WINTER WW2 ATAC SURPRIZA? RUSII FAC VIATA GREA COTROPITORILOR
Postat 26 February 2010 - 10:29 PM
Daca ziceai WINTER TELEPORTARE ATAC SURPRIZA? atunci aveam un punct de reper.
Avand copil trebuie sa intelegi demersul meu...o bataita face bine la crestere (o sa dispara si asta ca vin astia cu U.E. si in timp se vor vedea rezultatele...in fine asta-i alta discutie...cred ca tre' sa-mi fac blog/tweeter/facebook ca prea bat campii ..in ultimul timp).
Sa revenim la bataita:
- Cand am inceput eu
modelingulpe forum era o singura diorama.."Diorama pe C.D." a lui Ronin...restul sectiunilor erau consistente. - Vreau sa scot in evidenta (pe langa faptul ca "nasterea" mea a dus la progres si bla.bla.bla) ca aceasta nisa nu se bucura de foarte mare atentie...suntem cei care ne jucam.
- Sunt membrii pe forum, ne intalnim la "Intalniri", vorbim, ne simpatizam dar niciodata sau foarte rar au intrat la "Diorame" si cand au intrat in eventualitatea ca s-au aventurat in zona "alexiana" au fost incercati de sentimente unice (cum incerci cand il vezi pe unul cu destu' in nas ca face bilute si le admira sau mai rau )
- Cand erau "15 insi" exista o oarecare omogenitate (de mila, de pila comentai la majoritatea postarilor), gaseai la toti ajutor si intelegere...lucrurile s-au schimbat, membrii s-au impuiat, unii "au imbatranit", incepi sa devii coleric dupa 5-6 subiecte "Future" si "Asociatie" /la trei luni timp de ...cred ca sunt unii de 10 ani pe net.
- Garantat se gaseste cineva sa-ti dea o mana de ajutor, daca nu ai tendinta sa evoluezi...mainile alea iti mai dau dupa ceafa...apoi intervine ignorarea....daca nu sesizezi schimbarea...iti iei lumea-n cap si urmeaza o perioada de tu centrezi, tu dai cu capul....ultima etapa : se isaca un scandal, escaladarea conflictului, intervine admin si taie craca...daca n-ai cojones te superi ca vacaru pe sat si dispari...sant cazuri (rare) cand acest dus rece iti schimba macazul.
Rezumat
- "Diorame" nu este regina acestui bal
- Nimeni nu-ti baga-n sac (de o suta de ori)
- americanul-e imi esti dar este martie si se subtiaza gheata
- Daca vrei sa continui in aceasi directie iti recomand sa deschizi doar un topic in care sa postezi pe masura ce apar lucari noi (fara nici un apropo) gen "Figurie/soldatei/omuleti" pe care l-am deschis si a fost si este tolerat...asta-i minimul de efort si intelegere din partea-ti
Am aplicat corectia (vroiam sa scriu "Ti-am inrosit popoul" dar nu mai suntem in anii 70-80, suntem in ..hatul de 2000)...acum iti faci planuri sa treaca timpul, sa cresti si sa platesti cu dobanda batranului smardoi.
Cu deosebita stima, ingrijorare si poate exagerat preocupare
alexie
De ce public ? Sa-mi demonstrez ca nu m-am inselat si prietenul meu are ...
P.S. Ce a aprins fitilul ?...faptul ca de ceva timp folosesti MAJUSCULE (asta in limbaj mrc/sparc sau cum yo zice se interpreteaza ca tipi/deranjezi)..nu s-a gasit nimeni sa te atentioneze....am dedus ca se apropie o Criza Seldon, fiindu-ti prieten bun am pus umarul
Aceasta postare a fost editata de alexie: 26 February 2010 - 10:42 PM
Postat 27 February 2010 - 01:01 AM
Nu merge nici scuza cu viscolul ca aia de pe "capota" (gen papusa de pe dacia din convoiul de nunta) sunt imbracati subtire.
Nici nu e vreun obstacol dupa care sa se fi itit unul din ei....
