Forum Machete,Modelism,Hobby: Zapada in/pentru diorame - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Zapada in/pentru diorame Ajutor

#1 Useril este offline   anakinu 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1077
  • Inregistrat: 14-March 08
  • Interests:Rock ,modelism,bere

Postat 04 March 2010 - 12:24 PM

Bun gasit tuturor!
Am o mare rugaminte :lucrez la prima(sper nu si ultima)mea diorama...Am citit articolul Vantoare de provizii si am gasit un lucru interesant:Zapada=apa+aracet+bicarbonat.
Cum se face amestecul?Se amesteca toate odata?Sau apa cu aracetul,apoi se presara bicarbonatul? Cum se aplica?Cu pensula sau altfel?
Va multumesc mult ! :bang:

#2 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 04 March 2010 - 12:53 PM

Banuiesc ca se presara bicarbonatul si se fixeaza cu aracet diluat. Banuiesc doar.

#3 Useril este offline   kamikaze 

• Membru senior
  • Postari: 308
  • Inregistrat: 28-September 05
  • Interests:Prea multe... prea putin timp

Postat 04 March 2010 - 02:43 PM

Din ce imi aduc eu aminte, se amesteca toate si apoi se aplica pe unde doresti. Dar ca sa nu vorbesc aiurea, am cautat si am gasit asta: http://plamo.outther...read.php?tid=21

#4 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 04 March 2010 - 02:45 PM

1.Aracet diluat cu putina apa (nu exagerat), aplicat ca si baza si la "liant".
2.Presarat bicarbonat de sodiu
3.Pulverizez aracet diluat mult cu apa (cu ajutorul unei sticlute de parfum cu atomizor)-atentie se infunda rapid daca dilutia nu e buna.
4.Repet pasul 2
5.Elimin excedentul de "zapada" din locurile in care nu a facut priza buna
etc, etc

In esenta sunt necesari doar doi pasi (cel putin eu unul asa am facut), daca insa vrei sa ai si grosime mai mare la stratul de "zapada", fie aplici in prealabil aracet amestecat cu putin gips (pe care-l si texturezi putin) iar ulterior presari bicarbonatul (pe suprafata inca umeda-pentru legatura), fie folosesti ceea ce am scris mai sus.
Prima metoda e putin mai laborioasa, insa am avantajul controlului zonelor de depunere mergand cu brio in cazul in care vrei sa reprezinti zapada depusa in straturi, sau de o grosime relativ mica.

Nu e complicat deloc, cu putina practica trebuie sa ai un rezultat pe masura.

Acum am vazut si postarea lui Kamikaze :bang:
Merge perfect si asa , insa "stralucirea" zapezii obtinute o scoti cu ajutorul lacului lucios, aplicat cu atentie; din incercarile mele- fara lac- aveam doar o masa relativ terna, fara stralucire.

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 04 March 2010 - 02:50 PM

#5 Useril este offline   kamikaze 

• Membru senior
  • Postari: 308
  • Inregistrat: 28-September 05
  • Interests:Prea multe... prea putin timp

Postat 04 March 2010 - 04:38 PM

Vezi postareaAdiP, la 4 Mar 2010, 14:45, a spus:

Merge perfect si asa , insa "stralucirea" zapezii obtinute o scoti cu ajutorul lacului lucios, aplicat cu atentie; din incercarile mele- fara lac- aveam doar o masa relativ terna, fara stralucire.

Adica pentru stralucire amesteci lac lucios in compozitie sau dai peste bicarbonat? Am vazut ca unii dau cu fixativ ( atat pentru stralucire cat si pentru fixare). O sa fac o proba sa vad cum merge.

#6 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior

Postat 04 March 2010 - 06:57 PM

Pentru stralucire, lacul il aplic cu o pensula rotunda, "culegand" anumite zone. Prefer sa evit ca toata suprafata sa fie stralucitoare ca un banut.
E cam acelasi lucru ca si la reprezentarea ghetii, ma rog, cu exceptia materialului folosit; esenta e sa ramana la final cateva diferente -fie cromatice fie de "contrast".
Cred ca ar trebui sa mearga bine si fixativul (aplicat din spray) atunci cand ceea ce vrem sa se vada este o zapada inghetata la suprafata (ca o crusta) datorata unui vant rece de peste noapte sa zicem (sper ca m-am exprimat pe-nteles), insa cu siguranta merge pentru fixare. Nu am folosit inca fixativ, insa cu siguranta o voi incerca si eu.
Mi-ai dat o idee buna, merci.

#7 Useril este offline   alexie 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 04 March 2010 - 09:42 PM

La prima diorama cu zapada am sigilat cu lac Sinto Peinture spray...dupa doi ani peisajul hibernal se ingalbenise (ca nicotina pe perdele), am "vopsit" doua-trei maini cu zeama de aracet cu bicarbonat, de atunci fug de fixarea cu lac cand vine vorba de zapada. Trebuie sa veniti cu argumente solide (in romana) pentru a reusi sa trec peste aceasta trauma.
P.S. anakinu, daca nu esti in criza de timp merita sa cauti "zapada" de la Noch, are o stralucire naturala

#8 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 04 March 2010 - 10:43 PM

Citeva linkuri:
http://www.armorama.com/modules.php?op=mod...1107&page=1
http://www.hfmodeling.com/modules.php?op=m...7561&page=1
http://www.armorama.com/modules.php?op=mod...0892&page=1
La moda acum sunt asa numitele micro-baloons http://www.armorama.com/modules.php?op=mod...8114&page=1 , un fel de sfere foarte mici din ceva rasina (?)
Se mai foloseste si bicarbonat amestecat cu future.

#9 Useril este offline   anakinu 

• Membru senior
  • Postari: 1077
  • Inregistrat: 14-March 08
  • Interests:Rock ,modelism,bere

Postat 04 March 2010 - 11:30 PM

Va multumesc tuturor!Sper sa obtin ceva frumos :bang:
P.S.Alexie,sunt in criza de bani...ca majoritatea romanilor cu familie,credite si altele :bang:

#10 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior

Postat 04 March 2010 - 11:31 PM

@ Alexie
Aceasi problema ca si cea semnalata de tine am patit-o acum vre-o 4 ani, facand greseala sa aplic alb email (sigilat cu lac lucios) pe opera vie a corabiei Le Gladiateur. Dupa doar 6-8 luni aveam o coca cu o culoare albgalbuiindegradeuri... .Am reusit sa maschez toata sandramaua de la linia de plutire in sus (nu intreba cum), revopsind toata zona-de data asta cu alb lucios de la alt producator, insa am schimbat locul de pastrare al machetei- ferita de razele directe ale soarelui. Nu am mai avut probleme de atunci.
Atentie-albul email lucios, stiu sigur ca se ingalbeneste si el in timp de la razele soarelui, insa asta-i alta poveste ce nu face obiectul prezentului topic.

Vezi postareaalexie, la 4 Mar 2010, 21:42, a spus:

...
Trebuie sa veniti cu argumente solide (in romana) pentru a reusi sa trec peste aceasta trauma.
...

:bang:
Argumente mai in romana decat cele scrise mai sus, nu stiu sa aduc.

Citeaza

Pentru stralucire, lacul il aplic cu o pensula rotunda, "culegand" anumite zone. Prefer sa evit ca toata suprafata sa fie stralucitoare ca un banut.

Adicatelea, evit sa scald in lac lucios toata sandramaua (in speta omatul rezultat), pentru a nu ma trezi ca si tine ca peste cativa ani, zapada vireaza in galben cacaniu.
Evita (in masura spatiului disponibil) ca macheta/diorama sau ce-o fi, sa aiba contact direct cu lumina soarelui.
Cu conditia sa gasesc metoda propice aflata la indemana, nu caut a-mi usura munca prin artificii gasite in comert. Cu exceptiile de rigoare binenteles.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi