Forum Machete,Modelism,Hobby: Propunere de modificare a Regulamentului - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Propunere de modificare a Regulamentului

Sondaj: Modificare de regulament (93 membri au votat)

Sunteti de acord cu modificarea regulamentului in sensul celor spuse mai jos?

Nu puteti vedea rezultatele acestui sondaj, pana cand nu votati . Va rugam sa va logati si sa va exprimati votul dvs. pentru a vedea rezultatele acestui sondaj.
Voteaza

#41 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 27 February 2010 - 12:05 AM

Nu insist asupra faptului ca n-a fost in intentia mea nici un fel de "jihad" sau alte timpenii de genul asta, asa cum cred ca oricine a citit ce-am scris , a inteles exact.
Am inteles si ce s-a spus si ce nu s-a spus si faptul ca virgula conteaza numarul de accesari. Desigur decizia voastra trebuie respectata pt ca democratia nu e aplicabila pe proprietatea privata si e firesc sa fie-asa.
Sper c-ati inteles si voi in calitate de administratori, ca discutia asta a avut loc pentru ca NE intereseaza si ar trebui sa cugetati un pic la chestia asta. Personal , am inceput modelismul cu forumul asta si din pacate nu cred ca directia in care se indreapta este cea buna. Si dupa cum s-a vazut , nu sunt singurul. Si nu cred ca doar indemnind lumea sa posteze , asta se va si intimpla, dupa cum bine-ati putut observa de destula vreme incoace.

O intrebare de ordin tehnic pt Cristi si Gabi:

am vazut pe alte forumuri ca exista posibilitatea de a bifa doar anumite sectiuni ale forumului astfel incit la comanda "vizualizati postarile noi" sa-ti dea doar postarile noi din sectiunile care te intereseaza. Nu stiu daca e posibil aici sau nu, dar daca este , eu zic ca ar rezolva intr-o oarecare masura problema.

#42 Useril este offline   Michael_Wittmann 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 818
  • Inregistrat: 19-March 05

Postat 27 February 2010 - 12:25 AM

Cu toate că iniţial acest forum era o comunitate selectă, cu regulamente, cutume şi mult bun-simţ (cu micile excepţii), încet-încet pare să se transforme într-un produs tipic pentru societatea noastră. 10% oameni cumsecade, care-şi văd de treabă, şi 90% care trebuie să "semnalizeze", să le vadă lor lumea Q7-le şi să le audă manelele date la maxim. Asta e. Părerea mea...

#43 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 27 February 2010 - 01:14 AM

Eu zic sa nu va mai definiti prin ceea ce fac altii, ci prin ceaa ce faceti voi. Ce faceti si ce sunteti nu va va lua nimeni, indiferent cate masinute se vor posta. Nu cred ca e cazul sa-i scada cuiva entuziasmul ca altul posteaza masinute, sau machete din care n-ai nimic de invatat. Sunt si lucrari din care lumea are ce invata... Poate nu la fel de multe, perfect adevarat, dar sunt destule.

Nu e mai putin adevarat ca atunci cand ajungi la un anumit nivel, vor fi din ce in ce mai putini cei care vor putea sa te mai invete ceva... Asta e viata, ar trebui sa va fi obisnuit deja cu asta. Dar, totul e cum privesti problema, si ce cale alegi... Daca se cauta aspectele negative, cum sunt "n-am ce invata", cu aia o sa ramai. A fost un exemplu chiar recent, in care cineva, dintre machetistii foarte buni, a invatat o chestie noua dintr-un topic, culmea, din aria Auto.

Scopul forumului nu este, si nu a fost vreodata unul "elitist" si exclusivist. Este foarte adevarat ca la inceput cei care au fost au fost dintre cei prinsi serios de pasiunea asta... Asa e si normal. Intre timp, comunitatea s-a marit, cu bune si cu mai putin bune... Scopul de a ajuta la raspandirea pasiunii care ne uneste eu zic ca a fost atins, si foarte multa lume a fost ajutata de informatiile si sfaturile postate aici... Chiar din aria de Auto au fost destui care s-au apucat de machete, desi initial au aparut aici postand o colectie de 'masinute'. Nu asta e ideea? De a le arata si altora ce inseamna o macheta si poate de a-i face sa mearga pe calea asta?

Intotdeauna exista si un alt mod de a privi situatia...

#44 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 27 February 2010 - 06:52 AM

Pai daca-i anonima, o semnez si io !

#45 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 27 February 2010 - 02:16 PM

Vezi postareamarhaba, la 27 Feb 2010, 00:05, a spus:

Sper c-ati inteles si voi in calitate de administratori, ca discutia asta a avut loc pentru ca NE intereseaza

Categoric suntem convinsi ca va intereseaza.
Ideea este ca in incercarea de solutiona pintr-un fel problema, nu am reusit sa gasim locul pe unde sa tragem linie si sa zicem astea da, astea nu.
Char daca vi se pare ca simplu, nu este. V-am dat exemplul kitului de la Bburago pemtru ca se afle de ambele parti ale liniei pe care vreti s-o trageti. Demontat (kit) ar tine de modelism, dar o data montat este masinuta din benzinarie.
Asa cum spuneam, am inteles demersul mai ales ca in incercarea de a uni multiplele postari "zup", dupa cateva uniri am renuntat si 4 dintre ele le-am sters pur si simplu.
Cat despre "hai sa postam cat lucram", nu este nimeni obligat s-o faca, dar eu sper s-o faca cat mai multi ca sa avem cu ce ne clati ochii, sa avem ce discuta pe forum si sa avem ce-i invata si pe altii care se tot atasaza de acest forum si de comunitatea pe care am cladit-o inpreuna in atatia ani de munca.

Bafta!

#46 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4818
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 27 February 2010 - 05:30 PM

Viper , toata consideratiunea pentru gestul tau nobil de a te gandi in primul rand la bunastarea celorlalti cu atat mai mult cu cat contravinea cu a ta . :rolleyes: . De votat am votat si eu ( mai demult )cu " da " desi nu cu toata convingerea .Pe de-o parte sper sa nu ne construim " inchisori " atunci cand ni se da "libertatea" . Pe de alta parte am vazut si forumuri inchise din pricina celor expuse de Marhaba .--- In alta ordine de idei , daca credeti ca va e mai de folos , salvati link-ul spre forum in asa fel incat sa se deschida cu pagina de forum . Astfel te poti duce lejer , unde ai treaba fara sa fi invadat( deranjat ) de subiecte ce nu va intereseaza .

Aceasta postare a fost editata de dany: 27 February 2010 - 05:31 PM

#47 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 27 February 2010 - 08:42 PM

Am si eu machete auto die cast.Unele luate de-a gata,altele asamblate(mare scofala,in 5 minute,incluzind si timpul in care mi-am cautat surubelnita pe sub birou).N-am postat nici o foto si nici nu postez,eu nu vad legatura dintre Cartula.ro si machetele alea,ale mele.
Dupa cum nu vad nici legatura dintre masinutele mele si Missing Lynx.com,sau ele si Armorama.
Pe privat ne plangem ca o fi si o pati,pe forum insa...
N-am treaba cu pasiunile cuiva( nu ma refer la cele din carne si oase :rolleyes:),pe mine nu ma invadeaza nimeni;ziceam si eu,asa.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 27 February 2010 - 08:46 PM

#48 Useril este offline   orogos 

• Membru senior
  • Postari: 198
  • Inregistrat: 20-May 08

Postat 27 February 2010 - 09:40 PM

Eu personal nu cred in universuri de astea perfecte gen leii se joaca cu mileusei pe o cimpie adica ca sa spun sincer nu cred in `e loc pentru toti`.Chestia cu a posta poze cu masinute nu o inteleg dar na in fine fiecare cu pasiunea lui ... chiar eram azi intr-un Omw si vroiam sa fac o gluma pt ca acolo puteam sa pozez peste 50 de masinute si apoi sa le postez aici. Ok pot sa inteleg si punctul de vedere a lui Cartula dar nu sint neaparat de acord cu el. In final am o singura intrebare daca se poate, toata lumea ii da in sus si in jos cu invatatul de pe forum atunci de ce nu zice nimeni nimic cind in sectiunea sa zicem auto apar `tunarisme` finisate execrabil si vopsite parca cu periuta de dinti ?.Poate ca o atitudine constructiva si nu exagerat de `luadativa` ar descuraja posturile aiurea si cu siguranta ar creste performanta.Pina atunci va sugerez missing lynx si track link acolo nu o sa gasiti bmw-uri tunate. Eu peronal consider ca directia in care o ia forumul nu este tocmai cea buna si va continua sa descurajeze postarile de calitate.

