 2010, 18:26, a spus:

Nu face silvering pe suprafata mata?

Daca as sti ce reprezinta silvering-ul, ti-as raspunde, mie imi place cum s-au lipit, toata treaba e sa ai rabdare, la pus decalul.

#7 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 14 March 2010 - 12:31 PM

Asta:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: tech_silvering_003.jpg
  • Imagine atasata: tech_silvering_011.jpg

#8 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 14 March 2010 - 05:21 PM

Vezi postareazeus, la 12 Mar 2010, 23:21, a spus:

Daca as sti ce reprezinta silvering-ul, ti-as raspunde, mie imi place cum s-au lipit, toata treaba e sa ai rabdare, la pus decalul.

@ Zeur - "Silvering" este defapt aerul care ramane intre decal si suprafata vopsita. Cu alte cuvinte, zonele perfect transparente ( si nu numai) al decalului au o nuanta argintie, asa cum ti-a postat Z-mare mai sus. Decalurile adera cel mai bine pe suprafate lucioase dar daca vopseaua mata este neteda si decalul de calitate, poti avea surprize placute. Eu am machete facute acum 12 - 13 ani, si ma mira un lucru, toate au fost vopsite cu pensula si erau vopsele mate. nici una nu are silvering. Si pe vremea aia nu le bibileam atita ca acum, si habar nu aveam de silvering. Mai sigur este sa aplici decalurile pe suparafete lucioase, asta te poate scutii de multe dezamagiri si bataie de cap.
A aparut dupa atitia ani o alta chestie dar numai la o singura macheta (Revell) decalurile sau ingalbenit in zonele albe si transparente, cele de la Italeri sunt in stare perfecta si acum. Am citit ca exista un remediu dar nu am inca timp sa ma ocup de problema asta.

#9 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 16 March 2010 - 01:55 PM

Da Tibi, ai dreptate. Aveam deacluri de la machetele luate "de la rusi" care aveau niste decaluri super! Mergeau pe vopsea mata de minune. Asa cum sunt acum cele de la Propagteam.
Pentru a inlatura nuanta galbena, trebuie expuse la radiatii UV (de exemplu, la Soare)

#10 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 16 March 2010 - 02:02 PM

Vezi postareaZ-mare, la 16 Mar 2010, 13:55, a spus:

Pentru a inlatura nuanta galbena, trebuie expuse la radiatii UV (de exemplu, la Soare)

Da, stiam de exact acest truc. Nu am apucat sa pun macheta in geam pentru ca ma tem ca nevastamea ai da una de "zboara" cind deschide fereastra. Cred ca-l aduc in cursul spatamanii la birou, aici am mai multe locuri mai putin "periculoase"!

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 16 March 2010 - 02:06 PM

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi