Razvan, la 21 Mar 2010, 21:33, a spus:
Nenorocire mare s-a abatut asupra mea. Dupa vopsire am lacuit mandretea mea de avion si am vrut sa experimentez evidentierea panourilor .Toate bune si frumoase , am facut o spalare folosind vopsele de ulei diluate cu ,,Zippo" , am asteptat 5 minute si pregatit cu un intreg arsenal format din betisoare de urechi si servetele am purces la eliminarea surplusului.Surpriza , macheta a ramas patata cu vopseaua de ulei si neam sa mai iasa la lumina.Exista vreo ,,zeama'' cu care sa curat surplusul, sau trebuie sa reiau vopsirea?
Multumesc frumos
Incearca sa scoti petele cu pasta de lustruit Tamiya ( Tamiya Compound Corse sau Fine ). Daca zici ca ai dat lac, eu cred ca scoti petele fara probleme. Sfatul meu este sa folosesti un T-Shirt (preferabil de bumbac) vechi dar curat si sa pui putina pasta. Curatarea/lustruirea se face circular si nu trebuie sa apesi tare. Daca pe material incepe sa apara culoarea machetei te opresti! Atentie si cum lustruiesti peste decaluri. Dupa ce ai curatat macheta complet o speli cu detergent de vase si apa calda. Pentru a curata mai bine si panourile de excesul de pasta foloseste o periuta de dinti sau o pensula mai tare. Dupa uscare poti sa reaplici un nou strat de lac daca este nevoie.
Succes!