Am mai cunoscut un singur tip cu un mancarici asemanator cu al tau. E vorba de Flyboy. Numai ca ala isi transfera nevoia de ardere continua si in invatare / acumulare.
Multi suntem entuziasmati de copii nostri (eu cel putin sunt usor exagerat). Totusi forumul e al machetistilor / modelistilor din toate domeniile si mai putin kindergarten progres report.
No offence, incearca sa treci printr-un filtru mai matur subiectele si postarile.
Postat 27 February 2010 - 10:37 AM
Citeaza
In alta ordine de idei, Americanule, urmeaza sfatul parintesc al lui Alexie, ca zice bine. (Alexie, U.E. zice sa nu mai dai bataita, ci sa gasesti cele mai bune metode , care or fi alea!). Si, ti-am mai spus eu, incearca totusi sa cumperi niste vopsele mai ca lumea, pot fi ele si Dyo, la kil, ca vad ca te pricepi sa le amesteci. Apoi incearca sa respecti culorile, cum au fost la mama lor, altfel o sa fi catalogat adeptul stilului Maverick.
Iti spun, talent ai, dar vezi ce faci cu el!
Si acum nitica ...semantica hazlie: pai nu era atac surpriza ci atac surpriza ? (observati viletul!), deci si autorul se intreaba une-i surpriza!
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 27 February 2010 - 10:42 AM
Postat 27 February 2010 - 06:56 PM
Z-mare avea dreptate.
Am vrut sa postez ambele blindate pe o singura"diorama" pt a fi explicita actiunea.
Imaginati-va un covor de zapada de150 metri intre inamici si veti intelege ce greu pot sa ma exprim la asa dimensiuni.
Nu am glumit. Am in plan din tot ce am adunat, cu ajutorul lui Hind si sper si a altora din Alba, sa fac doua mari diorame : 1/72 si 1/35.
In rest , , merci de mesaje, bag la cap...pana la urma intra ceva. si voi trece la culori profi
Postat 27 February 2010 - 07:30 PM
tancul german s-a defectat din cauza frigului , sistemul de rotire a turelei a inghetat, tanchistii au murit sau au dezertat.... cum vreti voi ... alegeti varianta.
Din acest motiv rusii au ajuns asa de aproape ,si avand in vedere lipsa de reactii a blindatului nazist, tanchistii sovietici au decis sa nu-si irosesca munitia degeaba, ci sa se apropie.
Au dorit un atac surpriza, dar surpriza a fost dupa tancul dezafectat din motivele enumerate mai sus...
Dupa vehicol asteptau cativa soldati inghetati bocna dar incalziti sufleteste de actualele cruci de fier primite (parasutate in loc de alimente)....
crucile nu se vad deoarece sunt ascunse de hainele de iarna( de data asta doar echipament de iarna)...
P.S. Eu postez si sa va descretesc fruntile voua cei care trageti din greu.
Eu vin cu cate o prospatura,mai mult sau mai putin reusitasi voi va uitati unii treceti mai departe unii va distrati altii raspundeti da' mai miscam roata oameni buni , (bat campii acuma...)
Postat 27 February 2010 - 11:38 PM
americanul, la 27 Feb 2010, 20:30, a spus:
tancul german s-a defectat din cauza frigului , sistemul de rotire a turelei a inghetat, tanchistii au murit sau au dezertat.... cum vreti voi ... alegeti varianta.
Din acest motiv rusii au ajuns asa de aproape ,si avand in vedere lipsa de reactii a blindatului nazist, tanchistii sovietici au decis sa nu-si irosesca munitia degeaba, ci sa se apropie.
Au dorit un atac surpriza, dar surpriza a fost dupa tancul dezafectat din motivele enumerate mai sus...
Dupa vehicol asteptau cativa soldati inghetati bocna dar incalziti sufleteste de actualele cruci de fier primite (parasutate in loc de alimente)....
crucile nu se vad deoarece sunt ascunse de hainele de iarna( de data asta doar echipament de iarna)...
Un Panther era un adversar redutabil pentru T34. Daca ar fi avut ceva experienta si spirit de conservare a pielii echipajul rus ar fi luat-o in alta directie de cum l-ar fi vazut rugandu-se sa nu fi fost observati (considerand ca e un singur tanc - dar de ce dragor ?)
Dar... tancul german nu e tanc, este observator de artilerie. Din cauza echipamentelor optice in turela nu mai era loc pentru armamentul principal, dar din motive estetice i-au pus o bucata de lemn care sa mimeze tunul. Asa ca, la distanta asta (chiar si cu cei 150m imaginati) germanii nu ar fi avut nicio modalitate sa riposteze, si cea ma logica decizie ar fi fost sa dispara din peisaj cat mai repede.
De obicei echipajul tragea ori de cate ori descopereau un tanc in peisaj cat de cat intact (fie ca acesta da 'semne de viata' sau nu) sa se asigure ca nu e nimeni acasa. Desi in cele mai multe cazuri un tanc avariat este parasit ASAP de echipaj (cat a mai ramas), paza buna trece primejdia rea.
Postat 28 February 2010 - 07:01 AM
Echipajul german a vazut ca se apropie doar un T34 cu o mana de soldati, probabil o misiune de curatire a terenului minat care s-au cam departat de rastul tovarasilor si in momentul observarii inamicului au luat decizia de a atarna un trofeu deasupra samovarului.
In concluzie , ambele tabere au luat decizia de a vedea de aproape ce se intampla.
Cu o singura deosebire:
Avantajul Tunului de pe T34 este egalat de faptul ca pana in ultima clipa Tovarasii nu au stiut ca exista viata in preajma mastondontului de metal.
Deci snasele devin egale in momentul apropierii asa ca urmeaza sa castige surpriza, experienta, disperarea,..
ma mai gandesc care.... si ma mai gandesc cine o sa castige.
Postat 28 February 2010 - 07:57 PM
Razeer, la 28 Feb 2010, 10:44, a spus:
o batalie castigata nu inseamna neaparat ca ai castigat si razboiul. Nu iti inteleg mica rautate.
Oricum batalia din sceneta mea poate fi imprevizibila, poate castiga oricare din combatanti.
27 Dec 2007, 10:09 [right] Trimis la #9 [/right] wurger-m68.html
Advanced Member
Grup: Members
Postari: 2508
Inregistrat pe: 21-February 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 68
Daca tie iti place cand te uiti la ele e ok.
Nu e obligatoriu sa iei premii cu ele. In fond e un hobby care sa te relaxeze.
Postat 01 March 2010 - 11:38 PM
americanul, la 1 Mar 2010, 20:47, a spus:
diorama va ramane asa cum este si voi lasa privitorul sa isi imagineze propria poveste a scenei.
Ok, probabil am mai scris asta, dar....
In cartile pe care le-am citit despre diorame, inainte sa se ajunga la materiale, technici si altele erau cateva pagini despre cum ar trebui sa fie o diorama. Pentru ca, in fond, o diorama spune o poveste, ea trebuie sa fie in primul rand usor de inteles. Ca privitor de diorame, nu-mi place sa zabovesc mai mult de 3 minute asupra uneia si sa imi storc creierii incercand sa inteleg ce-o fi vrand sa insemne (alexie, tot respectul pentru munca si ideile tale, insa sunt unele topicuri de-ale pe care chiar nu le-am analizat...am deschis, m-am uitat peste poze fugitiv, am ajuns la concluzia ca iar nu inteleg despre ce e vorba si l-am inchis...)
Inca ceva: in general nu o sa vezi 2 vehicule de lupta inamice cat de cat functionale ajunse fata in fata in prea multe diorame: de cele mai multe ori unul dintre ele este fie abandonat, fie epava. Asta pentru ca in realitate 2 tancuri nu ajung sa se infrunte de la distante asa mici decat in mod exceptional (doar d-aia au tun si instrumente optice). Daca le pui la 10cm departare una de cealalta, la scara 1/35 asta inseamna 3,5m, ceea ce e ridicol de putin. Inteleg tentatia de a pune 2 oponenti in acelasi decor, insa trebuie luat in considerare si realismul situatiei descrise.
Daca tot inviti privitorii sa-si imagineze propria poveste a scenei, trebuie sa iei in considerare ca unii le vor trece prin niste filtre logice. Cum fac eu acum:
a) Tancul rusesc este un dragor. Astfel de tancuri erau grupate in unitati speciale de deminare care in mod normal erau atasate unor mari unitati de blindate (brigazi independente de obicei) pentru a deschide drumul in timpul atacului initial al unei ofensive (corpurile de tancuri erau tinute in rezerva pentru a exploata bresa creata). Nu cunosc prea multe despre tacticile sovietice de deminare cu tancuri dragoare, insa imi inchipui ca pentru orice comandant german astfel de tancuri erau tinte prioritare in timpul unui atac.
b) blindatul german este un observator de artilerie. Astfel de masini nu aveau armament dar aveau o gramada de instrumente optice sofisticate si erau folosite in diviziile blindate pentru dirijarea focului bateriilor de artilerie autopropulsata (Hummel/Wespe). Cu alte cuvinte, sta la cativa km in spatele frontului. (apropo, beobachtungpanther in configuratia data de ICM n-a existat: toate au avut cupola turnata pentru comandant introdusa cu modelul A al tancului) Deci, as zice ca atacul sovietic a mers bine (le-au mai ramas si dragoare...) si au realizat o penetratie a frontului de cativa km
c) or fi germanii incalziti sufleteste de tinichele (si cam atat, ca nu par sa aibe haine de iarna), dar parca nu depun eforturi prea mari sa se ascunda. Nici nu par sa aiba armament greu/antitanc. Asta n-ar fi o problema daca ar fi doar tancul (ca T34 avea niste unghiuri vizuale moarte...) dar mai sunt si cativa rusi desant (si ei imbracati cam subtire - oare de ce ori fi incalziti ?) si de la distanta aia ar fi fost imposibil sa nu fie zariti. Cred ca asta ar fi fost prea mult si pentru cel mai die-hard SS-ist si probabil ca nemtii aia asteapta sa se predea...
PS: tunul fals nu era facut din lemn, ci din tabla...asta se intampla cand nu verific referintele inainte sa scriu ceva
Aceasta postare a fost editata de Danu: 01 March 2010 - 11:51 PM
Postat 01 March 2010 - 11:45 PM
p.s. ....fara rautate americane nu gandii ca nea popa....
aaa si era sa uit, schimba numele.. cotropitorii fac viata grea rusilor.. sau depinde cine pe cine cotropeste aici...e o chestie de doctrina pana la urma....
Aceasta postare a fost editata de Razeer: 01 March 2010 - 11:47 PM
Postat 02 March 2010 - 03:56 PM
Si faza cu cu steagul merita luata in calcul
nu va mai fi dragor tancul russc si scot din peisaj soldatii subtirei imbracati, si fac alta diorama cu gropi de obuze explodate si ......
acum cam incep sa-mi vina ideile.
Va multumesc tuturor!...... sper ca dedata asta sa iasa bine.
Postat 12 March 2010 - 01:01 PM
Americanule, arde-l pe BeoWg (Panther-ul ala). Dca eu asi fi fost un comandant de T-34, probabil ca nu asi fi stiut ca mai exista si varianta Beo, care nu are tun. Pentru mine, ar fi fost doar un Panther, adica ceva ce iti pune pielea la saramura in doi timpi si trei miscari. Asa ca morcovul ar fi fost la mine de vro 3 metri, iesind cu un cap pe oblonul turelei! Caci orice rusnac cu un T-34 ar fi stiut ca nu are mari sanse in fata Panther-ului. Ca sa mai reduc din morcov si pentru linistea mamicii de acasa, asi fi tras in Panther cate un proiectil la fiecare 50 m parcursi si, din cand in cand, si ceva bobite de 7,62mm in toate gramajoarele si tufisurile din zona. Si poate si cate o dusca zdravana de votca intre doua "Ogoni!" (Foc, Feuer, Fire etc.). Asa ca, vezi (daca te lasa sufletul) cum il avariezi putin pe ghinionistul ala de Beo - parerea mea!