Forum Machete,Modelism,Hobby: Fotoincizii lipite cu Future prin Aerograf? - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Fotoincizii lipite cu Future prin Aerograf? a incercat cineva?

#1 Useril este offline   Fenomers 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 591
  • Inregistrat: 01-February 09

Postat 21 February 2010 - 05:06 PM

Construiesc flapsuri Eduard din PE, pentru un TBM-1C Accurate Miniatures. Pana acum, rezultatele sunt multumitoare. Am lipit cu CA acolo unde a fost nevoie de o lipitura ceva mai dura si ceva Gator Glue pe suprafetele mai mari, dar sunt foarte multe elemente de structura FOARTE mici care ar trebui lipite/fixate cumva... CA, cred ca nu e o optiune din prisma eventualelor mici manjituri si eventualelor inecari a detaliilor.

Practic flapsurile sunt asamblate, dar ar trebui cumva sa le solidific pe muchii. Ma gandeam ca un strat de Future, prin aerograf la presiune mica, ar rezolva problema, patrunzand prin toate locurile si fixand structura asa cum e.

A incercat cineva asa o tehnica?

Eduard Avenger Landing Flaps

Eventual pot pune si niste poze cu flapsurile construite. Ele sunt deja destul de solide, dar elementele de structura mici, nu sunt lipite pe muchii...

Si ceva poze pentru exemplificare...

Imagine atasata: CIMG0101.jpg Imagine atasata: CIMG0102.jpg

Partea fixa, nu are nevoie, dar partea mobila, are niste triunghiuri de intarire, care momentan nu sunt lipite, si aplicarea de CA glue, ar lasa urme mari...

#2 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 21 February 2010 - 06:57 PM

Am avut cam aceeasi problema la PE-ul de la Karas.
Am incercat sa consolidez ramele metalice pe cupola. Future ar fi fost bun pt amandoua - si transparent si fixare PE. N-a tinut. Acum, poate si ramele erau prea tensionate.
La lipiri de PE-uri asa cum sunt triunghiurile tale, am folosit superglue lichid (foarte lichid) de la Robbe. Merge excelent. Mai dificil e sa-l iei din sticla cu ceva daca nai microbrush din ala dentar. Pana la urma am folosit o pipeta improvizata din polietilena.
Tehnica e sa ti cu o penseta piesa fixata pe locul ei si apoi sa aplici lipiciul in cantitate cat mai mica si sa speri cu ardoare ca nu va urca pana la penseta. Intotdeauna piesa se prinde mai repede de penseta decat pe locul ei. Probabil ca nici diavolul responsabil cu modelismul nu prea are somn. :drinks:
Daca nu ai superglue lichid si nici nu mai vrei sa astepti pana iti iei, cauta cel mai ieftin si mai prost cianoacrilat de la orice chiosc. Ala e asa de diluat incat ai sanse sa se comporte ca cel special.

#3 Useril este offline   Fenomers 

• Membru senior

Postat 21 February 2010 - 07:02 PM

Am cel mai bun superglue lichid de la ZAP. Dar urca intotdeauna pe penseta si orice mica eroare, lasa urme pe PE si nu vreau asta. Am incercat cu Klear aplicat cu pensula tocmai. La mine nu e tensiune deloc in piese. Practic le-as putea lasa nelipite, ca nu pica. Sunt fixate doua colturi, cele indoite. Doar ca mi-ar placea sa fixez si muchia pe suprafata. Klear poate fi solutia...

#4 Userul este online   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12670
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 21 February 2010 - 07:02 PM

Am incerca eu cu future. Tine ...de la amiaz pina la doispe! De fixat se fixeaza, nici o problema, dar nu au nici un pic de rezistenta mecanica!
Eu, chestii din astea, le lipesc cu cositor. Un ciocan de lipit la 25-35 W, pasta decapanta si foarte, foarte putin cositor. Dupa lipire piese se spala cu benzen sau nitrodiluant. Poti lipi si cu superglue, fluid, prin capilaritate. Ca sa pui putin lipici, faci o scula speciala dintr-un ac (de la Dragos citire) la care pilesti putin urechea, pina obti o "furca". Pui putin lipici in furca, apoi o apropii de piesa. Lipiciul fuge de pe furca pe piesa. Dupa doau, trei lipituri, se curata furca trecind-o prin flacara apoi o stregi cu un servetel.

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 21 February 2010 - 07:08 PM

#5 Useril este offline   Fenomers 

• Membru senior

Postat 21 February 2010 - 07:11 PM

Erau pe vremuri niste scule de trasat, cu doua lame apropiate, care se incarcau cu tus... Una din aia mica, mica, ar fi utila.

Chestia cu cositoritul PE, trebuie s-o vad si eu. Am invatat sa cositoresc bine, dar la chestii minuscule, desi am un Portasol cu gaz, cu varfuri destul de mici, nu mi-a prea iesit. Si am vazut ca se poate... :D

#6 Useril este offline   Kamob 50 

• Membru senior
  • Postari: 1970
  • Inregistrat: 13-May 06

Postat 21 February 2010 - 07:13 PM

Ca de obicei, mr. Z, ai un raspuns prompt la orice dilema! :drinks:

#7 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 21 February 2010 - 10:27 PM

O alta chestie care lipeste (intr-o oarecare masura) este spray-ul fixativ (de par) . Dat din spray, din aerograf, sau cu pensula.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi