Forum Machete,Modelism,Hobby: In cruciada - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

In cruciada Diorama 1:72

#1 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 11 March 2010 - 09:32 PM

In sfarsit i-am facut poze, ati vazut-o la Alba, la expozitie dar nu stiati povestea.

Kit-uriel zunt Zvezda (englezii si barca) si Italeri (ospitalierul). Foarte greu de gasit pozitii non combative. Astia erau singurii cavaleri care se potriveau pentru perioada cruciadelor si care nu isi crapau capul unul altuia.

Nisipul este Vallejo vopsit cu email Revell, m-am gandit ca daca tot au facut ei un Africa sand nu are rost sa-l inventez eu. Cu apa m-am chinuit sa scot ceva albastru mai in larg si incolor la mal dar am renuntat. Ambitia era sa nu vopsesc fundul, sa reusesc sa scot nuanta doar din straturi foarte putin colorate. La mal fiind mai putine ar fi fost mai decolorat, in larg fiind mai multe ar fi fost mai albastru. Nu am reusit sa scot in probe ceva concludent, toate erau prea colorate, asa ca am facut mai putina apa vizibila, incolora. Valurile sunt facute cu efecte de apa de la Vallejo, spuma cu spuma de la Vallejo.

Imagine atasata: In_cruciada_01.jpg

Imagine atasata: In_cruciada_02.jpg

Imagine atasata: In_cruciada_03.jpg

Imagine atasata: In_cruciada_04.jpg

Imagine atasata: In_cruciada_05.jpg

Imagine atasata: In_cruciada_06.jpg

Imagine atasata: In_cruciada_07.jpg

Imagine atasata: In_cruciada_08.jpg

Povestea:

"Cat? Ca de obicei?"
"Nu, asta e la 25."
"25? Data trecuta a fost 10."
"Da, dar asta e fin, frantuzesc, nu spalatura din aia greceasca."
"Ia mai da-mi o data sa vad."
"Poftim!"
"Nu cumva l-ai botezat? Vezi ca te afuriseste sergentul la vecernie."
"Nu ar fi o problema, ca noi suntem din ceilalti. Oricum nu e botezat, e doar blagoslovit, si chiar de catre Episcop."
"Toate butoaiele cu 15. In regula?"
"Nici vorba. Sunt in pierdere. Mai jos de 23 nu discut."
"17 plus trei armuri de sarazini."
"Ce sa fac cu ele? 20 plus trei cai arabi, mai jos nu las si asta doar ca va cunosc si ca mi-ati salvat un unchi."
"20 plus un cal."
"Imi trebuie macar o pereche."
"18 plus o pereche."
"In regula, bata manusa."

Evident ca v-ati dat seama ce era in butoaie:

Imagine atasata: In_cruciada_09.jpg

Ca veni vorba de butoaie, sunt de la Crios, de, pentru care tin, pentru ca sa multumesc. Nu sunt fixate in nisip ca m-am gandit ca dupa expozitie i le dau inapoi. Nu i le-am dat, astept sa le ceara el sa imi aduca el aminte

Aceasta postare a fost editata de OlafTheViking: 11 March 2010 - 09:35 PM

#2 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 893
  • Inregistrat: 11-October 05

Postat 11 March 2010 - 09:53 PM

Frumoasa atat executia cat si povestea....
Cred ca niste Valdemar ti-ar sta bine in colectie... Super figurine ptr. evul mediu.... :gun:

#3 Useril este offline   alexie 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 11 March 2010 - 10:00 PM

Categoric este cea mai buna si cea mai gingasa lucrare iesita din Atelierele vikinge
:gun:

Ti-am facut observatia si la Alba : "Marinalii trebuiau facuti cu nasul rosu", seara ti-am aratat practic...degeaba.
Analiza textului
Nota 10 ca te-ai infranat si nu ai apelat la Google Übersetzung
Nota 4 ca nu dezvalui cum bagau caii

#4 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 12 March 2010 - 01:59 AM

Diafana intr-adevar lucrarea.
Adevar graieste Panzer Grenadier. L-am surprins tradand si uitandu-se pe saituri cu medievali. SSistii crapa de ciuda cand il vedea.
Si eu stau cu barca in depozit din lipsa de figurine (de fapt numai eu).

Voiam sa-ti spun ca ar fi trebuit sa mai pui ceva acolo. Un pietroi, un zid....ceva. In general la o contrabanda mica nu te intalnesti in mijlocul plajei (decat la mamaia).
Du-te pe la acvaristici sa vezi ce castele de-a gata sunt p-acolo. Omori gupii si helerii si ai castel.
In plus doi oameni nu trageau megacopaia aia pe nisip si ca sa ajunga unde e ii trebuia macar o yamaha de 30 de cai.

