Va prezint ultima mea macheta, pe care sper sa o termin in curand. As fi stat pana la final, dar topicul deschis de Marhaba despre implicare/neimplicare pe forum m-a convins sa postez chiar din timpul constructiei.
Semi-senilatul Sonderkraftfahrzeug 251 (SdKfz 251) a fost produs pe toata perioada razboiului al doilea mondial. Au fost 4 variante: A,B,C si D cu diferite sub-variante. Ideea de baza a fost construirea unei masini pentru transportul soldatilor, care sa ofere acestora o minima protectie. Primele doua versiuni au fost construite in numar destul de mic.
Varianta C, introdusa la mijlocul anului 1940, a fost construita destul de intensiv, desi avea un design complex, cu multe suprafete inclinate. O trasatura distinctiva fata de modelele A si B era forma plata a placii frontale de protectie a motorului, mult mai usor de produs. Flapsurile de ventilatie a motorului erau protejate de capace blindate, astfel incat puteau fi lasate deschise chiar si in conditii de lupta.
Un numar de 4.650 Sd. Kfz. Ausf A,B si C au fost produse intre iunie 1939 si septembrie 1943.
Pentru Varianta D s-a folosit un design mult mai simplu, usor de recunoscut prin forma plata a usilor din spate.
PaK 36 (Panzerabwehrkanone 36) era un tun anti-tanc care folosea proiectile cu calibrul 3.7 cm. Produs de Rheinmetall in 1936, si-a facut debutul in Razboiul Civil din Spania. Prin 1940 era deja o arma cu o putere de foc depasita si facea cu greu fata tancurilor aliate. A fost inlocuit de PaK 40 de 5 cm pe la mijlocul anului 1940.
N.B. Am folosit info de la http://modelingmadness.com/scotts/misc/mil...dragon/7371.htm
Kitul, asa cum ne-a obisnuit Dragon de ceva vreme in Braille scale, este unul extraordinar si rivalizeaza cu scarile mai mari in detalii si acuratete. Singura problema este inmatricularea; din pacate Dragon ofera doar un vehicul: "Unitate neidetificata" - Frontul de Est 1942. As fi vrut sa fac o alta masina, insa nu am gasit nici o poza clara cu aceasta varianta 'nituita'. Asa ca voi face modelul propus de Dragon, care nu imi displace foarte tare: culoare de baza panzer grey cu camo dunkelgelb, totul vopsit la pensula.
Acest kit este primul la care voi folosi uleiuri la weathering.
Multumesc pentru atentie!
Aceasta postare a fost editata de florinjenica: 04 March 2010 - 03:42 PM