Forum Machete,Modelism,Hobby: MIL MI-24 HIND (Russian) - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

MIL MI-24 HIND (Russian) 1/72 Italeri

#1 Useril este offline   GGG 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 531
  • Inregistrat: 20-September 09

Postat 18 February 2010 - 02:00 AM

Va salut pe toti si incerc si eu sa imi fac "debutul" in aceasta zona a modelismului, cu toate ca nu este primul kit, este primul pentru care mi-am luat vopsele, si caruia i-am acordat o atentie deosebita. Celelalte au fost construite cand eram mai mic :) nu stiam eu atunci de vopseluri si cu ce se mananca modelismul. Deci nu exclud sansele ca macheta in cauza sa nu prezinte defecte.

Pana una alta se prezinta:

MIL Mi-24 HindImagine postata

Date tehnice:

Lungime fuselaj - 17m

Diametru rotor - 17m

Viteza maxima - 320 km/h

Raza - 160 km

Armament - 1 x mitraliera 12.7mm , 4 x lansatoare rachete 80mm  , 4 x misile AT-6

Kit-ul vine cu 3 variante de decal-uri: Rusesc (Esk.355, Kabul 1989), German (KHG 3, Cottbus 1991), Cehoslovac (51 VR.P., Prostejov 1991)

Calitativ, mi se pare un kit bun, piese detaliate, imbinari fixe cu destul de putin de finisat la ele.

Elicopterul inca nu e terminat, mai am sa-i adaug niste mici detalii si decal-urile. 

Vopsirea a fost facuta cu aerograful, iar detaliile cu pensula.

O rugaminte am si eu, in cazul in care cunoasteti cum arata elicile pentru varianta rusesasca, am cautat niste poze, mi-am facut o idee dar nu vreau sa gresesc. Schema spune de elicea mare, ca e verde oliv iar de cea mica, negru.

Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de GGG: 18 February 2010 - 02:01 AM

#2 Useril este offline   HIND 

• Membru senior
  • Postari: 624
  • Inregistrat: 02-October 06

Postat 18 February 2010 - 09:33 AM

Pentru detalii incearca sa accesezi www.scale-rotors.com. Este un site numai pentru pasionatii de elicoptere.
In ceea ce priveste schemele de vopsire recomandate de Italeri, nu le lua intotdeauna de bune. Mai bine incearca pe google sau pe www.airliners.net.
Succes!

#3 Useril este offline   gigione 

• Membru senior
  • Postari: 195
  • Inregistrat: 26-November 06

Postat 18 February 2010 - 11:25 AM

Salut GGG,

Frumos elicopter.Te rog sa mai postezi niste foto cu el.Pentru culorile elicelor vezi aici,aici sau aici.
Sper sa te ajute.

Spor !

#4 Useril este offline   GGG 

• Membru senior

Postat 18 February 2010 - 12:01 PM

Multumesc baieti!
Poze vor mai fii dupa ce-l termin de tot.

@gigione - am pozele alea :drinks:
@HIND - am rasfoit toate modele construite, cel mai tare mi se pare cel la 1/35, zici ca-i real nu alta.

Cateva intrebari am sa fiu 100% sigur:
Inainte sa aplic decal-urile, trebuie sa dau cu lac peste tot modelul, sau pot peste anumite, sau nu e nevoie de lac?
Dupa ce aplic decal-urile, e necesar un strat de lac? sau pot sa-l las asa, nu am decat lac lucios si mie imi place cum arata vopseaua mata pe el.
Orice alte sfaturi referitoare sunt binevenite.

Salut

Aceasta postare a fost editata de GGG: 18 February 2010 - 12:01 PM

#5 Useril este offline   gruby 

• Membru deplin
  • Postari: 40
  • Inregistrat: 28-July 09
  • Interests:Aviatie 1/72

Postat 18 February 2010 - 01:05 PM

Vezi postareaGGG, la 18 Feb 2010, 03:00, a spus:

Calitativ, mi se pare un kit bun, piese detaliate, imbinari fixe cu destul de putin de finisat la ele.

