Daca esti atras de partea de realism si aspect `uzat` al modelelor si vrei ca autovehiculele sa nu mai arate ca niste jucarii poti sa incepi sa aplici pe modelele tale toate tehnicile de weathering folosite pentru blindate, avioane, etc despre care poti citi o gramada de lucruri aici pe forum. Tehnicile de imbatrinire dau un aspect uzat personal si `artistic` modelelor tale si le fac sa arate mult mai putin a jucarii. Din postarea ta nu imi dau seama de aria de interes dar personal iti recomand kiturile de masini,camionane,etc care le gasesti la scara 1/35 din plastic sau rasina de la o gramada de producatori consacrati. Poti sa incepi (cred pentru ca nu am incercat) sa dai un aer realist si asa ziselor `diecast` dar personal vad acest demers destul de futil din cauza slabei reproduceri a modelelor si a lipsei de detalii.La acest post probabil ca o sa fiu repede contrazis de faptul ca o masina nu trebuie sa aiba weathering ca un blindat ca ea poate fi curata etc. Ei bine eu vorbesc si de alt aspect si aici ma refer in principal de umbre. Pentru ca macheta sa aiba un aspect realist si sa nu fie doar un `bulgare` alb sau ce culoare vreti trebuie sa aiba umbre. Aici intervine una din marile deosebiri din punctul meu de vedere intre jucarii si machete. La aceasta scara mica ochiul uman trebuie `prostit` si pentru cei care nu cred in ceea ce spun ii rog sa se duca intr-un showroom sa arunce un ochi pe o masina nou nouta si sa imi spuna cite linii `negre` au vazut initre usi si caroserie, etc.
thedude, la 8 Mar 2010, 01:57, a spus:
Se pare ca nu sunt fani ai machetelor de genul asta pe forum. V-as ruga, daca se poate, sa ma indrumati spre alte forumuri. Stiu ca sunt mai mult obiecte decorative, dar eu totusi le prefer pe cele care sunt bazate pe un model care a existat/exista in realitate(cele din pozele pe care le-am postat nu am reusit sa aflu ce sunt, in afara de broscuta, bineinteles, iar cea de teren banuiesc ca ar fi un m461) . Deocamdata detin doar doua machete, un renault 4 si un renault estaffete(model produs si de dacia in 872 de exemplare), si mi-as dori mult sa aflu cum se fabrica, de ce materiale si scule as avea nevoie si de unde sa le procur.
Aceasta postare a fost editata de orogos: 08 March 2010 - 09:25 AM