Forum Machete,Modelism,Hobby: WINTER WW2 ATAC SURPRIZA? - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

WINTER WW2 ATAC SURPRIZA? RUSII FAC VIATA GREA COTROPITORILOR

#21 Useril este offline   Razeer 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 546
  • Inregistrat: 04-December 07

Postat 12 March 2010 - 10:13 PM

dupa ce intalnesti 10-15 tancuri abandonate pe camp, fara carburant si inghetate, cred ca rusii se pot relaxa putin, daca se poate spune asa. Din cate povestesc veteranii , rusii nu prea erau asa inteleigenti si antrenati, doar erau multi. De unde si expresia, din greseala in greseala spre victoria finala.

#22 Useril este offline   Sheniloiu 

• Membru senior
  • Postari: 326
  • Inregistrat: 03-December 08

Postat 13 March 2010 - 01:03 AM

Razeer, nu-i vorba de mantrenament, ci de frica! Sentiment foarte sanatos daca nu te copleseste! Crezi ca americanii au inventat expresia "Shoot first, ask later" de antrenati?
Cea mai buna metoda sa vezi daca un inamic mai e apt de ceva este sa tragi in el! Asta o stie orice prostalau de rusnac, chiar daca nu e o chestie conforma cu prevederile tratatului de la Geneva. Pe care rusii faceau ceva in majoritatea situatiilor! Oricum, metoda au aplicat-o toti. Un pilot american de vanatoare, pe P-51, cu misiuni de interdictie trafic feroviar in Romania, a declarat ca fusesera instruiti sa nu atace trenuri civile. Dar cum stii care e un tren civil si care nu? Simplu - tragi o rafala. Daca se trage in tine inapoi, trenul e militar si continui atacul. Daca nu se trage - ei bine, rafala aia s-a dus ea undeva!
Cam asta ar fi si chestia cu intalnirea aia de gradul 3 din diorama. Crede-ma, de frica (sau din prevedere, daca vrei sa fiu mai diplomat)asi fi tras in neamt, sa ma asigur ca e Kaput!
Asa ca, Americanule, arde-l pe neamt! Baga cateva in el! Asta nu exclude prezenta panzerknaker-ilor aia - s-au apropiat dupa ce rusul a incetat sa-l "tatoneze" cu proiectile pe bietul Beo!

#23 Useril este offline   americanul 

• Membru senior
  • Postari: 355
  • Inregistrat: 25-October 09

Postat 13 March 2010 - 08:23 AM

rusnacii au vazut de departe turele inegrita de fum si s-au gandit sa se apropie avind in vedere ca nu mai sunt o amenintare proiectilele tancului inamic.
oricum intentioneaza sa mai plkanteze o mina, daca or reusi....

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: SDC12873.JPG
  • Imagine atasata: SDC12872.JPG
  • Imagine atasata: SDC12871.JPG
  • Imagine atasata: SDC12870.JPG
  • Imagine atasata: SDC12868.JPG
  • Imagine atasata: SDC12867.JPG
  • Imagine atasata: SDC12864.JPG
  • Imagine atasata: SDC12874.JPG
  • Imagine atasata: SDC12875.JPG
  • Imagine atasata: SDC12877.JPG
  • Imagine atasata: SDC12878.JPG
  • Imagine atasata: SDC12879.JPG
  • Imagine atasata: SDC12880.JPG
  • Imagine atasata: SDC12884.JPG
  • Imagine atasata: SDC12886.JPG
  • Imagine atasata: SDC12887.JPG

#24 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1785
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 13 March 2010 - 09:45 AM

Americanule, o mina explodata in orice colt al dioramei tale omora un sfert dintre participanti, ologea inca un sfert, surzea restul. Poate cei din t34 sa scape, desi explozia primului ham ar avea mari sanse sa-l declanseze pe al doilea.
Si chiar si asa, de ce sa omori doi catei, cand poti sa apesi pe declansator in t34 si pa-pa.
N-am vrut sa intervin pana acum in postul tau, pentru ca abordarea mi s-a parut copilareasca (nu o spun in sens negativ), iar in aceasta situatie, poti sa faci ce vrei, chiar sa aduci un dinozaur in peisaj.
Ceea ce mi-a atras privirea la unele dintre dioramele tale de la Alba a fost chiar "aeriseala". Daca se aglomereaza, nu se mai vede nimic.
Si acum, ce era mai important: o diorama/vigneta trebuie sa-si spuna singura povestea, care, la randul ei, trebuie sa fie simpla, credibila, usor de inteles.
Explicatiile, sau expresiile de genul "ce mah, nu putea sa fie si asa", sunt de fapt scuze pentru departarea de realism (tot aici intra si lipsa de documentare).