Schema spune de elicea mare, ca e verde oliv iar de cea mica, negru.

Salut!
Ai dreptate, este un kit bun, dar ai grija la rotorul principal. Italeri a facut o mare-mare greseala aici ^_^ , fiindca daca construiesti rotorul cum ti-se recomanda, vei vedea ca rotorul de la macheta se va invarti in directia opusa!!! :rofl:
Cit despre culorile folosite la rotoare, tot ar fi bine sa te uiti la niste fotografii originale, dar in general pot sa-ti spun ca culoarea rotorului principal este un fel de verde (n-as spune oliv, ceva "mai rusesc"), iar rotorul din spate este gri. In amindoua cazuri partea "de inainte" a "lamelor" de rotor (rotor blades in English :drinks: ) are intotdeauna o culoare diferita.
In orice caz, ti-as recomanda sa te uiti la fotografii originale - poti gasi o gramada pe internet.
Ca inceput iata niste site-uri

http://hunavia.freew..._base_index.htm
http://hunavia.freew..._base_index.htm (culoarea rotorului principal)
http://hunavia.freew..._base_index.htm (rotorul din spate)

http://album.reality.hu/panos/szolnok/

Roland

#6 Useril este offline   gruby 

• Membru deplin
  • Postari: 40
  • Inregistrat: 28-July 09
  • Interests:Aviatie 1/72

Postat 18 February 2010 - 01:32 PM

Observ ca ceva nu e in regula cu link-urile pe care le-am pus. Incerc inca odata.

http://hunavia.freeweb.hu/TYPE/Mi-24/Mi_24_serial/Mi24DHINDIDNo115/photos/photo1.html

(culoarea rotorului principal)

http://hunavia.freeweb.hu/TYPE/Mi-24/Mi_24_serial/Mi24DHINDIDNo580/photos/photo56.html

(rotorul din spate)

Inca una mai buna cu rotorul principal.

http://hunavia.freew...tos/photo1.html

http://hunavia.freeweb.hu/TYPE/Mi-24/Mi_24_serial/Mi24DHINDIDNo580/photos/photo1.html

:drinks:

#7 Useril este offline   anakinu 

• Membru senior
  • Postari: 1077
  • Inregistrat: 14-March 08
  • Interests:Rock ,modelism,bere

Postat 18 February 2010 - 03:06 PM

Bravos Mihai,baga mare :drinks: .Se mai aude ceva cu pustile mele?

#8 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 18 February 2010 - 03:28 PM

Vezi postareaGGG, la 18 Feb 2010, 12:01, a spus:

Inainte sa aplic decal-urile, trebuie sa dau cu lac peste tot modelul, sau pot peste anumite, sau nu e nevoie de lac?
Dupa ce aplic decal-urile, e necesar un strat de lac? sau pot sa-l las asa, nu am decat lac lucios si mie imi place cum arata vopseaua mata pe el.
Orice alte sfaturi referitoare sunt binevenite.

Salut

Salut! Ai lucrat bine, poate pe viitor vei masca putin geamurile sa nu dai cu vopsea peste ele.
Acum legat de intrebarea ta despre lac. Daca macheta ta a fost vopsita cu vopsele care lucesc, nu mai este nevoie de lac. Baza pentru decaluri ar trebuii sa fie suficient de buna! Daca vopseaua este mata (deci nu luceste deloc) atunci este recomandat sa dai cu lac lucios (gloss). Legat de lacul peste decaluri, nu este obligatoriu! Poti lasa macheta cu decalurile nelacuite. Daca totusi tii neaparat, lacuieste cu un lac acrilic sau Future, dar lasa decalurile citeva zile sa se usuce bine.