Spor la modelit

Aceasta postare a fost editata de orogos: 27 February 2010 - 09:42 PM

#49 Useril este offline   niki 

• Membru senior
  • Postari: 1169
  • Inregistrat: 23-January 05

Postat 27 February 2010 - 10:17 PM

Vezi postareacartula, la 27 Feb 2010, 01:14, a spus:

...nu va mai definiti prin ceea ce fac altii, ci prin ceaa ce faceti voi. Ce faceti si ce sunteti nu va va lua nimeni, indiferent cate masinute se vor posta...

:help:

Nu voi folosi butonul de vot, dar ma gandesc ca personal mi-a placut intotdeauna sa-mi pot impune propriile limite si nu sa fiu conditionat de restrictii.
Acesta este un forum unde oamenii interactioneaza. Unii incearca sa o faca poate ceva mai stangaci. Lipsa de reactie poate fi in unele cazuri mai eficienta decat oprobiul public pentru a cerne anumite lucruri. Calitatea de care se vorbeste o dati fiecare din voi pana la urma si, va garantez, daca ea exista nu poate fi stirbita de ceva - nici macar de niste poze prea mari si prea multe ale unor masinute.

In rest, pana la urma e bine ca au loc si astfel de discutii. Nici nu stii cand mai poti afla cate ceva de la ceilalti, despre ceilalti si chiar despre tine insuti.

Acum mergeti si mai construiti cate ceva! .
..ceea ce ar cam trebui sa mai fac si eu, de altfel :rolleyes:

#50 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 28 February 2010 - 10:49 AM

Vezi postareaLonginus, la 27 Feb 2010, 20:42, a spus:

Am si eu machete auto die cast.Unele luate de-a gata,altele asamblate(mare scofala,in 5 minute,incluzind si timpul in care mi-am cautat surubelnita pe sub birou).N-am postat nici o foto si nici nu postez,eu nu vad legatura dintre Cartula.ro si machetele alea,ale mele.

Nici eu nu vad uneori nici o legatura. Machetele alea de care vorbesti sunt uneori mai machete decat unele machete prezentate drept "machete" pe forum. :rolleyes:
Acm doi ani (parca) cineva a postat 3 lucrari (2 portavioane si un avion) pe carfe le-a facut in doua-trei zile si omul se intreba de dracu ne ia noua atata timp asa ca aia cu 5 minute nu e o referinta (da-mi voie totusi sa nu te cred ca ai face in 5 minute Kitul de la Bburago pe care l-am prezentat. Daca ziceai 25-35 te credeam :help: ).
In rest, nepotul meu cel mijlociu are o colectie frumusica de motociclete incepand de la Yamaha R125 la scara 1:1 (n-are inca 18 ani) si terminand cu o cantitate impresionanta de kituri montate sau machete luate dea gata, dar n-o sa le vedeti pe forum.
Nu fac partre din categoria celor care considera ca numai machetele facute de la 0 sunt machete (daca intelegeti unde bat).
Inteleg si respect atat parerea cat si propunerea lui Ovidiu si a tuturor celor care si-au expus punctul de vedere si nu pot spune ca pe alocuri nu le dau dreptate.
Ceea ce-i deranjaza pe multi dintre ei ma mai scoate si pe mine din fire (si nu tine numai de sectiunea auto), dar incerc sa ocolesc zonele care pe mine personal nu ma pasioneaza clatindu-mi ochii doar in zonele de constructie.

Citeaza

ma gandesc ca personal mi-a placut intotdeauna sa-mi pot impune propriile limite si nu sa fiu conditionat de restrictii

Este si parerea mea, Niki.

Bafta!

