Pagina 1 din 1
He-112, actor in filmul Ëscadrila Alba" interpreteaza vanatori rusi
Postat 28 February 2010 - 07:56 PM
Citeaza
foto cu He-112 romanesti, din Escadrila 51, inmatriculate cu stele rosii,
Dupa cum vezi pozele sunt diapozitiv color Agfa. Stelele nu arata deloc rosii sunt negre in toata regula.
Filmul a fost facut in alb negru iar regizorii au considerat ca este mai bine ca stelele sa fie vopsite in negru pt a nu speria populatia cu avioane cu stele rosii pe cerul capitalei.
Stim noi pe cineva care in revista 222 a retusat pozele color inventand stele rosii pe He 112 si denaturand astfel istoria.
Si inca un amanunt important, transferate de pe diapozitiv cineva a uitat sa le intoarca in pozitia corecta. Vezi cifra 2 de pe IAR 38 este intoarsa.
Aceasta postare a fost editata de Cantacuzino: 28 February 2010 - 08:04 PM
Postat 05 March 2010 - 09:00 PM
Deci nu va mai chinuiti, diapozitivele originale sunt la mine, stelele sunt negre.
In 1990 TVR a contactat casa italiana de productie solicitand o copie, raspunsul; a fost urmatorul: Cu regret va informam ca studioul nostru a fost distrus intr-un bombardament al USAAF, iar arhiva a ars in totalitate.
Ca sa vedeti ce inseamna stresul razboiului, Lt.av. Sorin Tulea, reintors de pr front in refacere s-a deplasat cu un Fleet la Pipera, dupa ce a depasit Baneasa a inebunit, s-a trezit inconjurat de avioane cu stele, jura ca atunci erau rosii, dar dupa aterizare cand i-a venit inima la loc a descoperit ca de fapt erau negre. Am publicat episodul respectiv.
Autorul fotografiilor este Lt. Mecanic Turcas Emil, a mai existat un Cpt.av. Turcas Silviu frate cu Emil care deasemeni ne-a lasat diapozitive.
Am alaturat o mostra pentru degresat retina, Klemm 25 ARPA.
In 1990 TVR a contactat casa italiana de productie solicitand o copie, raspunsul; a fost urmatorul: Cu regret va informam ca studioul nostru a fost distrus intr-un bombardament al USAAF, iar arhiva a ars in totalitate.
Ca sa vedeti ce inseamna stresul razboiului, Lt.av. Sorin Tulea, reintors de pr front in refacere s-a deplasat cu un Fleet la Pipera, dupa ce a depasit Baneasa a inebunit, s-a trezit inconjurat de avioane cu stele, jura ca atunci erau rosii, dar dupa aterizare cand i-a venit inima la loc a descoperit ca de fapt erau negre. Am publicat episodul respectiv.
Autorul fotografiilor este Lt. Mecanic Turcas Emil, a mai existat un Cpt.av. Turcas Silviu frate cu Emil care deasemeni ne-a lasat diapozitive.
Am alaturat o mostra pentru degresat retina, Klemm 25 ARPA.
Aceasta postare a fost editata de Radu-Dan: 05 March 2010 - 09:03 PM
- ← Profile Avioane de Luptă
- Documentatie - reviste si carti
- X-15: Extending the Frontiers of Flight →
Arata acest topic
Pagina 1 din 1