Salut Romulus,
Mr Mark Setter de la Gunze nu e un lichid de aderare clasic de genul Micro Sol de la Microscale sau Adhesol de la Agama. El are si agent de inmuiere in el, am observat de fiecare data cind l-am folosit ca decalurile s-au incretit initial iar apoi, fara nicio interventie s-au mulat perfect pe relief. Nu atit de puternic ca si la Mr. mark Siofter, dar destul. Doar la picaturi trebuie sa fii atent sa nu faca gaura. Dupa pozele tale asta pare sa fie.
Tot dupa pozele tale, vad ca decalul s-a mulat deja in santul gravurii de aceea cred ca este foarte greu sa-l poti scoate dupa metodele clasice, enumerate de Tibi, foarte bune de altfel, asta depinzind si de cit sunt de uscate si de ce ai dedesubtul lor(banuiesc ca Future).
In general fiind un fan al zemurilor Gunze pot spune ca sunt decisive, nu prea mai ai ce face dupa ce ele au actionat, respectiv incretit si uscat. Bineinteles intotdeauna exista metoda "foarfecii" adica luat cu abraziv si revopsit....cu partile proaste de rigoare.
Bineinteles ca aceste zemuri au actionat cu mici diferente intre multele tipuri de decaluri tratate, de aceea eu fac probe inainte de aproape toate decalurile sa vad raspunsul la ele. Chiar si intre decalurile Tamiya exista diferente, datorate momentului cind a fost scos kitul, timpul de pastrare, etc.
Daca decalurile sunt din cele la care nu adera Domnii de la Gunze , e mai bine sa folosesti un agent de aderare soft(chiar apa calda cu un pic de otet). Cit despre partea cu distrugerea la sugativare, nu stiu ce sa zic, asta chiar nu am intilnit-o.
Te rog sa ne zici daca ai reusit sa scoti decalurile dupa metodele clasice, multumesc.
Spor,
Bill