Caracteristici:
- sasiu de Panzer IV
- turela deschisa
- tun de 15 cm ( 15 cm sFH 18 L/30)
- greutate 24 t
- lungime - 7,17 m
- latime - 2,97m
- inaltime - 2,81m
- echipaj - 6
- motor - Maybach HL 120 TRM 12 cilindri in V, benzina, 296 cp
- raza de actiune 215 km
- viteza maxima 42 km/h
Pina la sfirsitul razboiului s-au construit 714 unitati, majoritatea evoluind pe frontul de est. Intrarea in lupta si-au facut-o la Kursk.
Armor In Action - 005 - Nashorn, Hummel, Brumbar
Wydawnictwo Militaria 16 Hummel Nashorn Brummbar
Kitul:
Hummel Late Version, Dragon 7301, scara 1/72, anul aparitiei 2006
Review:
http://www.dragonmod...ews-cookies.htm
http://www.network54.com/Forum/477322/mess...BLate%2BVersion
Contine 148 de piese din stiren gri, 2 piese fotodecupate, senile DS, doua piese metalice pt. sustinerea galetilor de rezerva.
Kitul este frumos detailat pentru un kit la scara aceasta, interiorul mai mult simbolic (include containerul pt. proiectile cu doua pozitii goale), dar tunul in schimb este compus din 23 de piese separate , cu mobilitate in doua planuri; capacele trapelor si usile din spate pot fi montate in pozitia inchis / deschis. Teava este turnata dintr-o singura bucata (tub). Mecanismul de blocare a tevii se poate monta culcat sau in pozitia de mars.
Inmatricularea este prezentata in 6 variante , toate de pe frontul de est, 5 din unitati necunoscute, una din Das Reich '44.
Instructiunile contin 6 pagini in 8 pasi de lucru, usor de inteles.
Constructia a decurs usor, alternind montajul cu vopsirea acolo unde am considerat de cuviinta. Unele piese mici, inclusiv galetii i-am vopsit direct pe rame. Am ales o inmatriculare intr-o culoare (dunkelgelb) , am folosit vopsele acrilice Tamiya, uleiuri Windsor&Newton si pigmenti Mig pt. weathering.
Kitul a fost facut "Out Of Box" singurele modificari pe care le-am adus au fost montajul "ondulat" al senilelor (am infipt ace de seringa in cutia blindata pt. a da forma senilelor), am montat sfori laterale (guta / fir de pescuit) si vegetatie pentru camuflaj si am adaugat in interior niste pusti si casti.
A fost o placere sa lucrez la acest kit, drept care am decis sa-i fac si o mica ambientare pe care o puteti vedea aici.
Va multumesc pentru atentie.
Aceasta postare a fost editata de marhaba: 17 February 2010 - 06:22 PM