Forum Machete,Modelism,Hobby: Sd.Kfz. 251 Ausf C & PaK 35/36 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sd.Kfz. 251 Ausf C & PaK 35/36 Dragon 1/72

#1 Useril este offline   florinjenica 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 98
  • Inregistrat: 31-May 09

Postat 04 March 2010 - 03:40 PM

Salut prieteni,

Va prezint ultima mea macheta, pe care sper sa o termin in curand. As fi stat pana la final, dar topicul deschis de Marhaba despre implicare/neimplicare pe forum m-a convins sa postez chiar din timpul constructiei.

Semi-senilatul Sonderkraftfahrzeug 251 (SdKfz 251) a fost produs pe toata perioada razboiului al doilea mondial. Au fost 4 variante: A,B,C si D cu diferite sub-variante. Ideea de baza a fost construirea unei masini pentru transportul soldatilor, care sa ofere acestora o minima protectie. Primele doua versiuni au fost construite in numar destul de mic.

Varianta C, introdusa la mijlocul anului 1940, a fost construita destul de intensiv, desi avea un design complex, cu multe suprafete inclinate. O trasatura distinctiva fata de modelele A si B era forma plata a placii frontale de protectie a motorului, mult mai usor de produs. Flapsurile de ventilatie a motorului erau protejate de capace blindate, astfel incat puteau fi lasate deschise chiar si in conditii de lupta.

Un numar de 4.650 Sd. Kfz. Ausf A,B si C au fost produse intre iunie 1939 si septembrie 1943.

Pentru Varianta D s-a folosit un design mult mai simplu, usor de recunoscut prin forma plata a usilor din spate.

PaK 36
(Panzerabwehrkanone 36) era un tun anti-tanc care folosea proiectile cu calibrul 3.7 cm. Produs de Rheinmetall in 1936, si-a facut debutul in Razboiul Civil din Spania. Prin 1940 era deja o arma cu o putere de foc depasita si facea cu greu fata tancurilor aliate. A fost inlocuit de PaK 40 de 5 cm pe la mijlocul anului 1940.

N.B. Am folosit info de la http://modelingmadness.com/scotts/misc/mil...dragon/7371.htm

Kitul, asa cum ne-a obisnuit Dragon de ceva vreme in Braille scale, este unul extraordinar si rivalizeaza cu scarile mai mari in detalii si acuratete. Singura problema este inmatricularea; din pacate Dragon ofera doar un vehicul: "Unitate neidetificata" - Frontul de Est 1942. As fi vrut sa fac o alta masina, insa nu am gasit nici o poza clara cu aceasta varianta 'nituita'. Asa ca voi face modelul propus de Dragon, care nu imi displace foarte tare: culoare de baza panzer grey cu camo dunkelgelb, totul vopsit la pensula.

Imagine atasata: 7371.jpg

Acest kit este primul la care voi folosi uleiuri la weathering.

Imagine atasata: _MG_9759.JPG Imagine atasata: _MG_9763.JPG Imagine atasata: _MG_9782.JPG Imagine atasata: _MG_9783.JPG

Multumesc pentru atentie!

Aceasta postare a fost editata de florinjenica: 04 March 2010 - 03:42 PM

#2 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior
  • Postari: 1496
  • Inregistrat: 02-August 05
  • Interests:The One True Scale.
    Scara 1:48.

Postat 04 March 2010 - 03:51 PM

Te salut, Florin.
Vorbele flamboaiante... ti le-am adresat, pe alte meleaguri.
Un alt link util pentru cei interesati, ar putea fi acesta, catre o recenzie destul de exhaustiva a intregii serii de 251 Dragon :

http://www.onthewaymodels.com/reviews/Drag...z251_series.htm

..................

PS. Te rog, la urmatoarea sedinta foto, sa-ti inchizi diafragma la maxim. Nu depasi 100ASA, nu conteaza timpul de expunere.
Foloseste un stativ.