:gun: pentru ca te-ai aplicat putin cate putin sa faci ceva.

#5 Useril este offline   HIND 

• Membru senior
  • Postari: 624
  • Inregistrat: 02-October 06

Postat 12 March 2010 - 07:45 AM

Am avut prilejul sa o vad pe viu si va garantez ca arata deosebit. FELICITARI! :gun: :-) :blink:

#6 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 12 March 2010 - 07:59 AM

Salut Olafe,
O stiu si eu de la Alba dar felicitari inca o data. Pentru lucrare si pentru poveste. Si apa ti-a iesit destul de bine, nu prea aveai suprafata si adincime sa incerci treaba cu straturile. Oricum la urmatoarea incearca amestecul de gel cu Tamiya clear green si clear blue, cu care se amesteca si ramine transparent.
Cum ai facut micile valuri? adica ce "scula" ai folosit? sau te-ai uitat urit la gel si s-a incretit de spaima? :gun:
Multumesc si spor,
Bill :-)

#7 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 12 March 2010 - 09:36 AM

Vezi postareaOlafTheViking, la 11 Mar 2010, 21:32, a spus:

Nu i le-am dat, astept sa le ceara el sa imi aduca el aminte

Nu-mi aduc aminte ce sa-mi aduc aminte ca daca-mi aduc aminte, imi aduc aminte ca intradevar ti le-am dat, dar tot atat de bine imi aduc aminte ca ti le-am dat nerambursabile mai ales ca mai pot face si altele cu mare usurinta.
Scriu si aici carcoteala pe care ti-am livrat-o si personal respectiv asezarea total nefireasca a nisipului la prova navei atat in babord cat si in tribord.

Bafta!

#8 Useril este offline   OlafTheViking 

Postat 12 March 2010 - 09:42 AM

Vezi postareaPanzer_Grenadire, la 11 Mar 2010, 21:53, a spus:

Frumoasa atat executia cat si povestea....
Cred ca niste Valdemar ti-ar sta bine in colectie... Super figurine ptr. evul mediu.... :gun:

Multumesc. Cred ca mi-ar sta bine dar si cu mai putini bani in buzunar, aia au si piese metalice si rasini. Exceptionale de altfel dar la cat lucrez in ultima vreme stau si ma gandesc daca merita sa investesc.

Vezi postareaalexie, la 11 Mar 2010, 22:00, a spus:

Ti-am facut observatia si la Alba : "Marinalii trebuiau facuti cu nasul rosu",
...
Nota 4 ca nu dezvalui cum bagau caii

Mi s-a intarit terminat rosul de la Vallejo. Caii inotau pana la corabia mare care era ancorata in larg.

Vezi postareawurger, la 12 Mar 2010, 01:59, a spus:

Voiam sa-ti spun ca ar fi trebuit sa mai pui ceva acolo. Un pietroi, un zid....ceva. In general la o contrabanda mica nu te intalnesti in mijlocul plajei (decat la mamaia).

Du-te pe la acvaristici sa vezi ce castele de-a gata sunt p-acolo. Omori gupii si helerii si ai castel.

In plus doi oameni nu trageau megacopaia aia pe nisip si ca sa ajunga unde e ii trebuia macar o yamaha de 30 de cai.

Noroc cu Crios, ca nici butoaie nu ar fi avut si nici poveste. Cine a zis contrabanda, sunt afaceri legitime, cu taxele la zi, cod CAEN de comert ambulant cu vanzare preponderenta de bauturi alcoolice. Am un zid in lucru, de fapt vreo doua. Mai trebuie sa pun pe el niste prichindei din astia mici si gata. Barca e venita cu fluxul, acum e reflux, asa se explica si depunerea ciudata de nisip de langa borduri. :lazy:

Vezi postareaBill, la 12 Mar 2010, 07:59, a spus:

Salut Olafe,
O stiu si eu de la Alba dar felicitari inca o data. Pentru lucrare si pentru poveste. Si apa ti-a iesit destul de bine, nu prea aveai suprafata si adincime sa incerci treaba cu straturile. Oricum la urmatoarea incearca amestecul de gel cu Tamiya clear green si clear blue, cu care se amesteca si ramine transparent.
Cum ai facut micile valuri? adica ce "scula" ai folosit? sau te-ai uitat urit la gel si s-a incretit de spaima? :-)
Multumesc si spor,
Bill :blink:

