Propunere de modificare a Regulamentului
Postat 23 February 2010 - 09:55 AM
Fac aceasta propunere pentru ca sunt de parere ca acesta se vrea un forum de modelism si nu doar de colectionari. Consider ca topice de genul "uite ce masinuta noua mi-am cumparat de la pompa de benzina " nu are nici o legatura cu modelismul. Nu este in intentia mea de a declansa discutii stupide , de aceea mentionez ca nu am nimic impotriva oricarui gen de macheta statica , atita timp cit are vreo legatura cu modelismul (adica e construita sau modificata) si nu doar cumparata de pe-un raft si aruncata pe forum.
Postat 23 February 2010 - 10:31 AM
Intru pe forum cand am timp.
Urmaresc constructia si problemele intalnite la montaj/vopsire/detaliere din anumite topice.
Atunci cand le caut in prima pagina, gasesc o inundatie de topice cu 3 postari despre lucruri la care nu s-a muncit sau de subiecte care nu prea au legatura cu modelismul/machetismul practic.
Nu vreau sa restrictionez pe nimeni, dar unuia care face o corabie ii ia 3 luni sa finiseze niste tunuri si sa posteze ceva interesant in timp ce altora le e mult mai usor sa-si cumpere ceva gata facut si sa posteze Tz poze ale obiectului pe care il putem admira pe rafturile din Cora.
Aceasta postare a fost editata de wurger: 23 February 2010 - 10:32 AM
Postat 23 February 2010 - 11:09 AM
Motivul ar fi asta:
Daca ar sti sa scrie, si fiu'meu ar putea posta in unele zone ale forumului.
Dupa cum spuneau stimatii antevorbitori, colectiile lui nu au implicat niciun fel de munca - doar bani si mana-ntinsa.
PS - Domnu' Ovidiu, da' v-au suparat rau de tot pozele alea cu telefonu' si cu faianta-n spate. Ma bucur, cu permisiunea dumneavoastra, si va felicit pentru initiativa.
Postat 23 February 2010 - 11:32 AM
Chiar daca pina la urma modelele noastre ajung intr-o colectie, acea colectie este muncita, nu luata din raft! Cred ca machetele de masini, trenulete, avioane, luate de-a gata sunt un lucru cu totul diferit de ce facem noi aici. Nu are rost sa umplem forumul, dedicat constructiei modelelor de ori ce fel (corabii, figurine, masini, trenulete, vapoare, submarine, tancuri, avioane, diorame si multi alti etc), din orice material (lemn, hirtie, plastic, metal, rasina) cu poze si "pareri" despre "masinute" luate de-a gata de pe raft. Vorba lui Wurger, le putem admira la Cora!
Un statut aparte au, dupa mine, trenulistii. Desi isi iau "masinariile" "de-a gata", ceea ce fac ei cu ele implica o munca si un talent deosebit!
O mica observatie, si nu mi-o luati in nume de rau, dar modelismului machetelor imi pare un pleonazm ( MODELÍSM s.n. Activitate de construcție a unor modele (1) de mașini și aparate (în special la demonstrațiile din cadrul unor discipline școlare). – Model + suf. -ism. Sursa: DEX '98 |si Sursa: DEX '98 MACHETÁ, machetez, vb. I. Tranz. A concepe și executa macheta unui obiect, a unui proiect etc. – Din machetă. Sursa: DEX '98. Dupa mine cel mai bine ar fi modelismului static . Asta pentru a ne deosebii de cei ce fac zburatoare, mergatoare sau plutitore, adica dinamice, dar tot machete fac si ei.
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 23 February 2010 - 11:34 AM
Postat 23 February 2010 - 12:22 PM
Am votat pentru schimbare ! Respect pe fiecare, chiar daca e numai colectionar, insa aici ne invatam unii pe altii despre documentarea, montarea, vopsirea si expunerea lucrarilor facute.
Ficare poate sa se lipeasca la un forum care este potrivit pentru pasiunea sa.
Spor la MODELIT,
Bill
Postat 23 February 2010 - 12:42 PM
alexelu_marinelu, la 23 Feb 2010, 11:09, a spus:
Motivul ar fi asta: DSC07878.jpg DSC07877.jpg
Daca ar sti sa scrie, si fiu'meu ar putea posta in unele zone ale forumului.