#25 Useril este offline   americanul 

• Membru senior

Postat 13 March 2010 - 01:47 PM

M-am lasat dus de val si de colegii cartulisti si am introdus cainii.
De fapt scena a fost usor de inteles privind un singur detaliu.
Atac surpriza?
Surprinsi erau rusii, deoarece ei nu stiau ce-i asteapta dupa tancul inamic.
Tot ceea ce vazusera ei si le-a dat incredere sa inainteze a fost:
-Un tanc cu turela innegrita de fumul unui Molotov , deci dezafectat
- un cadavru a unui soldat german inghetat bocna linga senila tancului , ceea ce denota niscaiva timp de cand sta acolo tancul.
Deci nu putea sa prezinte un prea mare pericol acel tanc...
Dar in urma vizionarilor , am fost provocat si am mai schimbat cate una,alta.
Si poate ca nu sunt la fel de bine documentat ca unii dintre voi , care au un adevarat hoby din istoria, tehnica ww2,dar un pic de istorie si ceva tehnica asa cat sa incropesc niste scene dupa capul meu , pot sa o fac.
Plus, cand am postat aici am fost ferm convins ca o sa invat mult mai multe, decat stiam si am invatat multe(cu o exceptie: cand m-am simtit jignit fara rost)

#26 Useril este offline   TazzCM 

• Membru deplin
  • Postari: 53
  • Inregistrat: 19-April 09

Postat 13 March 2010 - 02:10 PM

Cu ce ai realizat zapada?Arata chiar bine!

#27 Useril este offline   americanul 

• Membru senior

Postat 13 March 2010 - 02:43 PM

Vezi postareaTazzCM, la 13 Mar 2010, 14:10, a spus:

Cu ce ai realizat zapada?Arata chiar bine!

spray de zapada artificiala, "garnisit" bine de tot la final cu faina alba sitata.
Repet folosesc doar materiale neconventionale in diorame , inclusiv vopselele pe ficurine si machete, nimic profe'.

Aceasta postare a fost editata de americanul: 13 March 2010 - 02:44 PM

#28 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1785
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 13 March 2010 - 03:20 PM

Vezi postareaamericanul, la 13 Mar 2010, 13:47, a spus:

... am invatat multe(cu o exceptie: cand m-am simtit jignit fara rost)...

Sper sincer ca nu e vorba de mine!

#29 Useril este offline   americanul 

• Membru senior

Postat 13 March 2010 - 05:01 PM

Vezi postareaalexelu_marinelu, la 13 Mar 2010, 15:20, a spus:

Sper sincer ca nu e vorba de mine!

departe de mine.
Generalizam. In fond de unde D-zeu am evolua daca nu ne-am ajuta reciproc.
Dar au fost si cazuri cand m-am simtit ofensat

#30 Useril este offline   Sheniloiu 

• Membru senior

Postat 13 March 2010 - 07:41 PM

Bun, Americanule, invatam! Cat traim si tot prosti murim, nu ma refer la tine - sigur la mine!
Cainii aia cu mina in spate au fost reali, dar nu au fost folositi decat inainte de aparitia Panther-ului si nu puteau fi folositi decat in aparare. Asa ca dileste-l! Stii cum erau antrenati? Chestie a la Pavlov, ca si ala a fost rusnac. Bietele animale erau infometate de moarte, api se arunca mancarea sub un tractor pe senile cu motorul in functiune. Cu timpul, apare reflexul. Zgomot de motor = mancare. Pe front erau tinuti echipati si la fel de hamesiti. Apoi, cand aparea panzerul, i se dadea drumul.
Conducerea uni tanc cu dragor in fata e anevoioasa rau, trebuie antrenament. Virajele se iau foarte greu, cu raze foarte mari. Dragorul ala acolo e neverosimil - era pentru T-34, improbabil sa fi fost capturat si apoi parasit de fritzi.
Zapada insa imi place mult! Am si eu un Kubelwagen care asteapta de mult o mica diorama cu zapada, nu stiam cum sa realizez chestia asta. Multumesc pentru pont!

Aceasta postare a fost editata de Sheniloiu: 13 March 2010 - 08:06 PM

#31 Useril este offline   Sheniloiu 

• Membru senior

Postat 13 March 2010 - 08:06 PM

Chiar ca mor prost!
Pai stau de 3 ani cu Kubel-ul, gata vopsit, picurat cu fulgi de zapada, ca sa aflu asa de trucul cu zapada artificiala :gun: . Americanule, daca se da bere prin e-mail, ai una de la mine cand ti-o fi sete!

#32 Useril este offline   kingtiger3002 

• Membru senior
  • Postari: 475
  • Inregistrat: 07-May 05
  • Interests:Blindate ww2

Postat 13 March 2010 - 08:52 PM

din cite bag de seama la pantherul de comanda ai montat gresit manlohul de la comandant......teava de la t34/76 nu ai montato corect daca te uiti putin nu este in linie , in rest toata stima si respectul

#33 Useril este offline   americanul 

• Membru senior

Postat 14 March 2010 - 09:05 AM

am remarcat , multumesc de observatie!

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou