Forum Machete,Modelism,Hobby: Propunere de modificare a Regulamentului - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Propunere de modificare a Regulamentului

Sondaj: Modificare de regulament (93 membri au votat)

Sunteti de acord cu modificarea regulamentului in sensul celor spuse mai jos?

Nu puteti vedea rezultatele acestui sondaj, pana cand nu votati . Va rugam sa va logati si sa va exprimati votul dvs. pentru a vedea rezultatele acestui sondaj.
Voteaza

#1 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 23 February 2010 - 09:55 AM

Propun administratiei forumului si membrilor acestuia schimbarea regulamentului de functionare ( http://www.cartula.r...boardrules.html ) si anume exprimarea de la punctul 1 " ... Forumul cartula.net este un forum destinat machetelor statice ..." sa fie inlocuita cu " Forumul cartula.net este un forum destinat modelismului machetelor statice " .
Fac aceasta propunere pentru ca sunt de parere ca acesta se vrea un forum de modelism si nu doar de colectionari. Consider ca topice de genul "uite ce masinuta noua mi-am cumparat de la pompa de benzina " nu are nici o legatura cu modelismul. Nu este in intentia mea de a declansa discutii stupide , de aceea mentionez ca nu am nimic impotriva oricarui gen de macheta statica , atita timp cit are vreo legatura cu modelismul (adica e construita sau modificata) si nu doar cumparata de pe-un raft si aruncata pe forum.

#2 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 23 February 2010 - 10:31 AM

Am votat si ma simt dator sa argumentez.
Intru pe forum cand am timp.
Urmaresc constructia si problemele intalnite la montaj/vopsire/detaliere din anumite topice.
Atunci cand le caut in prima pagina, gasesc o inundatie de topice cu 3 postari despre lucruri la care nu s-a muncit sau de subiecte care nu prea au legatura cu modelismul/machetismul practic.
Nu vreau sa restrictionez pe nimeni, dar unuia care face o corabie ii ia 3 luni sa finiseze niste tunuri si sa posteze ceva interesant in timp ce altora le e mult mai usor sa-si cumpere ceva gata facut si sa posteze Tz poze ale obiectului pe care il putem admira pe rafturile din Cora.

Aceasta postare a fost editata de wurger: 23 February 2010 - 10:32 AM

#3 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 23 February 2010 - 10:38 AM

Subscriu total.

#4 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 23 February 2010 - 11:09 AM

Intreb doar atata: se poate vota de mai multe ori? Si ar mai fi ceva: cum?
Motivul ar fi asta: Imagine atasata: DSC07878.jpg Imagine atasata: DSC07877.jpg
Daca ar sti sa scrie, si fiu'meu ar putea posta in unele zone ale forumului.
Dupa cum spuneau stimatii antevorbitori, colectiile lui nu au implicat niciun fel de munca - doar bani si mana-ntinsa.
PS - Domnu' Ovidiu, da' v-au suparat rau de tot pozele alea cu telefonu' si cu faianta-n spate. Ma bucur, cu permisiunea dumneavoastra, si va felicit pentru initiativa.

#5 Useril este offline   alexie 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 23 February 2010 - 11:30 AM

Daca aceasta decizie nu afecteaza dpdv economic "bucataria" site-ului, ca membru (necotizant si necenzurat) am votat pentru schimbare.

Dac-as fi pentru-o zi presedinte admin
V-as amaneta pe toti si nu m-ati prinde
:drinks:

#6 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12660
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 23 February 2010 - 11:32 AM

Perfect de acord cu Marhaba, am votat. Vin si eu cu argumente si sper sa nu fiu acuzat de discriminare, pina la urma fiecare cu pasiunea lui, dar...
Chiar daca pina la urma modelele noastre ajung intr-o colectie, acea colectie este muncita, nu luata din raft! Cred ca machetele de masini, trenulete, avioane, luate de-a gata sunt un lucru cu totul diferit de ce facem noi aici. Nu are rost sa umplem forumul, dedicat constructiei modelelor de ori ce fel (corabii, figurine, masini, trenulete, vapoare, submarine, tancuri, avioane, diorame si multi alti etc), din orice material (lemn, hirtie, plastic, metal, rasina) cu poze si "pareri" despre "masinute" luate de-a gata de pe raft. Vorba lui Wurger, le putem admira la Cora!
Un statut aparte au, dupa mine, trenulistii. Desi isi iau "masinariile" "de-a gata", ceea ce fac ei cu ele implica o munca si un talent deosebit!
O mica observatie, si nu mi-o luati in nume de rau, dar modelismului machetelor imi pare un pleonazm ( MODELÍSM s.n. Activitate de construcție a unor modele (1) de mașini și aparate (în special la demonstrațiile din cadrul unor discipline școlare). – Model + suf. -ism. Sursa: DEX '98 |si Sursa: DEX '98 MACHETÁ, machetez, vb. I. Tranz. A concepe și executa macheta unui obiect, a unui proiect etc. – Din machetă. Sursa: DEX '98. Dupa mine cel mai bine ar fi modelismului static . Asta pentru a ne deosebii de cei ce fac zburatoare, mergatoare sau plutitore, adica dinamice, dar tot machete fac si ei.

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 23 February 2010 - 11:34 AM

#7 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 23 February 2010 - 11:47 AM

Posibil sa nu fi ales cea mai fericita sau corecta exprimare, dar important este ca ati inteles ce vreau sa spun.

#8 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 23 February 2010 - 12:22 PM

Salut,
Am votat pentru schimbare ! Respect pe fiecare, chiar daca e numai colectionar, insa aici ne invatam unii pe altii despre documentarea, montarea, vopsirea si expunerea lucrarilor facute.
Ficare poate sa se lipeasca la un forum care este potrivit pentru pasiunea sa.
Spor la MODELIT,
Bill :drinks:

#9 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 23 February 2010 - 12:29 PM

Sunt deacord cu propunerea lui marhaba, am votat si eu!

#10 Useril este offline   mersu 

• Christian von Turela
  • Postari: 1260
  • Inregistrat: 04-April 06
  • Interests:StuG fan!

Postat 23 February 2010 - 12:42 PM

Vezi postareaalexelu_marinelu, la 23 Feb 2010, 11:09, a spus:

Intreb doar atata: se poate vota de mai multe ori? Si ar mai fi ceva: cum?
Motivul ar fi asta: Atasament DSC07878.jpg Atasament DSC07877.jpg
Daca ar sti sa scrie, si fiu'meu ar putea posta in unele zone ale forumului.
Dupa cum spuneau stimatii antevorbitori, colectiile lui nu au implicat niciun fel de munca - doar bani si mana-ntinsa.
PS - Domnu' Ovidiu, da' v-au suparat rau de tot pozele alea cu telefonu' si cu faianta-n spate. Ma bucur, cu permisiunea dumneavoastra, si va felicit pentru initiativa.

wOW! :diablo: Parca ma uit la colectia lu' Mersu junior! Ce usurare! Nu sunt singurul care alearga dupa McQueen si Thomas! :drinks:

#11 Useril este offline   viopa 

• Membru senior
  • Postari: 536
  • Inregistrat: 01-September 07

Postat 23 February 2010 - 01:09 PM

Cand mergi la vot nu trebuie sa spui cu cine votezi. Acum , spun: DA. [Am si eu motivele mele...]

#12 Useril este offline   corsar 

• Membru senior
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 07-February 05
  • Interests:club, discussion

Postat 23 February 2010 - 01:41 PM

am votat si eu cu DA....
dar trebuie gandita bine si rublica " BURSA " ....unul poate sa vanda o masina din colectie, si cel care o cumpara o modifica sau are nevoie de ceva piese....si altele de genul asta

BAFTA

#13 Useril este offline   tommy 

• Membru senior
  • Postari: 355
  • Inregistrat: 16-June 08

Postat 23 February 2010 - 01:57 PM

Am votat si eu... am spus DA cu amendamentul ca, 99%, voi renunta si eu la topicul "Cum ne jucam cu soldatii" pentru a fi in concordanta cu votul meu. :(

#14 Useril este offline   axor 

• Needs A Life Outside What-If
  • Postari: 1663
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:What If - Sci Fi - Aero

Postat 23 February 2010 - 02:18 PM

Da,votez pentru...la inceput am postat si eu die-cast (sunt pasionat si de asa ceva) dar cand m-am bunghit ca nu prea are treaba cu profilul forum-ului am incetat s-o mai fac...nu de alta dar exista un site romanesc de profil http://miniauto.ro/forum/index.php

#15 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 23 February 2010 - 03:03 PM

Inteleg perfect ideea lui Ovidiu si in mare masura sunt de acord cu ea. In mare masura si nu total pentru ca (din punctul meu de vedere) modelism static e si macheta auto modificata (upgradata) dar si o figurina de plastic, modificata in asa fel incat nu mai recunosti originalul. Apreciez ca machetism e una si modelism e cu totul altceva, dar asta-i alta poveste. Din aceste considerente, poate ar fi mai indicata titulatura in ceva de genul -Forum destinat machetismului static-.

Nu stiu in ce masura s-ar putea extirpa din randurile forumului ceea ce vor toti antevorbitorii mei, chiar daca dorinta multora din noi e sa incercam a ridica forumul la un nivel mult superior celui de azi. Din pacate, taierea debitului postarilor de genul celor indicate mai sus (in masura in care acest lucru ar fi posibil), in nici un caz nu va avea "efectul" pe care il dorim cu totii. Faptul ca in prima pagina a forumului invariabil vedem acel gen de postari sau topice, este rezultanta lipsei de interes in a posta a celor ce au hobby-ul machetism/modelism static. Din pacate (constare personala), daca titlul unui topic nu spune mare lucru, lumea nu intra.