Dupa cum spuneau stimatii antevorbitori, colectiile lui nu au implicat niciun fel de munca - doar bani si mana-ntinsa.
PS - Domnu' Ovidiu, da' v-au suparat rau de tot pozele alea cu telefonu' si cu faianta-n spate. Ma bucur, cu permisiunea dumneavoastra, si va felicit pentru initiativa.
wOW! Parca ma uit la colectia lu' Mersu junior! Ce usurare! Nu sunt singurul care alearga dupa McQueen si Thomas!
Postat 23 February 2010 - 02:18 PM
Postat 23 February 2010 - 03:03 PM
Nu stiu in ce masura s-ar putea extirpa din randurile forumului ceea ce vor toti antevorbitorii mei, chiar daca dorinta multora din noi e sa incercam a ridica forumul la un nivel mult superior celui de azi. Din pacate, taierea debitului postarilor de genul celor indicate mai sus (in masura in care acest lucru ar fi posibil), in nici un caz nu va avea "efectul" pe care il dorim cu totii. Faptul ca in prima pagina a forumului invariabil vedem acel gen de postari sau topice, este rezultanta lipsei de interes in a posta a celor ce au hobby-ul machetism/modelism static. Din pacate (constare personala), daca titlul unui topic nu spune mare lucru, lumea nu intra.
Eu as propune asa :
-Daca lucrati la machete plasticoase, rasinoase, lemnoase sau metalice, postati in paginile forumului. Orice discutii vor duce invariabil doar pe marginea subiectelor postate, nelasand loc de povesti, basme si care-cati suntem de "ocosi" sau mai docti in a reprezenta un kit. O poza face cat o mie de cuvinte. Degeaba suntem istoricii perfecti pe marginea subiectelor acestui forum, insa nu postam INTERPRETAREA NOASTRA a respectivelor subiecte.
-Repet, desi stiu ca sunt cam pisalog :
-Daca lucrati machete, postati rezultatul muncii voastre, in felul asta vom avea cu totii ce discuta, invata si asa mai departe.
Lasand la o parte sentimentul absurd ca fiecare e rupt din coapsa lui Zeus, nu vom avea decat de castigat, crescand si valoarea forumului asa cum vreti cu totii.
Am votat DA, sperand ca poate va fi un sut in fund pentru cei care vor sa faca pasul inainte...
Scuze pentru disertatia lunga si respect la toata lumea machetistica/modelistica si nu numai !
Aceasta postare a fost editata de AdiP: 23 February 2010 - 03:06 PM
Postat 23 February 2010 - 03:20 PM
Hai sa sar un pic in extrema si mai absurda: ce ziceti daca de miine postez 10 sau 20 sau 50 de topicuri pe zi cu fotografii facute la machetele auto din benzinarii, hypermarketuri, etc. Care-i problema? Nu scrie si nu se intelege de nicaieri ca nu as putea sa fac asta? Stupid, nu?
Aceasta postare a fost editata de marhaba: 23 February 2010 - 03:26 PM
Postat 23 February 2010 - 04:08 PM
marhaba, la 23 Feb 2010, 15:20, a spus:
De fapt are legatura in sensul ca daca s-ar posta mai multe lucrari, atunci n-ar fi atit de vizibile posturile despre care vorbim.
...
Asta am exprimat si eu mai sus. In principal pentru ca nu stiu in ce masura s-ar putea restrictiona acele postari despre care facem referire aici. Poate doar facand apel la bunul simt al fiecaruia, in sensul aratat de catre Axor.
marhaba, la 23 Feb 2010, 15:20, a spus:
Hai sa sar un pic in extrema si mai absurda: ce ziceti daca de miine postez 10 sau 20 sau 50 de topicuri pe zi cu fotografii facute la machetele auto din benzinarii, hypermarketuri, etc. Care-i problema? Nu scrie si nu se intelege de nicaieri ca nu as putea sa fac asta? Stupid, nu?
Si eu care tocmai voiam sa o pun de-un topic cu o formula 1 din lego, castigata acu vre-o 7 ani la ceva concurs la Shell. Are vre-o 4000 de piese si o intreaga carte vis-a-vis de planul de asamblare....
-Da' las' ca o montez eu singur si nu v-o mai prezint !