Numai bine, Tibi

#9 Useril este offline   GGG 

• Membru senior

Postat 18 February 2010 - 04:09 PM

Citeaza

Salut! Ai lucrat bine, poate pe viitor vei masca putin geamurile sa nu dai cu vopsea peste ele.

Le-am vopsit usor cu o pensula subtire, si mi-au scapat mici erori...cel mai tare ma oftic de o urma chiar in fata, si nu e vopsea, era niste superglue ramas pe undeva :(
Culorile sunt emailuri de la Revell, dar nu lucesc. Adevaru e ca nici eu nu le-am dat pana la "punctul umed", sunt mai "gazate". Am un lac tot de la Revell, apoi aplic decal-urile. Multam de sfaturi.

Aline, pustile tale o sa le fac, dupa cum vezi am fost prins cu altele :)

@gruby - am observat ca elicea spate, vopsita negru dupa schema...trebuie s-o revopsesc gri (gunship) :)) Rotorul principal e bun, mai trebuie sa-i trag o dunga gri pe laterala, la fel si la cea mica.
Si da, uite ca eu n-am observat, sensul de rotatie e invers...acu asta e, nu mai schimb nimic :drinks:

#10 Useril este offline   GGG 

• Membru senior

Postat 21 February 2010 - 03:48 AM

Au fost aplicate si decal-urile, n-am mai lacuit nimic, l-am lasat asa, si imi place cum arata, ii da aerul de elicopter "folosit".
Mici detalii la rotoare au fost adaugate (vopsite in gri si rosu) si mici detalii la inchidere usilor.

Si pozele promise.

Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de GGG: 21 February 2010 - 03:50 AM

#11 Useril este offline   norbi 

• Membru senior
  • Postari: 566
  • Inregistrat: 29-April 08

Postat 21 February 2010 - 09:32 AM

Foarte frumos! :drinks:

#12 Useril este offline   AlexPl 

• Membru senior
  • Postari: 768
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 22 February 2010 - 05:21 PM

Daca nu lacuiesti, decalurile se vor deslipi in timp. Poti sa ii dai cu lac mat, care nu va rapi din imaginea de aeronava folosita, dar va sigila decalurile. Ai grija sa protejezi parttile transparente cand vei da cu lac

#13 Useril este offline   GGG 

• Membru senior

Postat 22 February 2010 - 06:37 PM

@norbi - Mersi :)

Un lac mat va fii luat in considerare la urmatoarea comanda de materiale. Nu cred ca se deslipesc ele pana atunci. Am kit-uri auto de la Bburago care veneau cu ditamai decalurile pentru raliu, si inca se pastreaza bine.

Pai, partile transparente...sunt atacate de lac !? Ma refer ca un lac email s-ar putea, dar unul acrilic ?!

#14 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1784
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 22 February 2010 - 10:02 PM

Vezi postareaGGG, la 22 Feb 2010, 18:37, a spus:

Pai, partile transparente...sunt atacate de lac !? Ma refer ca un lac email s-ar putea, dar unul acrilic ?!

Ele nu, dar tu - da. Adica te vei ataca foarte tare, cand vei vedea ca frumusete de parti transparente s-au "matuit".

#15 Useril este offline   Bigbibi 

• Membru deplin
  • Postari: 42
  • Inregistrat: 16-January 10

Postat 22 February 2010 - 10:43 PM

Daca vrei sa vezi ce se intampla, vezi postul de mai jos:

http://www.cartula.r...abre-t6413.html

Salutare

#16 Useril este offline   GGG 

• Membru senior

Postat 22 February 2010 - 11:21 PM

@Bigbibi, foarte fain avion ti-a iesit, chiar daca s-a intamplat beleaua.

Cred ca intai astept sa-mi iau lacul mat, apoi o sa bag niste munca migaloasa sa maschez cupole. Va multumesc pentru sfaturi, si sper pe viitor sa nu mai fac aceleasi greseli.

Salut

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi