Forum Machete,Modelism,Hobby: Culori TA 154 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Culori TA 154

#1 Useril este offline   blue wolf 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 243
  • Inregistrat: 13-March 06

Postat 10 March 2010 - 12:43 AM

Am tot cautat dar nu am gasit asa ca va-s ruga sa ma ajutati la vopsirea unui TA 154. Ma intereseaza in special zona trenurilor de aterizare cu tot ce cuprinde ea. Deasemenea daca are cineva instructiunile de asamblare de la kitul dragonez la 48, ma intereseaza partea cu asamblarea cocpitului. Multumesc anticipat. :gun:

#2 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 10 March 2010 - 08:27 AM

Salut,
Trenul de aterizare e in RLM 02 si jambele si baia trenului. In rest exista mai multe variante dar toate in RLM 76 cu pete de RLM 75, in mai multe scheme de vopsire.
Iata si instructiunile kitului Dragonez
TA 154

Spor,
Bill :gun:

#3 Useril este offline   blue wolf 

• Membru senior
  • Postari: 243
  • Inregistrat: 13-March 06

Postat 11 March 2010 - 01:16 AM

Multumesc Bill!
Acuma cu RLM 02 caut culoarea " mai apropiata de adevar "; in instructiunile pe care le-am gasit la link-ul postat de Bill lui 02 ii corespunde de la model master nr 1592, cautand pe internet RLM 02 am dat de un tabel facut de cineva pe o coala de hartie si de acolo am tras concluzia ca XF-ul 22 de la tamiya se apropie mai mult de 02 ( prezentat ca adevarat in tabel ) decat un model master care nici macar nu are trecut codul. Spuneti-mi daca am dreptate sau nu si daca cumva XF-ul este email ( nu lucrez MOMENTAN cu acrilice ).

P.S. Jantele sunt vopsite tot cu RLM 02?

#4 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 11 March 2010 - 08:27 AM

Salut Bw,
Jabtele erau, foarte probabil, negru satinat. Cit despre vopselele Tamiya, nu stiu daca au vreun echivalent decent pentru RLM 02, din cite vad eu intr-un tabel, nu
RLM 02 - Grau -este un gri-verzui palid.
Imagine atasata: me109_15.jpg
Cam ce vezi in poza asta, desi e un RLM refacut la un Me 109 dintr-un muzeu.
Eu nu m-as crampona de vopselele Tamiya care la RLM-uri au tot felul de combinatii elucubrante, ci as lua o vopsea dedicata de 02 din care gasesti la Gunze, Agama, Vallejo sau emailuri de la Model Master si din nou Agama.
Daca insisti pe Tamiya, eu cred ca XF sunt tot acrilice, aici te pot ajuta colegii care au lucrat mai mult cu ele.
Spor,
Bill

#5 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12674
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 11 March 2010 - 10:10 AM

Pentru RLM 02 ai culoare dedicata de la Agama (N6M), Model Master (MM 2071) sau un amestec simplu de la Revell (95%Revell 45+5%Revell 05). Tamiya nu are RLM 02 si nic RLM-uri!

Citeaza

XF-ul 22 de la tamiya se apropie mai mult de 02
In nici un caz! Acel RLM Grey este un fel de RLM 66. Intre RLM 02 si RLM 66 exista o confuzie mai veche, provenind de la schimbarea culorii interiorului cocpitului. Din pacate, habar nu am de ce persista inca, dupa atitia ani!

Citeaza

XF-ul este email
Nu, este acrilic.E drept un acrilic mai deosebit decit cel de la Aeromaster, de exemplu. Nu se dilueaza cu apa, ci cu o solutie de alcool izopropilic, cu ...Nitrosolv si "benzina" de bricheta (neofalina).
Jambele, baia trenului sunt in RLM 02 iar jentile in negru.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi