Salut.
"Sefule..
Daca nu este copy/paste de pe Armorana"(aici trebuia sa ma bucur daca mi-ai asociat lucrarea cu cele de pe armorama), ms, acum am inteles la ce te-ai referit, si eu zic ca o sa fiu practicant de cros.
Prima data am inceput sa lucrez cu materiale tip: polistiren extrudat:foarte greu la vopsire, necesita chituire, eu am combinat vopseaua cu putin aracet(tot nu arata bine).
la o macheta destul de ampla pt un incepator(adica eu),
dupa care am renuntat la o bucata de macheta si la polistiren si am trecut la rigips(gips-carton):
Cu rigipsul se lucreaza destul de usor dar se cam creapa. Am dat jos o parte de hartie si am desenat modelul dupa care am udat si l-am ras cu cutterul. La vopsire (tempera) se comporta excelent, peste vopseaua de baza am dat un strat subtire de vopsea murdara , dupa care am sters cu o carpa peste sa dea impresia de vechi.
lemnul folosit:chibrite pt geamuri, chibrite de gratar( se gasesc magazinele plus, poate si an alte locuri, sunt mai groase un pic, eu le-an folosit si la structura podelei) pt rama geamurilor, pt podea foaie de placaj subtire, cladirile afumate cu o lumanare.