#51 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 28 February 2010 - 01:19 PM

Acuma,la drept vorbind,lucrurile ar sta cam asa: iei cutia,desfaci capacul,scoti doua surubele ce tin macheta pe soclu(nu-i obligatoriu,numa'daca vrei) si gata colectia.
Daca vorbim despre machete auto,sunt sute sau mii de kituri de asamblat masini,incepind de la cele de epoca(dupa care eu personal ma omor) si terminind cu cele pe care le vezi,azi,in intersectii;eu spun ca alea sunt machete de asamblat si au toata legatura cu forumul Cartula.ro. Adica Plastic Model Kits-asta vreau sa spun.Revell,Fujimi,Italeri,Monogram etc.
Cam tot ce asambleaza restul colegilor- blindate,avioane,navo- doar ca-s auto.Ca sunt upgradate la montare,dichisite si alte tertipuri de gen,si mai bine.
Firma ar fi cu zecile,modele cu sutele sau miile.Materiale asisjderea.Eu aia inteleg machete auto,in sectiunea auto.
Stiti f.bine la ce ma refer.
Or,un die cast(indiferent de scara) scos de-a gata din tipla,scuzata sa-mi fie parerea,nu presupune cine stie ce stiinta,hai sa fim seriosi.adica asa ceva.

#52 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 28 February 2010 - 03:53 PM

Vezi postareaLonginus, la 28 Feb 2010, 13:19, a spus:

Acuma,la drept vorbind, lucrurile ar sta cam asa: iei cutia,desfaci capacul,scoti doua surubele ce tin macheta pe soclu(nu-i obligatoriu,numa'daca vrei) si gata colectia.

Frate, eu ti-am dat un exemplu concret care se afla aici pe forum.
Mai dau o data link-ul: Rasfoind un kit Pe asta nu-l faci in 5 minute si te asigur ca nu-l faci nici in 35 si nici surubelnita nu te ajuta prea tare, dar o data asamblat este identic cu cel ce-l putei cumpara gata montat.
Exista piese si in varianta kit si in varianta die cast.
In afara faptului ca piesele sunt la culoare are cam tot atatea piese cat o macheta Revell (BMW 635 CSi).
La final diferenta de valoare o va face cine le cladeste nu cine le-a fabricat si sub ce forma le-a fabricat.
Faptul ca tu, ca si mine si ca si majoritatea celor ce au scris aici, avem un loc propriu unde tragem linia pentru a departaja lucrurile nu inseamna ca nu avem ocazia sa neidreptatim la un moment dat pe cineva. Si atunci cand faci sau schimbi un regulament trebuie sa te gandesti in primul rand la asta.
Cred ca este mult mai simplu sa ignoram sectiunile care nu ne intereseaza decat sa scriem un regulament intr-o directie in care nu poate fi aplicat.
Si inca ceva: Acum 20 de ani, pentru mine si nu numai, kiturile nu faceau parte de nici un fel din modelism. Modelism era doar ala care se facea de la 0 inclusiv RC-ul. Acum peste 15 ani montam machete Revell si Monogram (nave, auto si avioane) pentru expozitia de prezentare Revell in Romania. (Asta asa pentru cine inca mai are impresia ca nu stiu cu ce se mananca, cum se mananca si in cat timp se mananca treaba asta cu modelismul si machetele ... si nici acum 20 de ani nu eram chiar de lepadat)
Lucrurile ca si conceptiile s-au mai schimbat si probabil se vor mai schimba (inclusiv ale mele). Totusi, chiar daca am pareri personale nu le pot ridica la rang de regulament pe un forum public.

Bafta!

#53 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 28 February 2010 - 06:11 PM

Ba am priceput clar frate Crios.
Un die cast ce se incheie cu 2 surubele se face in 5 minute.Bine,hai 10.
Un kit de asamblat,din plastic,se face in 60 de min. sau poate 24 de ore.Depinde cat timp ii aloci.
Diferentele exista,intre noi indivizii,din toate punctele de vedere.Daca n-ar exista diferentele astea,ne-am cam plictisi,nu-i asa?

Nu minutele au relevanta.

Ca nu se poate schimba un regulament:pot pricepe si asta.La drept vorbind nici nu ma intereseaza cine stie ce;daca vrei te uiti,daca nu,nu.Punct.
Ca si simpla accesare a forumului,de altfel.
Dar daca tot am fost intrebat,am raspuns(ma refer la sondaj).In prima(primele) zile,toata lumea tragea cu pusca-n aer.Acuma...
In fine,sa fie cum o fi.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 28 February 2010 - 06:14 PM

#54 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 28 February 2010 - 06:27 PM

Nu mi-o lua in nume de rau, frate Longinus. Nu era un repros ci doar o simpla discutie.
Stiu de ce ai raspuns si iti respect parerea si o respect si pe a celorlalti (nu doar in cazul acestui topic).