Aceasta postare a fost editata de DRAGOS: 04 March 2010 - 03:59 PM

#3 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'
  • Postari: 1066
  • Inregistrat: 03-April 06
  • Interests:In secial 1/72.

Postat 05 March 2010 - 02:22 AM

Bravo Florin!
Foarte ingrijit lucrat si pozele bune. Felicitari pentru alegearea acestei scari minunate.
Urechile din foto-etch din fata nu prea sunt la locul lor, poate mai verifici intr-o carte. Au aparut la var. D. Scoate-le si pastraza-le cu grija. Sunt rare si o sa-ti trebuie la D-uri. :bang:

#4 Useril este offline   florinjenica 

• Membru deplin

Postat 05 March 2010 - 07:46 AM

Mersi, Cata! Ma bucur mult sa te vad din nou pe forum.

Am consultat cartile si se pare ca existau acele urechi pe Ausf C.

Imagine atasata: 1_crop.JPG Imagine atasata: 3_crop.JPG

Aceasta postare a fost editata de florinjenica: 05 March 2010 - 07:48 AM

#5 Useril este offline   florinjenica 

• Membru deplin

Postat 05 March 2010 - 09:36 AM

Later edit: oricum, vad ca le-am pus prost (dragon instructions), trebuia mai in fata. Acum imi par si un pic disproportionate, cam mari. Cred ca le dau jos, totusi :)

#6 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'

Postat 05 March 2010 - 11:04 AM

Minunat ca ai gasit C-uri cu urechi! :bang:
Dar, vezi ca tu faci un C Rivetted Version si ne arati poze cu cu C welded! :bang:
Varinta cu nituri sunt dintre primele C-uri care sigur nu aveau urechi.
Din memorie: Riveted au fost produse pe la o fabrica care facea poduri sau cam asa ceva si care avea tehnologie de asamblare numai pe nituri probabil la scurt timp fabrica a primit tehnologia de sudura a placilor groase si a produs C si D-uri si poduri pana la sfarsit. :bang:

Aceasta postare a fost editata de Cata: 05 March 2010 - 11:12 AM

#7 Useril este offline   florinjenica 

• Membru deplin

Postat 05 March 2010 - 11:09 AM

Drept zici! :bang:

#8 Useril este offline   florinjenica 

• Membru deplin

Postat 10 March 2010 - 08:52 PM

Buna seara,

Am vopsit cauciucurile (Vallejo dark rubber) si senilele (acrilice, tot Vallejo), pe care le-am spalat cu tempera si la final cu umbra arsa ulei. Urmeaza si alte tratamente, mai incolo.

Am dat vopseaua de baza si modelul camo. Din ce imi arata Dragon, acesta pare dat in graba, pe front, peste panzer gray. Paradoxal, e foarte greu sa reproduci genul asta de model neregulat cat mai credibil; am stat o jumatate de zi pe el. Fara nici un pic de weathering arata destul de bine, cred. Greul de-abia acum incepe...

Daca aveti de dat cu parerea, nu ezitati.

Imagine atasata: 08.jpg
Imagine atasata: _MG_9802.JPG Imagine atasata: _MG_9804.JPG

#9 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior

Postat 11 March 2010 - 06:37 AM

Mult apreciez, modul in care abordezi acest proiect !
Ai grija sa omori contrastul dintre stratul de baza si dungi.
Ti-as sugera sa inlocuiesti indicatoarele de gabarit, cu unele fabricate din sarma. Chiar daca cele din kit sunt frumusele, arata totusi grosolan in scara asta.
Bravo !

#10 Useril este offline   florinjenica 

• Membru deplin

Postat 11 March 2010 - 08:33 AM

Mersi Dragos,
Contrastul o sa-l mai reduc un cu niste filtre.
Apoi voi incerca "mizeriile" pe care le face omu' asta aici :) Il recomand tuturor novicilor care vor initiere in tehnici uleioase.
Si mie mi-au sarit indicatoarele alea in ochi. Am sa le schimb.

Rasfoind cartuliile de la tine, am dat peste modelul meu de camuflaj rusesc, insa pe un model welded.

Imagine atasata: untitled_crop.JPG

Aceasta postare a fost editata de florinjenica: 11 March 2010 - 08:33 AM

#11 Useril este offline   florinjenica 

• Membru deplin

Postat 11 March 2010 - 05:16 PM

gata indicatoarele de gabarit. bilele sint din pâine peste care am dat adeziv si lac. improvizatie nerecomandata bolnavilor de nervi :)

Imagine atasata: _MG_9814_crop.JPG

Aceasta postare a fost editata de florinjenica: 11 March 2010 - 05:16 PM

#12 Useril este offline   Degrelle 

• Membru senior
  • Postari: 616
  • Inregistrat: 09-April 07

Postat 11 March 2010 - 05:22 PM

Frumos! Mai ales ca e vorba de scara "orbilor"...Imi tremura mana numai cand ma uit la indicatoarele de gabarit :)

#13 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior

Postat 11 March 2010 - 06:09 PM

Vezi postareaflorinjenica, la 11 Mar 2010, 17:16, a spus:

... improvizatie nerecomandata bolnavilor de nervi...

Salutam !
Pai, in asta consta toata distractia, atunci cand POHTESTI CU ADEVARAT sa iei scara orbilor in serios...
Chestia cu painea poti s-o patentezi. Mie nu mi-ar fi trecut in veci, prin creerasi.
Io am facut bilutele de la indicatoare prin acumulare succesiva de vopsea lucioasa, sau ciano ( tensiune superficiala, carevasazica ).
Bravo lu' matale.

#14 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'

Postat 13 March 2010 - 10:03 AM

Bravo florine! Superb! :gun:
Prin Rusia multe din camuflaje erau facute cu noroi peste griul german, deci nu trebuie ca vopsirea sa iasa "perfect la dunga" ci chiar imperfect. Vezi totusi ca negrul la cauciucuri trebuie sa iasa negru pe care-l deschizi cu pigment mai bine decat cu vopsea. Dupa cum vezi in poza ta daca sifonezi putin aripile din fata ai scapat si de indicatoare. La momentul actual mai ai cateva piese lipsa pe lateral si cabluri pe la lumini, de aranjat putin farurile, trebuie sa te uti pe un plan sa vezi unde aripile erau din bucati si sa tai acolo unde ele se imbina...
Spor la treaba!
Cata

#15 Useril este offline   florinjenica 

• Membru deplin

Postat 19 March 2010 - 05:00 PM

Ce-am mai facut:

- am montat indicatoare gabarit
- lac semi gloss Tamya TS spray
- spalari cu vopsea ulei: diverse nuante de umbra arsa, negru pe la imbinari; nuante mai deschise, mai prafoase pe suprafetele mai mari.
am remarcat si eu ca sint mult mai usor de controlat decat spalarile cu acrilice, iar efectul e mult mai subtil.
- uneltele vopsite si puse la locul lor

Poza e cam naspa din cauza lacului lucios.

Spor!

Imagine atasata: _MG_9854_crop.JPG

#16 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 19 March 2010 - 06:45 PM

In mod normal,nu m-as fi bagat,DAR ,dupa ce-am remarcat ca te pregatesti pt o a doua intrare in Braille Scale Competition,am trecut peste "chestia" aia cu Pz IV F1...E de admirat ambitia ta de a te baga in acest concurs,eu nu m-am simtit niciodata in stare...
Plec de la premiza ca macheta inca nu e finalizata[ca vopsire]:
1.Toba de esapament trebuie vopsita ruginiu.
2.Partea metalica a sculelor e prea lucioasa,ar trebui sa le dai un wash cu negru.
3.Wash-ul cu uleiuri inchise ti-a acentuat si mai mult diferenta intre culori la camo...ai mai putea incerca un wash cu ceva de culoarea prafului...
4.Senilele,galetii si rotile sunt prea lucioase...ceva pigmenti ar fi mai mult decat bineveniti.
5.Probabil din cauza camo-ului,majoritatea niturilor se cam "pierd"...nu stiu ce-ai mai putea face ,in afara de a le "puncta" cu ruginiu,fiecare in parte,urmat de un dry-brush cu metalic.

