Tamiya mi se parea atunci un nume egal cu calitatea
Asa ca am colectionat ceva machete de la ei pana sa imi dau seama cat de slabute sunt
1975!!!
![:bang:](http://www.cartula.ro/forum/public/style_emoticons/default/diablo.gif)
Nici nu eram nascut atunci
Cred ca la vremea aia erau o nebunie dar totusi ca Tamiya sa le scoata fara modificari si dupa 2000 mi se pare neseriozitate
Deci trebuie sa vad si partea buna am cateva machete pe care pot sa le stric cum vreau si nu o sa sufar deoarece nu am dat multi bani pe ele
Printre acesta este si Stug IV sau kit 35087 produs in 1975
La el se adauga de Eduard setul photoetch (pentru Italeri) + schurzen ) luate la superpret de pe hannants
Kitul are parti unde se simte vechimea - teava de tun oribila si cupola comandantului (nu sunt hotarat daca mai merita investitia unei tevi de metal si unui Part)
Docamdata cum se vede in poze sunt in faza de invartit in jurul modelului - mai incercam ceva mai lipim o piesa
Avand in vedere ca nu vreau sa mai bag bani in senile am zis ca incep cu partea de jos unde o sa lipesc senile originale de vinil si o sa le fixez cu ace de seringa deci trebuie sa termin prima data partea de jos.
Am incercat sa dau suprafetei blindajului putina adancime prin aplicarea de ciment de la revell diluat in tub (cu alb) si cu tamiya (incolor). Nu este gata procedura urmeaza sa folosesc un dremel ca sa simulez adanciturile in metal. Saukopf-ul a primit un tratament mai dur si de asemenea placile de ciment din fata blindajului central.
Sunt curios cum o sa apara blindajul dupa ce il dau cu grund - vi se pare ok?
A trebuit sa ii fac sponsoanele deoarece Tamiya nu a auzit de asa ceva iar un fender am incercat sa-l subtiez prin slefuire pentru a-l indoidar m-am lasat pentru ca era sa il pierd.
Jumatatea de jos este foarte saraca in detalii asa ca va trebui sa o murdaresc rau de tot ca sa nu se vada acest lucru
A fost de asemenea prima mea experienta cu photoetch-urile nu intodeauna fericita. Pentru lipit folosesc Gator si era sa il arunc prima data pentru ca nu lipea iar piesele se desprindeau. Cu ocazia aceasta am descoperit ca da efecte mai bune diluat cu apa decat la consistenta la care vine in tub. Acum e ok
Foloseste cineva letcon electric sau cu gaz pentru lipit photoetchuri?? Ar putea sa ne spuna diferenta. Am vazut ca exista pe hobbyx un astfel de aparat dar am citit ca sunt foarte sensibile.
Cam atata deocamdata
![:bang:](http://www.cartula.ro/forum/public/style_emoticons/default/drinks.gif)