Eu as propune asa :
-Daca lucrati la machete plasticoase, rasinoase, lemnoase sau metalice, postati in paginile forumului. Orice discutii vor duce invariabil doar pe marginea subiectelor postate, nelasand loc de povesti, basme si care-cati suntem de "ocosi" sau mai docti in a reprezenta un kit. O poza face cat o mie de cuvinte. Degeaba suntem istoricii perfecti pe marginea subiectelor acestui forum, insa nu postam INTERPRETAREA NOASTRA a respectivelor subiecte.

-Repet, desi stiu ca sunt cam pisalog :
-Daca lucrati machete, postati rezultatul muncii voastre, in felul asta vom avea cu totii ce discuta, invata si asa mai departe.
Lasand la o parte sentimentul absurd ca fiecare e rupt din coapsa lui Zeus, nu vom avea decat de castigat, crescand si valoarea forumului asa cum vreti cu totii.
Am votat DA, sperand ca poate va fi un sut in fund pentru cei care vor sa faca pasul inainte...
Scuze pentru disertatia lunga si respect la toata lumea machetistica/modelistica si nu numai !

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 23 February 2010 - 03:06 PM

#16 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 23 February 2010 - 03:20 PM

Una-i una , alta-i alta Adrian, (maxime si aforisme). Ceea ce am spus eu n-are nici o legatura cu faptul ca se posteaza putin din cit se lucreaza. Asta-i alta institutie si alta discutie. De fapt are legatura in sensul ca daca s-ar posta mai multe lucrari, atunci n-ar fi atit de vizibile posturile despre care vorbim. Eu m-am referit la faptul ca modelism (sau machetism cum vrei tu) inseamna altceva decit cumparaturi si colectionari. Nu conteaza ca e masinuta metalica sau ce-o fi. Eu nu am nimic impotriva machetelor auto. Pe forumul nostru sunt postari de machete auto construite, modificate, vopsite, "tunate" , foarte bine, sa fie cit mai multe. Sunt in schimb impotriva oricarei machete (fie tanc, avion, masina, figurina, etc ) la care singurul lucru care s-a facut este ca a fost luata de gata din magazin si pusa pe forum. Despre asta e vorba. Ce pot vedea sau invata din asta? Ca s-a bagat marfa la benzinarii? Cu atit mai mult cu cit asa cum spunea si Axor, exista alte locuri care au acest profil.
Hai sa sar un pic in extrema si mai absurda: ce ziceti daca de miine postez 10 sau 20 sau 50 de topicuri pe zi cu fotografii facute la machetele auto din benzinarii, hypermarketuri, etc. Care-i problema? Nu scrie si nu se intelege de nicaieri ca nu as putea sa fac asta? Stupid, nu?

Aceasta postare a fost editata de marhaba: 23 February 2010 - 03:26 PM

#17 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 23 February 2010 - 04:08 PM

Vezi postareamarhaba, la 23 Feb 2010, 15:20, a spus:

...
De fapt are legatura in sensul ca daca s-ar posta mai multe lucrari, atunci n-ar fi atit de vizibile posturile despre care vorbim.
...

Asta am exprimat si eu mai sus. In principal pentru ca nu stiu in ce masura s-ar putea restrictiona acele postari despre care facem referire aici. Poate doar facand apel la bunul simt al fiecaruia, in sensul aratat de catre Axor.

Vezi postareamarhaba, la 23 Feb 2010, 15:20, a spus:

...
Hai sa sar un pic in extrema si mai absurda: ce ziceti daca de miine postez 10 sau 20 sau 50 de topicuri pe zi cu fotografii facute la machetele auto din benzinarii, hypermarketuri, etc. Care-i problema? Nu scrie si nu se intelege de nicaieri ca nu as putea sa fac asta? Stupid, nu?

:diablo:
Si eu care tocmai voiam sa o pun de-un topic cu o formula 1 din lego, castigata acu vre-o 7 ani la ceva concurs la Shell. Are vre-o 4000 de piese si o intreaga carte vis-a-vis de planul de asamblare.... :drinks:
-Da' las' ca o montez eu singur si nu v-o mai prezint !

#18 Useril este offline   HIND 

• Membru senior
  • Postari: 624
  • Inregistrat: 02-October 06

Postat 23 February 2010 - 04:19 PM

Subscriu la initiativa lui Marhaba.

#19 Useril este offline   teh 

• Membru senior
  • Postari: 460
  • Inregistrat: 26-August 06