Merci de aprecieri. Ideea era sa folosesc doar produse Vallejo si sa scriu un articol pe tema asta. Intre timp planul a suferit modificari. Eu am incercat amestec de Vallejo Still Water cu Vallejo Pacific Blue (apa de ocean) dar iesea mereu mult prea pigmentata. Oricum mai am o mini-diorama, probabil o postez azi sau maine unde mi-au iesit valurile mai bine si unde se vede ce culoare iesea apa chiar si cu putin pigment din ala de ocean. Pentru valuriel astea am folosit o spatula dreapta dar intre timp m-am perfectionat si am vazut ca merge mult mai bine cu o spatula convexa (ma rog concava pe partea cealalata). De fapt era o jumatate de sfera cu care atingi gelul ala (efecte de apa) si ridici spatula. Iti ramane un mot in sus. Poti sa-l vopsesti cu alb sau sa-l lasi asa. Am mai incercat si cu diverse straturi de apa, unul peste altul, retrase fiecare fata de precedentul mai spre larg, dar inaltimea stratului era cam mica, nu prea se vedeau.

#9 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 12 March 2010 - 10:03 AM

Vezi postareaOlafTheViking, la 12 Mar 2010, 09:42, a spus:

Barca e venita cu fluxul, acum e reflux, asa se explica si depunerea ciudata de nisip de langa borduri. :gun:

Bun raspunsul, dar nu pentru cine ti-a facut observatia. :-)

Bafta!

#10 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 13 March 2010 - 01:02 AM

Foarte faina diorama...ma bucur ca te-ai "urnit",la un moment dat credeam ca te-ai lasat . :gun:

#11 Useril este offline   OlafTheViking 

Postat 13 March 2010 - 01:54 AM

Eu muncesc foarte incet si foarte, foarte (ne)sigur.

Vezi postareacrios, la 12 Mar 2010, 10:03, a spus:

Bun raspunsul, dar nu pentru cine ti-a facut observatia. :gun:

Eu stiam si aparent nu numai eu. Intre timp si ipsosul s-a desprine pe alocuri si trebuie refacut.

#12 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 13 March 2010 - 06:58 AM

Vezi postareaOlafTheViking, la 12 Mar 2010, 09:42, a spus:

Merci de aprecieri. Ideea era sa folosesc doar produse Vallejo si sa scriu un articol pe tema asta. Intre timp planul a suferit modificari. Eu am incercat amestec de Vallejo Still Water cu Vallejo Pacific Blue (apa de ocean) dar iesea mereu mult prea pigmentata. Oricum mai am o mini-diorama, probabil o postez azi sau maine unde mi-au iesit valurile mai bine si unde se vede ce culoare iesea apa chiar si cu putin pigment din ala de ocean. Pentru valuriel astea am folosit o spatula dreapta dar intre timp m-am perfectionat si am vazut ca merge mult mai bine cu o spatula convexa (ma rog concava pe partea cealalata). De fapt era o jumatate de sfera cu care atingi gelul ala (efecte de apa) si ridici spatula. Iti ramane un mot in sus. Poti sa-l vopsesti cu alb sau sa-l lasi asa. Am mai incercat si cu diverse straturi de apa, unul peste altul, retrase fiecare fata de precedentul mai spre larg, dar inaltimea stratului era cam mica, nu prea se vedeau.

Multumesc de lamuriri Olafe. O rugaminte mai am, poti sa-mi faci o poza de la apropiere la valuri? sa mai studiez forma lor.
Multumesc,
Bill :gun:

#13 Useril este offline   americanul 

• Membru senior
  • Postari: 355
  • Inregistrat: 25-October 09

Postat 13 March 2010 - 08:40 AM

domnul meu, carcotelile isi au rolul lor, noroc ca cel care gandeste lucrarica reuseste sa aiba raspuns la toate ca doar nu degeaba a stat aplecat peste masa de lucru :gun:

#14 Useril este offline   OlafTheViking 

Postat 13 March 2010 - 11:04 PM

Vezi postareaBill, la 13 Mar 2010, 06:58, a spus:

Multumesc de lamuriri Olafe. O rugaminte mai am, poti sa-mi faci o poza de la apropiere la valuri? sa mai studiez forma lor.

Vrei musai sa vezi cum s-a desprins ipsosul? :gun:

Imagine atasata: In_cruciada_10.jpg

Imagine atasata: In_cruciada_11.jpg

Imagine atasata: In_cruciada_12.jpg

Uite si incercarile, cu straturi sucesive de apa:

Imagine atasata: In_cruciada_13.jpg

Imagine atasata: In_cruciada_14.jpg

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul