Felicitari si "welcome to the ground" Cartula!
Daca zici ca din instinct ai lucrat pana acum, bun instict ai avut!
Ce ti-as recomanda eu, metoda mea personala, nu inseamna ca e singura:
-sa NU faci dry-brushing! dupa parerea mea aceasta procedura induce un look artificial, care arata artistic dar ne-realist
-da-i un strat de glos. Apoi, cu solutie foarte diluata de aproape-negru fa micro-spalari (cu o pensula subtire, este un wash zonal, nu pe toata macheta) in jurul detalilor de suprafata (linii de imbinare, nituri, etc)
-daca ai decaluri de pus, pune-le acum
-strat de lac mat
-etapa asta e optionala: pentru a da putina variatie vopselii se pot aplica filtre, adica solutie de vopsea diluata 95%. Se aplica doar peste mat, cu o pensula groasa. Nouante posibile: sand, oliv, maro, in general culori de pamant. Daca nu ai mai facut asa ceva fa un test pe o bucata vopsita de carton, vezi ce iese.
-praf: cu pasteluri diluate in spirt, aplicate in special pe partile inferioare. Se pot prelucra cu bete cu vata si dupa uscare. Tot cu pasteluri poti realiza praf, noroi si rugina pe senile si galeti. Nu uita sa dai cu pastel si peste decaluri. Atentie, si pastelurile se aplica de destul de diluat, in etape pentru a tine efectul sub control.
Uite aici un link care explica mai bine aceste etape:
IPMS Stockholm
Succes si sa ne tii la curent!