Pentru toata lumea:Regulamente putem schimba nenumarate . Daca nu ma gandesc la consecinte si nu pun in balanta toate situatiile care pot aparea schimb regulamentul in 30 de secunde. Una dintre consecinte va fi ca peste un an sa apara alte restrictii care sa dea deoparte nu stiu ce categorie pentru ca nu ne place stilul ala de lucru, apoi pentru ca alea nu consideram ca sunt machete, pentru ca alea sunt prea copilaresti, pentru ca aia n-au 18 ani, pentru ca alea sunt reviste nu machete, pentru ca Gica n-are caciulita rosie, pentru ca n-a postat niciodata o macheta sau asa, pentru ca.
Mai reflectati!

Bafta!

#55 Useril este offline   bmwh548 

• Membru senior
  • Postari: 117
  • Inregistrat: 18-December 08

Postat 28 February 2010 - 06:59 PM

Am votat "Da" desi fac parte din colectionarii de diecast.

Vad multe pareri pe aici (unele indreptatite) despre kituri plastic versus kituri diecast. Inca nu am avut ocazia sa asamblez un kit din plastic auto, dar vazand poze cu ele pot sa trag unele concluzii si sa spun ca nu voi renunta la machetele diecast in favoarea celor din plastic. Pot intelege reticenta unor membri dat fiind ca aceste diecast (si chiar machetele gata asamblate) se gasesc oriunde (supermarket/benzinarii) spre deosebire de kiturile din plastic.
Sa argumentez putin... recunosc superioritatea kiturilor din plastic la capitolul mecanica (motor, transmisie, suspensie, frane), dar cand vine vorba de interior cel mai slab realizat interior de la diecast e peste kiturile din plastic.
Caroseria e realizata cam la acelasi nivel (cu mentiunea ca defectele de matrita pot fi corectate mult mai usor la cele din plastic), insa si aici exista o diferenta foarte mare: kiturile din plastic sunt sealed-body, aspect foarte deranjant pentru cei care vor sa examineze detaliile de la interior.
Incerc sa fiu obiectiv, dar diecast-urile sunt desconsiderate pentru simplul motiv ca sunt usor accesibile (sau cel putin asta reiese din discutiile de aici) desi as avea cate ceva de povestit si la capitolul asta avand in vedere ca sunt unele modele diecast pe care le caut de mult timp si inca nu le-am vazut decat in poze.
Acum ceva timp deschisesem un topic in care intentionam sa prezint direct machetele modificate, dar am inteles ca nu exista prea mult interes pentru diecast pe acest forum (fapt justificat de altfel avand in vedere specificul lui). Desi aveam experienta anterioara am decis sa prezint o macheta diecast la care lucrez in acest moment pentru ca stiu ca aici pot primi foarte multe indicatii utile de la coforumisti (cum am si primit pe sectiunea "Tehnici", sfaturi pentru care sunt recunoscator si acum, reusind sa salvez parbrizul unei machete foarte rara si destul de scumpa). Voi continua prezentarea pana la final, pentru ca nu imi place sa las topicul "in coada de peste". Daca deranjeaza atunci nu voi mai incarca forumul inutil cu

Vezi postareaorogos, la 27 Feb 2010, 21:40, a spus:

...bmw-uri tunate...

insa cu permisiunea dumneavoastra voi continua sa bantui pe aici. Am invatat multe lucruri utile rasfoind forumul si vreau sa mai invat si pe viitor.

Aceasta postare a fost editata de bmwh548: 28 February 2010 - 07:02 PM

#56 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 28 February 2010 - 07:14 PM

Nu sunt desconsiderate pt ca sunt usor accesibile.
Chiar tu zici: interioarele de la die cast sunt net superioare celor de la plastic.
Pai aici e tot kikirezu. Sa le faci TU sa arate mai bine ca la diecast. Nu sa alegi ce-i mai bun. Sa nu te multumesti cu plasticul ala de la fotoliile vopsite de un pusti chinez lihnit de foame intr-o pivnita, ci sa schimbi - cusaturi, bumbi, culoare sau mai stiu eu ce vede un pasionat.
Intr-un cuvant sa-ti propui mai mult.
Stiu si eu.....Sa-i faci geamurile intredeschise sau si mai dihai, functionale. Sa transformi o masina noua bec intr-o gioarsa cu care cara varu Costel cartofi.
Cam asta ar fi machetism asa cum il inteleg majoritatea machetistilor de aici.

Si eu am o colectie mica de masini. Am un proiect care pe multi dintre pasionati i-ar oripila si de aia prefer sa-l tin doar pentru mine.
Dar asta nu inseamna ca la fiecare noua achizitie o sa ma exhib aici ca si cum as avea vreun merit.
Ce-ar fi sa incep de maine sa postez cutiile de machete pe care le am....E si aia o colectie.

Aceasta postare a fost editata de wurger: 28 February 2010 - 07:16 PM

#57 Useril este offline   bmwh548 

• Membru senior
  • Postari: 117
  • Inregistrat: 18-December 08

Postat 28 February 2010 - 07:45 PM

Nici unul din interioarele mele nu e "stock". Initial ma multumeam sa le mochetez si sa adaug unele detalii (centuri din material textil, butoane pe bord...), acum repar toate defectele de matrita vizibile, le detaliez, le revopsesc... Poate rezultatul nu e foarte bun, dar acesta este nivelul meu in acest moment.
Inteleg satisfactia pe care o ai cand te uiti la macheta si vezi toate detaliile realizate de tine (de la zero uneori), dar pe cat posibil incerc sa aleg varianta care se realizeaza intr-un timp mai scurt.
De ce sa renunt la balamalele portierelor realizate din fabrica in favoarea unora realizate de mine si care pot ceda usor la o manevrare necorespunzatoare? De ce sa renunt la rezistenta caroseriei metalice in favoarea uneia din plastic ce poate sa cedeze usor la socuri sau chiar la o apasare mai puternica avand in vedere ca diferenta de calitate dintre ele e aproape zero? De ce sa renunt la directia si la trenul de rulare functionale?
Am aproape o luna de zile de cand muncesc 2-3 ore pe zi la BMW-ul din sectiunea auto. Estimez ca va mai dura inca vreo saptamana pana la finalizarea lui (asta pentru ca sistemul de lumini a fost realizat anterior si ma scuteste de inca 2 zile de munca). De ce pentru acelasi rezultat (in ipoteza in care as putea sa aduc un kit din plastic la acelasi nivel de realizare) sa muncesc inca vreo 2 saptamani? De ce sa nu folosesc acest timp pentru a lucra la o alta macheta?
Calitate versus cantitate, stiu, insa chiar si in nebunia asta a modelismului trebuie gasita o parte practica. Daca exista o metoda ce ma poate ajuta in pasiunea mea de sa nu profit de lucrul asta?

#58 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 28 February 2010 - 07:57 PM

Vezi postareaLonginus, la 28 Feb 2010, 18:11, a spus:

In prima(primele) zile,toata lumea tragea cu pusca-n aer.Acuma...

Acuma ne-am inmuiat ca linoleumul. De ce ? simplu: pentru ca asa cum am spus este un domeniu privat in care proprietarul face ce vrea. E normal sa fie asa, am acceptat asta fara nici-o reticenta, suparare sau frectie. Discutia trebuia sa se incheie demult.
Ce mi se pare in schimb aiurea e faptul ca ne facem ca ploua si tot incercam sa gasim tot felul de explicatii stingace. Am dat-o pe semantica , ca-s machete, ca e sau nu modelism, cite suruburi trebuie sa pui ca sa fie macheta sau modelism si cite nu , hai sa fim seriosi. Cu toata prietenia pentru Gabi si Cristi (sper ca suntem suficient de copti sa putem discuta in contradictoriu fara sa ne certam), zic inca o data HAI SA FIM SERIOSI. Am inteles cu totii despre ce e vorba fara analize gramaticale si despicat firul in patru fara rost. O macheta la care ai lucrat ceva e modelism (in acceptiunea poporeana) iar una care ai luat-o de pe raft si-ai pus-o pe forum nu e si n-are ce cauta aici. Asta au spus ce-i 70 care au votat pentru scoaterea acestor postari de pe forum (ATENTIE ! nu pentru desfiintarea sectiunilor, nu pentru ostracizarea sau impuscarea celor care au postat, si tot felul de alte ineptii). Discutii filozofice, cine suntem si de unde venim, jihad, elitism si exclusivism , ca sa ce? Facem drame si tragedii grecesti , din ce? M-am mindrit si ma mindresc in continuare (inca) ca particip dupa puterile mele la un forum de modelism. Eu asa il consider si sunt usor dezamagit sa aud ca voi sunteti de alta parere . Nu poate oricine sa faca o macheta (renuntati la analiza gramaticala, semantico-filozofica), dar in schimb oricine poate sa faca poze in benzinarii si sa la puna pe forum. Daca asta inseamna elitism sau exclusivism, atunci da, vreau sa fiu exclusivist . Despre asta era vorba si nimic despre altceva. Simplu, practic si prozaic, fara subintelesuri, bombe cu efect intirziat si filozofii semantico-rasuflate.
Parerile pro si contra ale celor PE CARE-I INTERESEAZA , le-ati auzit. Ca le bagati sau nu in seama sunt doua optiuni pe care le-aveti pe-amindoua in fisa postului.. Pot sa inteleg doua motive pentru care MAREA SI FENOMENALA SCHIMBARE sa nu aiba loc si anume 1 - pentru ca nu are chef proprietarul ( e dreptul lui Gabi de netagaduit) sau 2 - pentru ca se pierde un anume numar de accesari (aspect pe care il inteleg daca despre asta este vorba. desi daca asta conteaza atunci ar trebui transformat forumul in portal, cu curs valutar, articole din ziare si manele de downloadat pe gratis pentru ca au tot atita legatura cu ce facem noi ca si pozele cu masinute de pe rafturi ). In rest , cu respect si prietenie v-o spun, niciunul din motivele pe care le-ati spus nu sta in picioare. Parerea mea, desigur.

Asa cum eu respect , fara suparare, decizia voastra , chiar daca nu sunt de acord cu ea, sper ca si voi sa nu va opariti pentru ca am spus ce-am spus. Stiti ca am facut-o cu intentii bune , nu ca ferment sau buric al pamintului.

Asa cum am mai intrebat o data , dar n-am primit inca raspuns, exista posibilitatea tehnica de a intoarce postarile noi de la ultima vizita doar pentru anumite sectiuni selectate?

Un mic PS ca si asa am vorbit mult: RC-ul este interzis pe forum. Pai de ce? Care-i diferenta intre machetele RC si masinute de pe raft in afara ca la primele se lucreaza din greu iar la celelalte nu se face nimic? Ca asemanarea o stim - n-au nici unele nici altele nici o legatura cu ce facem noi?

Aceasta postare a fost editata de marhaba: 28 February 2010 - 08:13 PM

#59 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 28 February 2010 - 08:30 PM

Frate Ovidiu, te stimez si te iubesc si asta nu se schimba cu una cu doua.
Si pentru ca n-o dau dupa gard, am pus o intrebare la care nu mi-a raspuns inca nimeni si este motivul meu, motiv care nu tine de cele doua expuse de tine.
Este macheta prezentat de mine die cast sau nu?
Aduce acest topic un plus forumului sau nu? Dar acesta? Sau asta? Asta are ciunga in par?

Citeaza

Asa cum am mai intrebat o data , dar n-am primit inca raspuns, exista posibilitatea tehnica de a intoarce postarile noi de la ultima vizita doar pentru anumite sectiuni selectate?

Nu stiu din punct de vedere soft, softul, asa cum e si normal sa fie, nu este la indemana mea si nici nu e treaba mea, dar daca de cand a inceput dialogul (eu consider ca este un dialog) fiecare dintre cei 70 deschidea un topic nou cu ce lucreaza, n-ai fi avut ocazia sa vezi topicuri cu die cast . Eu, pentru ca am scris mai mult mi-am permis sa dechid 3.

Bafta!

Vezi postareamarhaba, la 28 Feb 2010, 19:57, a spus:

RC-ul este interzis pe forum. Pai de ce? Care-i diferenta intre machetele RC si masinute de pe raft in afara ca la primele se lucreaza din greu iar la celelalte nu se face nimic? Ca asemanarea o stim - n-au nici unele nici altele nici o legatura cu ce facem noi?

Acum chiar o dam dupa gard.
Nu macheta este cea care nu este permis pe forum ci doar partea de RC.
Citeste te rog, fara patima ceea ce scriu pentru ca altfel nu mai este un dialog. Sa nu transformam discutia in ceva ce inca nu este.
Am inteles ca este o propunere nu o impunere, sau ma insel?
Si daca intre timp ti s-a pus pata pe mine, ai numarul meu de telefon.

Bafta!

#60 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 28 February 2010 - 09:09 PM

Marhaba,

Hai sa spunem lucrurilor pe nume... Si sa pornim de la niste probleme cat se poate de reale. Mai exact, faptul ca se posteaza putin si rar pe domeniu, majoritatea preferand sa nu posteze machetele pe care le construiesc (imi permit sa presupun ca sunt construite cu mult mai multe machete decat se posteaza).
Chestia asta cu auto e doar o cautare de tapi ispasitori, care nu va avea ca rezultat cresterea cantitatii sau calitatii postarilor. In fond, e doar o initiativa destructiva (da-i afara), fara insa a adresa problema de fond. Pentru ca nu-s nascut ieri sa cred ca din cauza ca X sau Y posteaza o colectie de masinute restul lumii nu posteaza machete. Vorba ta, hai sa fim seriosi...

Sincer, m-as fi asteptat la initiative menite tocmai sa adreseze niste probleme reale, si de pe urma carora membrii forumului sa aiba un beneficiu intr-un fel sau altul. Initiative de genul celei de fata nu se inscriu in zona asta, din pacate. Ca de beneficiat n-are nimeni, ba dimpotriva.. Singurele rezultate reale vor fi discutii la stergerea topicurilor, suparari, si munca pe partea de moderare. Evident, nimeni nu s-a gandit si la partea asta si la un mod de a adresa problema, in 5 zile ;) Nici nu ma asteptam la altceva, sincer...

Ca principiu, nu am o problema cu vreo initiativa care are drept scop imbunatatirea lucrurilor. Doar ca, imi pare rau sa o zic, initiativa de fata, desi inteleg perfect despre ce e vorba si nu fac semantica, imi pare ca introduce mai multe probleme decat rezolva. Chiar sunt curios cum departajati o macheta trantita fara explicatii de un die-cast la nivelul regulamentului. Sau, postarea unei machete pe care cel ce posteaza NU a construit-o personal, ci doar o are in colectie. Ca practic aveti de invatat la fel de mult din amandoua. Ca unul a luat-o din benzinarie, si altul a rugat sa-i fie construita, aceeasi chestie, doar detaliile difera. Chiar sunt curios pe ce baza se vor lua deciziile de a elimina un topic si altul nu. Poate nu pare o problema, dar personal nu vad decat posibilitatea unor decizii arbitrare, care vor fi atacate destul de des. Va las sa ghiciti in capul cui se vor sparge oalele cand se intampla asa ceva.

Asa ca nu e vorba de "c-asa am eu chef sau nu"... De ex. as avea chef sa pot intra cu placere aici, fara sa fiu pus in situatia sa trebuiasca sa le arat unora usa, sa despart si sa aplanez certuri intre 'artisti' cu orgolii de nu-i incape tastatura, fara a fi injurat si mai stiu eu ce... Si mai am, culmea, pretentia totalmente absurda pentru tara in care ne desfasuram ca atunci cand cineva face o propunere, sa o rumege pe toate fetele, sa incerce sa inteleaga toate aspectele implicate, si sa o faca o propunere in adevaratul sens al cuvantului, macar cu o tentativa de solutie practica atasata pe care sa putem discuta...
Nu de alta, dar sunt satul pana peste cap de stilul "Eu am avut ideea, da' mai mult de atat ce vrei, nu-i suficient? Descurca-te"...

Acum, pentru ca sper ca am fost cat se poate de clar, ma astept sa fie luate in considerare cele 3 pagini de postari si de opinii, si sa fie propusa o chestie utilizabila, impreuna cu resursele pentru punerea ei in practica.

PS: Optiunea de a exclude din ultimele postari doar o anumita sectiune a forumului nu este disponibila decat la nivel global, nu este o setare la nivelul fiecarui utilizator

Arata acest topic

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

44 useri citesc topicul
0 membri, 44 vizitatori, 0 utilizatori anonimi