Ti-am spus toate acestea tocmai din cauza ca pretentiile in acest concurs sunt foarte mari,altfel nu m-as fi "riscat"...
Succes!!

#17 Useril este offline   florinjenica 

• Membru deplin

Postat 19 March 2010 - 09:31 PM

Dani, mersi ca te-ai "riscat". Din partea unui confrate braillist atat de valoros, e un compliment.

Sint magulit ca activitatile mele modelistice iti trezesc interesul, chiar si pe alte meleaguri. Participarea la competitii gen BSMC iti dau masura a ceea ce poti cu adevarat, dincolo de vorbele uneori prea magulitoare ale colegilor. Eu mi-am luat-o peste bot prima data (pe buna dreptate), acum vreau sa scot ceva mai bun. Nu particip din vanitate, iar placerea modelitului e nestirbita.

Cat despre cele semnalate de tine, sint corecte, insa, dupa cum singur ai remarcat, topicul meu prezinta o macheta in constructie. Multumesc, oricum, pentru sugestii, am sa tin cont de ele.

Spor si tie!

#18 Useril este offline   dani 

• Membru senior

Postat 19 March 2010 - 10:53 PM

Florine,ma bucur ca cele spuse de mine nu te-au deranjat...nu e stilul meu sa fiu carcotas,incerc doar sa ma fac util.
M-am bucurat c-ai spart gheata ,aici,cu aceasta mica bijuterie,la fel de detaliata ca un kit 1/35 .Am si eu vreo 4,dar inca nu m-am incumetat sa ma apuc de ele,tocmai din cauza nrului mare de piese minuscule.Pt asta... :hi:

In privinta interesului fata de activitatile tale modelistice de pe alte meleaguri,te inseli...eu sunt un pasionat[spectator] al lucrarilor din acest concurs,de unde-sa fiu sincer-fur cam tot ce se poate fura,mai putin partea cu pe-urile.La faza asta parca am doua maini pe stanga... :good: :blink: :wacko:

"Nu particip din vanitate, iar placerea modelitului e nestirbita. "-ma bucur sa aud asta ,eu idem :hi: .O singura data m-am "riscat", la un "concurs" pe unosettandue,si atunci la sfatul unui amic italian[care mi-a si trimis o poza cu o macheta lucrata de "altcineva"],tocmai pt a pune capat unei disensiuni ciudate.

Spor si mult succes!!!

#19 Useril este offline   florinjenica 

• Membru deplin

Postat 29 March 2010 - 05:45 PM

Salut,

Am mai facut niste spalari, am mai uzat-o/murdarit-o. Ar mai fi ceva de prafuit pe la galeti si pe la cauciucuri, plus mici chestii de retusat. Scopul pozei a fost sa vad cam ce-i lipseste. MG de montat si e cam gata...

Spor tuturor!

Imagine atasata: _MG_0002.JPG

Aceasta postare a fost editata de florinjenica: 29 March 2010 - 05:46 PM

#20 Useril este offline   dani 

• Membru senior

Postat 30 March 2010 - 12:02 AM

Acum e alta viata...aplica-i pe galeti, acelasi "tratament"ca si pe rotile din fata ,pune-i MG-ul si e ok.Eu zic sa-i lasi cauciucurile asa cum sunt,nu le mai prafui,arata foarte bine si asa.

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi